Cara Menghantar Fail pada Discord

Kadang kala, pesanan ringkas tidak cukup untuk menyampaikan maksud anda. Mampu menghantar gambar atau fail adalah keupayaan yang berguna untuk dimiliki.

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara mengirim fail melalui Discord, dan beberapa alternatif apabila Discord enggan bermain bola.

Menghantar Fail pada Discord melalui PC

Menghantar fail melalui PC pada Discord adalah proses yang sangat mudah. Di sebelah kiri kotak input teks di bahagian bawah tetingkap terdapat ikon +. Klik. Kotak pilih fail akan muncul dan membiarkan anda memilih fail apa yang akan dimuat. Pilih fail anda kemudian klik Muat naik. Memeriksa kotak Tandai sebagai spoiler akan menyembunyikan fail dengan gambar Spoiler. Perlu diingat bahawa Discord mempunyai had muat naik untuk fail yang anda dibenarkan kirim.

Ikon di sebelah kanan kotak input teks masing-masing adalah ikon hadiah, ikon gif, dan ikon emotikon.

Ikon hadiah membolehkan anda membeli rakan Discord Nitro akaun. Ikon gif membolehkan anda memilih bentuk pilihan gif animasi untuk dipaparkan bersama mesej anda. Ikon emotikon membolehkan anda memilih emotikon.

fail dimuatnaik

Menghantar Fail pada Discord melalui Mobile

Menghantar fail melalui Discord pada peranti mudah alih juga cukup mudah. Buka aplikasi Discord dan lakukan perkara berikut:

 1. Masukkan pelayan atau saluran tempat anda ingin menghantar fail tersebut.

 2. Sekiranya anda ingin menghantar fail tersebut kepada orang tertentu, klik nama mereka untuk membuat mesej peribadi.

 3. Di bahagian bawah senarai mesej, anda akan melihat dua ikon: Kamera dan gambar.

 4. Mengetuk kamera akan membuka kamera telefon anda. Anda boleh mengambil gambar dan menghantarnya terus melalui aplikasi Discord.

 5. Mengetuk ikon gambar akan membuka beberapa ikon lain. Papan kekunci akan membolehkan anda memasukkan pesanan teks. Ikon gambar akan membolehkan anda memuat naik gambar dari galeri gambar anda. Ikon dokumen akan membolehkan anda memuat naik video, file gambar, fail audio, dokumen teks, atau bahkan perisian seperti fail apk. Ikon kamera juga akan membuka kamera anda.

 6. Anda boleh memilih beberapa fail dan menghantarnya sekaligus. Setiap fail yang anda pilih akan mendapat tanda semak.

 7. Mengklik ikon Kirim atau anak panah kanan akan memuat naik fail ke Discord.

  perselisihan menghantar fail

Batasi Muat Naik Fail

Discord mempunyai had muat naik untuk fail yang boleh anda lampirkan pada mesej anda. Had untuk akaun Discord biasa ialah 8MB. Langganan Nitro Classic mempunyai had muat naik 50MB. Langganan Discord Nitro menawarkan had muat naik 100MB setiap fail.

Langganan Discord Nitro Classic tersedia dengan harga $ 4.99 sebulan atau $ 49.99 setahun. Discord Nitro, sebaliknya, ditawarkan pada harga $ 9,99 sebulan atau $ 99,99 setahun.

Mengabaikan Had Muat Naik

Sekiranya anda ingin menghantar fail ke rakan Discord tetapi tidak dapat melakukannya kerana had muat naik, anda boleh memotongnya. Ini dapat dilakukan dengan memuat naik fail anda ke perkhidmatan penyimpanan fail dalam talian dan kemudian berkongsi pautan ke dalam Discord. Kami telah menyenaraikan beberapa laman web paling popular yang boleh anda gunakan di bawah:

 1. Youtube - Laman streaming video yang popular menawarkan had muat naik lalai selama 15 minit setiap video. Had ini dapat diperluas dengan mendapatkan pengesahan. Setelah disahkan, anda boleh memuat naik sehingga had 128GB atau 12 jam setiap video, mana yang kurang.
 2. Aliran - Laman memuat naik video ini tidak memerlukan anda membuat akaun untuk menggunakannya. Cukup muat naik video atau pilih pautan URL dengan video di atasnya dan anda kini boleh membuat pautan ke fail. Streamable juga membolehkan anda mengedit klip video anda, jadi ini adalah pilihan yang agak popular untuk Discord. Laman web ini mempunyai had 10 minit setiap video atau 1GB setiap fail, mana yang lebih kecil. Mereka yang mempunyai langganan pro tidak mempunyai had muat naik.
 3. Google Drive - laman muat naik fail berasaskan awan milik Google, ia menawarkan had muat naik yang berbeza bergantung pada jenis fail. Untuk dokumen, hingga 50 MB per fail, untuk persembahan hingga 100 MB per fail, untuk spreadsheet, hingga lima juta sel, dan untuk fail lain, hingga 5 TB.
 4. Dropbox - Laman web hosting fail ini menawarkan ruang muat naik hingga 50 GB. Tidak ada had saiz fail selain had 50GB. Selagi anda masih boleh memasukkan fail ke dalam simpanan anda, anda boleh memuat naiknya.
perselisihan cara menghantar fail

Perkongsian Ringkas

Discord sangat memudahkan proses berkongsi fail dengan orang lain. Walaupun dibatasi oleh had muat naik, sekatan ini dapat dengan mudah dilewati dengan sedikit pengetahuan.

Adakah anda tahu cara lain untuk menghantar fail melalui Discord? Adakah anda mempunyai laman web muat naik lain yang mungkin ingin anda kongsi? Pergi ke bahagian komen dan berikan pendapat anda kepada kami.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found