Bolehkah Disney Plus Dikongsi dengan Keluarga atau Rakan?

Ini adalah zaman keemasan streaming. Disney Plus telah menghiasi kami dengan kandungan baru dan juga barangan klasik mereka. Persaingan semakin meningkat, yang pastinya mempromosikan faedah perkongsian akaun, antara lain. Pasti, anda perlu membayar langganan, tetapi berkongsi mempunyai peraturannya sendiri untuk Disney + dan aplikasi streaming media lain.

Bolehkah Disney Plus Dikongsi dengan Keluarga atau Rakan?

Dengan semangat perkhidmatan penstriman yang sebenarnya, anda pasti akan meminta sekurang-kurangnya satu orang meminta maklumat log masuk anda. Permintaan berlaku dengan Netflix, Prime Video, Hulu, dan juga HBO, jadi mengapa tidak dengan Disney Plus?

Bagaimana semuanya berfungsi, dan yang lebih penting, adakah ia boleh dilakukan? Jawapannya adalah bahawa ia "Jenis" dibenarkan, tetapi ada perkara yang perlu dipertimbangkan.

Bagaimana Kerja Berkongsi Disney Plus?

Semasa anda mendaftar ke Disney Plus, akaun anda boleh dikaitkan dengan tujuh profil berbeza. Ini bertujuan untuk merangkumi seisi rumah, dengan setiap anggota memiliki pengalaman Disney Plus yang disesuaikan. Anda juga boleh berkongsi akaun anda dengan keluarga atau rakan anda. Walau bagaimanapun, aliran serentak adalah terhad kepada empat, jadi berhati-hatilah semasa menyerahkan maklumat log masuk anda.

Disney Plus dan gergasi penstriman lain menyedari bahawa perkongsian kata laluan adalah sesuatu yang dilakukan oleh ahli mereka. Pasti, itu boleh membuatkan mereka kehilangan sejumlah wang. Tetapi itu tidak signifikan dalam skema besar perkara.

Disney Plus

Bolehkah Anda Mengalami Masalah Untuk Berkongsi Disney Plus?

Sebelum kita mengetahui butir-butirnya, mari jawab dahulu soalan paling menggembirakan anda. Bolehkah anda menghadapi masalah untuk berkongsi kata laluan Disney + anda? Terdapat beberapa risiko untuk berkongsi maklumat akaun yang akan kita lindungi dalam satu minit, tetapi kita bercakap mengenai dasar perkongsian kata laluan Disney untuk bahagian ini.

Walaupun perkongsian akaun mungkin tidak berbahaya bagi pengguna biasa, syarikat tidak begitu peduli kerana mereka kehilangan wang. Sejujurnya, $ 7,99 sebulan tidak banyak kerana perkhidmatan streaming ini menawarkan begitu banyak! Walau bagaimanapun, menggandakan nilai dengan ribuan bahkan berjuta-juta pelanggan adalah kerugian yang serius.

Sebagai penafian, syarikat itu mempunyai kepentingan khusus untuk siapa yang menggunakan akaun anda dan bagaimana. Namun, menurut pernyataan yang dibuat oleh presiden perkhidmatan streaming Disney, Michael Paull, dapat difahami bahawa orang berkongsi kata laluan mereka dengan rakan dan ahli keluarga terdekat. Menurut wawancara dengan The Verge, syarikat itu akan memantau proses masuk yang tidak normal.

Senario di atas bermaksud bahawa jika anda menjual log masuk akaun anda kepada beberapa orang untuk mendapatkan keuntungan, atau anda memberikan maklumat log masuk kepada jumlah penonton yang berlebihan, syarikat itu mungkin mengetahuinya. Oleh itu, Disney mungkin mengambil tindakan (mungkin menyekat akaun anda, tetapi ia boleh berjalan lebih jauh bergantung pada apa yang anda lakukan).

