Cara Membuat Perselisihan Bekerja di Sekolah atau Kolej Anda

Semasa anda berada di sekolah, kolej, atau institusi pemerintah, kemungkinan akses anda ke laman web tertentu adalah terhad. Perkara ini berlaku terutamanya untuk platform sosial atau laman web perkongsian kandungan yang dapat bertukar data sensitif. Oleh kerana Discord adalah kedua-duanya, sekolah atau kolej anda mungkin tidak membenarkan anda mengunjungi memuat turunnya atau melayari laman web.

Cara Membuat Perselisihan Bekerja di Sekolah atau Kolej Anda

Syukurlah, ada pilihan dalam talian yang dapat membantu anda untuk melewati masalah ini dan menggunakan aplikasinya walaupun pada mulanya disekat. Ia bergantung pada jenis blok dan pilihan anda. Artikel ini akan menerangkan cara menggunakan Discord di sekolah walaupun pada mulanya kelihatan mustahil.

Gunakan VPN untuk Akses Discord

Sekiranya penapis web di komputer sekolah anda mengenali pelayan proksi web, anda perlu menyemak imbas tanpa nama. Dalam kes ini, anda perlu menggunakan Rangkaian Peribadi Maya (VPN).

Tawaran Terhad: 3 bulan PERCUMA! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Perbezaan antara VPN dan proksi web adalah mudah. Pelayan proksi web hanya dapat menangani lalu lintas yang melalui penyemak imbas web dan laman web yang anda masukkan. Sebaliknya, VPN dapat menutupi seluruh peranti dan alamat IP anda. Ini juga termasuk perisian yang tidak berkaitan dengan penyemak imbas web, seperti aplikasi Discord.

Demi tutorial, mari kita bahas bagaimana memulakan penggunaan VPN untuk mengakses Discord di rangkaian kerja atau sekolah anda.

 1. Dengan andaian anda belum masuk, log masuk ke sekolah atau rangkaian kerja anda.
 2. Setelah membuat akaun dengan ExpressVPN dan log masuk, buka aplikasi dan klik pada Sambung butang. Butang Connect ExpressVPN
 3. Sekiranya anda ingin kawasan tertentu dihubungkan atau senarai lokasi yang disyorkan, klik pada butang elipsis (tiga titik mendatar) dan kemudian pilih Lokasi VPN. Butang menu lokasi ExpressVPN
 4. Setelah anda tersambung ke rangkaian ExpressVPN, pergi ke Discord menggunakan aplikasi atau penyemak imbas dan log masuk. Halaman Log Masuk Discord

Cuba Aplikasi Penyemak Imbas

Kadang-kadang, komputer di sekolah dan kolej tidak menyekat aplikasi tertentu. Sebagai gantinya, mereka hanya menghalang pengguna memuat turun fail yang boleh dieksekusi (EXE), yang menghalang anda daripada memasang aplikasi (seperti Discord) di komputer.

Tawaran Terhad: 3 bulan PERCUMA! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Sebelum beralih ke pilihan yang lebih kompleks, anda harus memeriksa apakah ini berlaku untuk anda. Sekiranya ada, penyelesaiannya mudah. Discord mempunyai aplikasi penyemak imbas web yang bertindak hampir sama dengan aplikasi biasa, kecuali anda boleh menggunakan penyemak imbas anda untuk log masuk dan bukannya memuat turunnya.

Pergi ke versi aplikasi penyemak imbas web. Sekiranya memuatkan, anda hanya boleh memasukkan kelayakan anda dan menunggu apl dimuat. Kemudian, anda seharusnya dapat menggunakan aplikasi dalam penyemak imbas dengan ciri yang sama seperti anda memuat turunnya. Tetapi jika ia tidak dimuat, anda harus beralih ke kaedah yang lebih kompleks.

Salin Alamat IP (Hanya Windows)

Beberapa sekolah menggunakan penyekat kandungan berasaskan kata kunci untuk menghalang anda daripada mengakses laman web. Daripada menyekat VPN, alat ini akan menyekat kata-kata tertentu yang mungkin terdapat di dalam laman web. Ini adalah salah satu kaedah termudah untuk sekolah menyekat laman web seperti Facebook, Instagram, Twitter, dll.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Nasib baik, anda dapat mengelakkan penyekat kandungan dengan mudah jika anda menggunakan Windows.

 1. Klik Mulakan menu, mula menaip 'arahan promptSehingga ikon muncul di menu tugas, dan klik padanya untuk membuka Arahan prompt.

  arahan prompt

 2. Sekarang, taip 'ping discordapp.comDan tekan Masukkan. Arahan prompt
 3. Ini harus memaparkan alamat IP laman web.

  alamat IP

 4. Kemudian, salin IP di Bar Carian Google dan tekan Masukkan, semoga anda melihat halaman yang serupa dengan yang ditunjukkan di bawah.

