Cara Menukar Bahasa di Disney Plus

Disney Plus akhirnya berada di sini dan ia pasti memenuhi harapan besar yang dimiliki semua orang untuknya. Perkhidmatan baru ini agak mudah digunakan, tetapi orang masih mengetahui spesifiknya. Salah satu soalan yang sering diajukan adalah bagaimana menukar bahasa di Disney Plus?

Cara Menukar Bahasa di Disney Plus

Baca terus untuk mengetahui cara menukar bahasa menjadi pilihan lain yang tersedia. Secara umum, sokongan bahasa masih tidak begitu hebat. Sekali lagi, perkhidmatan ini baru sahaja dikeluarkan, dan hanya di Kanada, Amerika Syarikat, dan Belanda.

Cara Mengubah Bahasa di Disney Plus

Menukar bahasa di Disney Plus sama sekali tidak sukar. Berikut arahannya, seperti di laman web sokongan Disney Plus rasmi:

  1. Setelah anda melanggan Disney Plus dan masuk ke akaun anda, mainkan rancangan TV atau filem yang terdapat di platform.
  2. Apabila kandungan mula diputar, kotak akan muncul di sudut kanan atas skrin anda. Klik pada kotak.

    kotak

  3. Kotak itu adalah menu pilihan bahasa. Pilih salah satu bahasa yang ada dan kemudian pilih sari kata juga.

    pilihan bahasa

Nikmati menonton Disney Plus dalam bahasa anda sendiri, atau bahasa kedua. Apabila anda log masuk ke aplikasi atau laman web Disney Plus, pilihan bahasa anda akan disimpan. Ini bermaksud bahawa anda tidak perlu menukar sari kata setiap kali anda mahu menonton rancangan TV atau filem.

Dengan langganan Disney Plus, anda mendapat tujuh profil yang boleh anda kongsi dengan ahli keluarga dan rakan. Dengan cara ini, anda semua dapat menonton rancangan dan filem Disney Plus kegemaran anda dalam bahasa pilihan anda.

Bahasa Mana Yang Lalai di Disney Plus?

Anda mungkin berpendapat bahawa bahasa Inggeris adalah bahasa lalai untuk Disney Plus, tetapi itu tidak benar. Bahasa lalai adalah bahasa yang digunakan oleh peranti anda (peranti yang anda gunakan untuk mengalirkan Disney Plus). Disney Plus menyokong banyak peranti, termasuk komputer, telefon pintar, kotak streaming, dan juga konsol permainan generasi seterusnya.

Anda boleh menukar pilihan bahasa dengan bebas mengikut keselesaan anda. Sayangnya, Disney Plus masih terkunci di rantau ini, iaitu tidak dapat dilihat di banyak negara dan benua. Tetapi itu semua akan berubah dalam masa terdekat.

Disney mengumumkan pelancaran Disney Plus di United Kingdom, Sepanyol, Itali, Perancis, dan Jerman pada 31 Mac 2020. Tarikh itu mungkin berubah, tetapi ia pasti akan dilancarkan di negara-negara ini pada suku kedua, jika bukan suku pertama 2020 .

Bagaimana jika anda tidak dapat menukar bahasa di Disney Plus?

Terdapat beberapa pengecualian di mana anda tidak akan dapat mengubah bahasa di Disney Plus. Beberapa kotak streaming belum mempunyai pilihan ini, jadi periksa senarai peranti yang disokong dan laman sokongan peranti tersebut.

Anda boleh menghubungi sokongan Disney Plus jika anda menghadapi masalah dengan pilihan bahasa untuk Disney Plus. Ingat bahawa beberapa filem dan rancangan lama tidak mempunyai sari kata. Sekiranya kandungannya berusia 60-an atau lebih tua, jangan putar harapan.

Kandungan moden semestinya mempunyai sari kata dalam banyak bahasa (Itali, Perancis, Sepanyol, Belanda, Jerman), dan lebih banyak pilihan pasti akan diikuti. Bahasa yang dinanti-nantikan untuk Disney Plus mungkin adalah bahasa Itali, Portugis, Hindi, Mandarin, dan Rusia.

Mereka mungkin akan tersedia semasa Disney melepaskan perkhidmatannya untuk negara-negara di mana bahasa-bahasa ini digunakan. Akan tetapi, adalah keputusan yang bijak untuk melepaskan Disney Plus secepat mungkin di seluruh dunia, sementara masih baru dan begitu banyak orang berminat.

Bagi banyak orang, Netflix masih merupakan pilihan yang lebih baik kerana ia menawarkan sokongan bahasa yang lebih baik, dan tersedia di banyak negara di mana anda tidak dapat memperoleh Disney Plus.

Belajar Bahasa dengan Disney

Kartun Disney adalah sebab mengapa banyak generasi terdahulu belajar bertutur dalam bahasa Inggeris. Inilah cadangan terakhir untuk anda, cuba belajar bahasa Inggeris dengan Disney Plus. Kandungan di Disney Plus kebanyakannya sesuai untuk anak-anak, dan ini boleh menjadi cara yang baik untuk menarik minat anak-anak anda dalam bahasa Inggeris jika bukan bahasa utama anda.

Sekiranya anda tidak terganggu dengan belajar bahasa Inggeris, anda boleh menukar bahasa dengan mudah ke bahasa Belanda, Perancis, atau Sepanyol di aplikasi atau laman web Disney Plus. Lebih banyak bahasa pasti diikuti kerana Disney Plus memperluas liputannya ke seluruh dunia.

Jangan ragu untuk menghantar komen anda di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found