Pada dasarnya, jika anda ingin berkongsi kata laluan Disney Plus dengan rakan sebilik atau saudara anda, anda tidak mungkin mendarat di air panas. Sekiranya anda membagikannya kepada hampir semua orang yang anda kenal, syarikat akan mengambil perhatian. Disney Plus telah menolak amalan penggunaan peranti terlalu banyak dari satu akaun. Jadi, walaupun berkongsi tidak dilarang, ia tidak digalakkan.

Kongsi menggunakan Langganan Hadiah Disney Plus

Satu ciri elegan Disney Plus adalah kemampuan untuk memberi langganan kepada orang lain. Betul, syarikat itu memberi pengguna pilihan untuk memberikan keseluruhan langganan (mungkin untuk mengelakkan anda berkongsi kata laluan anda), jadi perlu disebutkan sebagai pilihan.

Yang perlu anda lakukan ialah melayari laman web Langganan Hadiah dan klik pada pilihan untuk memulakan. Teruskan melalui halaman berikut untuk mendaftar. Walau bagaimanapun, pilihan ini hanya menawarkan langganan tahunan, dan pengguna penerima perlu membuat akaun baru.

Kongsi menggunakan Kata Laluan Anda

Terdapat banyak faedah untuk berkongsi satu akaun Disney Plus dengan seseorang yang anda percayai. Anda boleh membahagikan kos bulanan, atau anda boleh menjadi murah hati. Walau bagaimanapun, terdapat maklumat tambahan yang perlu diingat.

Bolehkah Disney Plus Dikongsi dengan Keluarga atau Rakan

Lookout # 1: Pantau Bilangan Peranti yang Digunakan

Seperti yang dinyatakan secara ringkas di atas, Disney Plus dapat melakukan streaming sehingga empat peranti pada masa yang sama. Peraturan ini mungkin kelihatan tidak adil, tetapi jika dibandingkan dengan perkhidmatan penstriman lain, tidak. Netflix hanya membolehkan anda melakukan streaming antara 1 dan 4 peranti, bergantung pada rancangan langganan anda.

Hulu mengehadkan jumlah aliran serentak kepada hanya dua peranti melainkan anda mempunyai pakej Live mereka dan membayar $ 9,99 tambahan sebulan di atasnya. Oleh itu, walaupun anda dapat berkongsi akaun Disney Plus anda dengan rakan dan keluarga, had ini mungkin akan membuat anda tidak berkongsi.

Bolehkah Disney Plus Dikongsi

Carian # 2: Kata Laluan Adalah Maklumat Sensitif

Berkongsi akaun Disney Plus anda boleh menyebabkan banyak masalah. Apabila anda memberikan maklumat masuk anda kepada seseorang, anda akan berkongsi bahan sensitif yang boleh digunakan untuk tujuan jahat di kemudian hari.

Sebagai contoh, jika anda menggunakan nama pengguna dan kata laluan log masuk yang sama untuk akaun Disney Plus anda yang anda lakukan untuk akaun bank atau Amazon anda, orang lain mempunyai akses lebih banyak daripada Lion King. Jadi, berhati-hatilah dan gunakan kata laluan yang berbeza.

Masalah lain di sini ialah anda tidak tahu sama ada orang lain berkongsi kata laluan anda atau tidak. Situasi ini boleh menyebabkan semua aliran anda digunakan, sehingga anda tidak dapat menonton apa-apa.

Lookout # 3: Kod Ralat Disney Plus dari Perkongsian

Perkara kritikal lain yang perlu kita bahas ialah kod ralat yang berkaitan dengan log masuk. Beberapa kod agak jinak dan hanya berfungsi untuk menyusahkan anda. Orang lain boleh melakukan lebih banyak kerosakan.