Ini harus mengelakkan penyekat kata kunci.

Gunakan Proksi Web

Pelayan proksi web semestinya cukup untuk anda memintas penapis di sekolah atau kolej anda dan mengakses laman web dan aplikasi Discord.

Kaedah ini menyembunyikan alamat IP awam anda dan mengarahkan semua lalu lintas web melalui pelayan yang berbeza. Sekiranya anda dapat membuka pelayan proksi web secara normal di komputer sekolah anda, anda akan dapat menggunakannya untuk mendapatkan akses ke laman web Discord.

Perlu diingat bahawa anda harus menggunakan pelayan proksi web yang boleh dipercayai dan selamat. Contohnya, Hidester mesra pengguna dan bebas sepenuhnya. Setelah anda membuka proksi web ini, cukup salin URL laman web Discord dan tekan butang ‘Surf tanpa nama’. Semasa penyemak imbas membawa anda ke aplikasi web Discord, log masuk dan gunakannya tanpa memuat turun fail EXE.

Selain Hidester, anda boleh mencuba Hide.me, Proxysite, Kproxy, dan Whoer. Semuanya selamat, percuma, dan sangat sederhana. Mereka juga menggunakan prinsip yang sama.

Pasang Discord dari Storan Luar

Sekiranya penyemak imbas di sekolah anda menyekat laman web tertentu dan tidak membenarkan muat turun, anda boleh mencuba dan memasang aplikasi dari storan luaran. Muat turun aplikasi Discord dari rangkaian lain - misalnya di rumah - dan pindahkan ke komputer melalui kad SD atau pemacu USB.

Sekiranya anda bernasib baik, anda dapat menyiapkan aplikasi di komputer anda dan menggunakannya tanpa perlu mengakses penyemak imbas web. Sebilangan komputer sekolah dan kolej membenarkan pemasangan fail, sementara yang lain akan meminta kebenaran pentadbir.

Gunakan Discord App dari Peranti Lain

Kecuali penghala di sekolah anda menyekat alamat IP Discord secara khusus, anda masih boleh menggunakan aplikasi tersebut pada peranti lain. Contohnya, anda boleh memuat turun Discord dari Play Store (Android) atau App Store (iTunes). Siapkan di telefon atau tablet dan anda boleh menggunakannya tanpa mengira sekatan penyemak imbas web.

Gunakan Versi Pengujian Alpha Discord

Sering kali, versi aturcara program tidak dibiarkan apabila institusi menyekatnya. Sekiranya anda cukup bernasib baik, maka sekolah atau tempat kerja anda terabaikan untuk menghadkan akses ke versi Alpha pada Discord.

Cuba akses canary.discordapp di penyemak imbas anda, semoga ini berfungsi untuk anda. Sekiranya anda menghadapi masalah menaipnya, gunakan kaedah IP yang disebutkan di atas dan taipkan ‘ping canary.discordapp'Ke dalam anda Perintah Perintaht dan salin alamat IP untuk digunakan.

Gunakan Cermin TOR

Seperti yang disebutkan dalam komen, Anda dapat mencuba nasib dengan cermin TOR untuk mengakses Discord di sekolah atau rangkaian kerja yang melarang akses / penggunaannya. Kejayaan kaedah ini akan berbeza-beza bergantung pada firewall rangkaian anda dan langkah keselamatan lain.

Anda mungkin perlu mencuba beberapa cermin yang berbeza agar kaedah ini dapat berfungsi.

Semak imbas dengan teliti

Ada sebab mengapa sekolah dan institusi lain menyekat laman web seperti Discord. Laman web ini mengganggu, dan membolehkan pelajar berkongsi data sensitif. Anda harus berhati-hati ketika menggunakan VPN, kerana laman web tertentu dan file yang dapat dieksekusi mengandung data berbahaya yang dapat membahayakan komputer dan membuat Anda bermasalah. Jadi, walaupun anda boleh memotong blok ini, pastikan menggunakan kemahiran anda dengan bertanggungjawab.

Ingatlah, jika anda dapat mencari cara untuk menyelesaikan sekatan firewall dan laman web mereka dengan mudah, begitu juga pentadbir sekolah / kerja anda. Sekiranya mereka rajin, tidak ada yang tetap berkesan selamanya.

Adakah cara lain untuk memintas saringan di kolej dan sekolah? Kongsi petua anda dengan pembaca lain dalam komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found