Apa itu Slow Mode dalam Discord

Kadang-kadang anda mempunyai keinginan untuk memperlahankan keadaan di saluran sembang. Apabila jumlah teks yang melintasi skrin mula menyakitkan mata dan menyebabkan sakit kepala, Slow Mode mungkin merupakan jawapan untuk doa anda. Lebih mustahak untuk menjatuhkan "Slow Hammer" ketika perbualan mula menyerupai suara kasar daripada sesuatu yang lebih mesra.

Apa itu Slow Mode dalam Discord

Untuk menjadikan saluran teks Discord pil penenang, anda ingin menggunakan ciri Slow Mode yang telah diintegrasikan ke dalam Discord. Slow Mode mungkin merupakan kaedah paling mudah untuk mengubah saluran gaduh menjadi sesuatu yang lebih santai. Cara kerjanya adalah bahawa ia akan membatasi jumlah mesej yang dapat dihantar oleh pengguna dalam saluran berdasarkan cooldown berjangka. Cooldown dapat disesuaikan sehingga anda dapat menetapkan had waktu dari sesingkat lima saat hingga enam jam.

Ini adalah ciri setiap saluran sehingga pengaktifan Slow Mode dalam satu saluran tidak akan mempengaruhi perbualan yang berlaku di saluran yang lain.

Untuk mendapatkan persediaan Slow Mode:

  1. Navigasikan ke Edit Saluran Tetapan anda dengan mengklik ikon Cog yang terletak di sebelah kanan saluran tempat anda berada atau ketika anda mengarahkan mouse clicker ke atas saluran.
  2. Dari tab "Ikhtisar" di menu sebelah kiri, Slow Mode dapat ditemukan di jendela di sebelah kanan.
    • Tab "Ikhtisar" dipilih secara lalai ketika anda mengklik Edit Saluran sehingga Anda tidak perlu menukar.
    • Pilihan Slow Mode mengandungi slaid yang membolehkan anda menyesuaikan selang waktu dengan tetapan yang anda tetapkan.
    • Mod Lambat ditetapkan ke NONAKTIF secara lalai. Untuk mengaktifkannya, semua yang perlu anda lakukan adalah menetapkan selang menjadi ikatan pilihan anda.
  3. Setelah selang ditetapkan, klik Simpan Perubahan dari pop timbul yang muncul.

Hanya mereka yang mempunyai kebenaran Urus Saluran, Urus Mesej, Pentadbir, atau Pemilik Pelayan yang dapat menyesuaikan tetapan ini. Anda juga akan dibebaskan dari sebarang perlambatan yang bermaksud anda boleh membuat perbincangan dengan apa sahaja yang anda mahukan. Sekiranya anda hanya ahli yang mempunyai masalah dengan ahli lain yang menghantar spam ke saluran yang anda masuki, anda perlu menghubungi seseorang dalam Pergaduhan dengan satu (atau semua) kebenaran ini.

Cara Mengetahui Jika Mod Lambat Sudah Ditetapkan

Discord telah memberi kami perkhidmatan untuk membolehkan semua orang mengetahui dengan segera apakah Slow Mode telah benar-benar berlaku. Sekiranya saluran yang anda gunakan mengaktifkan Mod Lambat, Anda akan mendapat pemberitahuan bersama dengan goncangan layar ketika mencoba mengirim pesan lain.

Aplikasi desktop dan mudah alih akan mempunyai petunjuk ini untuk memastikan bahawa anda sedar bahawa sudah tiba masanya untuk mempermudah pesanan keluar. Anda kini diberi masa untuk berfikir sebelum bercakap (atau menaip) supaya perbualan dapat kembali kepada sesuatu yang lebih mesra dan kurang gaduh.

Berikut adalah petunjuk bahawa anda telah terkena sekatan Mod Lambat:

Sekiranya anda melihat ini, maka anda tahu hak istimewa berbual anda akan dikunci. Luangkan masa ini untuk merenungkan kehidupan, masa depan anda, strategi permainan, apa sahaja. Hanya tekan brek pada balasan. Setelah sekatan itu dicabut, anda boleh kembali berbual sehingga puas hati.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found