Secara semula jadi, orang cenderung untuk berkongsi maklumat peribadi mereka dengan orang yang mereka percayai. Tetapi kadang-kadang, terdapat percampuran, dan seseorang akan memasukkan kata laluan yang salah terlalu banyak atau kehilangan surat dalam e-mel. Ketika itulah anda atau beberapa rakan dan keluarga anda dapat melihat kod ralat muncul di skrin.

Beberapa kod penting yang perlu diingat adalah kod ralat 5, 7, 8, dan 9. Semua ini berkaitan dengan maklumat log masuk anda. Anda memasukkan aksara yang salah, atau ada masalah pembayaran. Anda juga dapat melihat Kod Ralat 13, yang bermaksud bahawa had peranti yang dibenarkan telah dimaksimumkan.

Kod ralat terburuk adalah 86. Ini bermakna akaun anda disekat. Anda perlu menghubungi perkhidmatan pelanggan Disney Plus kerana anda mungkin telah diretas. Ralat Kod 87 juga merujuk kepada masalah log masuk dan kata laluan, dan anda mungkin harus keluar dan masuk lagi.

Carian # 4: Muat turun dari Berkongsi

Anda juga boleh menggunakan Disney Plus untuk menonton filem dan rancangan TV di luar talian. Manfaat ini adalah sebab lain mengapa seseorang memutuskan untuk berkongsi akaun Disney Plus mereka dengan rakan. Mungkin mereka mahu memuat turun beberapa filem HD di jalan raya. Mereka boleh menggunakan aplikasi Disney Plus dan kelayakan akaun rakan mereka sekali atau dua kali. Muat turun terhad kepada sepuluh peranti, yang bermaksud mengisi dengan cukup cepat apabila berkongsi maklumat masuk Disney Plus anda.

Secara keseluruhan, kemungkinan berkongsi maklumat log masuk Disney + anda dengan rakan dan keluarga boleh menjadi penyebab seseorang membuat keputusan untuk mendapatkan akaun mereka sendiri.

Mungkin tidak sepadan dengan yuran bulanan jika hanya untuk satu atau dua orang, tetapi ia pasti sesuatu yang boleh mendapat manfaat daripada rumah tangga yang lebih penting. Mengenai berapa lama syarat ini berlaku, masih belum dapat dilihat.

Soalan Lazim

Disney Plus adalah salah satu perkhidmatan penstriman paling popular yang ada sekarang, tetapi anda mungkin akan mempunyai banyak pertanyaan. Kami telah memasukkan bahagian ini untuk membantu anda menelusuri selok-belok Disney Plus.

Bolehkah anda menonton kumpulan dengan Disney Plus?

Ya, anda boleh menggunakan Disney Plus Group Watch dengan orang lain di lokasi yang berbeza! Sudah tentu, mereka mesti secara geografi berada di wilayah berlesen yang sama, seperti A.S.

Yang anda buat hanyalah memilih tajuk yang anda dan rakan anda ingin tonton bersama dan ketik ikon kumpulan di sebelah butang main (sepertinya tiga orang terbungkus dalam bulatan). Tekan ikon tambah untuk menjemput rakan anda (hingga 6 sekaligus), kemudian klik butang ‘Mula Penstriman’.

Setiap rakan akan menerima pautan ke pesta jam tangan anda dan dapat langsung menonton. Berhati-hatilah bahawa pilihan ini memerlukan log masuk untuk Disney Plus.

Bolehkah saya mengeluarkan orang dari akaun saya?

Ya, anda boleh mengeluarkan orang dari akaun anda, tetapi mungkin memerlukan sedikit masa sebelum semua orang log keluar. Sekiranya anda log masuk hanya untuk mencari sekumpulan orang yang mengalir di bawah akaun anda, klik ikon profil anda di sudut kanan atas dan klik pada 'Akaun.' Di bawah nama pengguna dan kata laluan anda, klik 'Log keluar dari semua peranti.'

Kemudian, ubah kata laluan anda untuk memastikan bahawa penceroboh tidak dapat masuk semula.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found