Discord Screen Share no Audio - Pembaikan PC & Mudah Alih Teratas

Sekiranya anda cuba berkongsi skrin anda di Discord dan menyedari bahawa suara pada peranti anda tidak berfungsi, anda bukan satu-satunya. Banyak streamer dan pemain telah menangani masalah yang sama. Mungkin ada banyak kemungkinan sebab mengapa bunyi peranti anda tidak berfungsi semasa anda berkongsi skrin di Discord. Tetapi berita baiknya ialah terdapat juga beberapa cara cepat untuk memperbaikinya.

Dalam panduan ini, kami akan menunjukkan kepada anda pelbagai kaedah yang boleh anda gunakan untuk menyelesaikan masalah tanpa audio pada bahagian skrin Discord. Kami juga akan membahas bagaimana anda dapat melakukan pembaikan ini pada pelbagai peranti.

Skrin Discord Berkongsi tetapi Tidak Ada Audio - Pembaikan Terbaik untuk Mac

Ciri "Share Screen with Audio" pada Discord telah menjadikan pengalaman streaming menjadi lebih menyeronokkan. Walau bagaimanapun, beberapa pita melihat bahawa tidak ada audio ketika mereka menggunakan fitur ini. Mungkin ada beberapa sebab mengapa ini berlaku.

Walaupun mungkin sesuatu yang semudah memulakan kemas kini aplikasi, masalah mendasar yang lebih rumit mungkin ada di belakangnya. Mungkin ada masalah dengan pemacu audio anda atau tetapan suara dalam aplikasi itu sendiri. Mungkin anda juga cuba menayangkan skrin berkongsi aplikasi yang tidak serasi dengan Discord.

Tidak kira sebab masalah ini berlaku, terdapat banyak perkara yang boleh anda cuba perbaiki dan kembali ke aliran anda secepat mungkin. Sekiranya anda menggunakan Discord pada Mac, berikut adalah beberapa pembaikan cepat untuk dicuba:

Mulakan semula Komputer Anda

Walaupun nampaknya memulakan semula peranti anda tidak akan memperbaiki apa-apa, ini sebenarnya kaedah yang berkesan untuk kebanyakan pepijat aplikasi. Sebaik sahaja anda menghidupkan Mac anda semula, sistem akan dihidupkan semula, dan aplikasi mungkin dimuat dengan betul dan berfungsi lebih cepat. Ini juga boleh menjadi penyelesaian cepat jika ada program lain yang berjalan di latar belakang yang mungkin tidak Anda ketahui dan yang mungkin menyebabkan masalah audio Discord.

Anda juga boleh mencuba memulakan semula Discord. Selain itu, segarkan aplikasi dengan menekan "CMD" dan "R" pada papan kekunci anda pada masa yang sama. Ini dapat menyelesaikan bug aplikasi mudah, tetapi tidak dijamin untuk menyelesaikan masalah tanpa audio.

Tetapkan semula Tetapan Suara pada Discord

Sekiranya anda menghidupkan semula Mac dan ciri audio masih tidak berfungsi, langkah seterusnya adalah masuk ke Discord dan menetapkan semula tetapan suara. Inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Buka Discord pada Mac anda.
 2. Pilih ikon "Tetapan" di sudut kiri bawah skrin anda.

 3. Teruskan ke "Suara dan Video" di bar sisi kiri.

 4. Klik pada pilihan "Tetapkan Semula Suara" di bahagian bawah halaman.

 5. Pilih "Baiklah" pada tetingkap pop timbul.

Melakukan ini akan membersihkan semua bisu dan jilid tempatan. Ketika Anda berada dalam pengaturan "Suara dan Video", tatal kembali ke "Mod Input". Pastikan bahawa kotak "Aktiviti Suara" dicentang, dan bukan pilihan "Tekan untuk Bicara".

Periksa Tetapan Audio pada Mac Anda

Untuk memastikan bahawa tetapan audio anda dikonfigurasi dengan betul pada Mac anda, ikuti langkah-langkah di bawah:

 1. Pilih ikon epal di sudut kiri atas skrin anda.

 2. Teruskan ke "Keutamaan Sistem."

 3. Klik pada tab "Bunyi".

 4. Pergi ke "Keluaran."

 5. Pilih peranti yang tepat untuk output suara dari menu.

 6. Pastikan kotak "Bisukan" di sudut kanan bawah tetingkap tidak dicentang.

Jangan Gunakan Skrin Penuh

Dalam beberapa kasus, masalah audio tidak muncul ketika permainan atau aplikasi yang Anda bagikan layar dalam mod layar penuh. Oleh kerana skrin penuh, suara tidak dihantar dengan betul pada Discord. Penyelesaian untuk masalah ini adalah mudah: Cukup gunakan tetingkap yang diminimumkan ketika anda berkongsi layar aplikasi atau permainan di Discord.

Oleh kerana anda mempunyai pilihan untuk menyesuaikan ukuran tetingkap minimum, anda dapat membuatnya sedekat mungkin dengan layar penuh.

Skrin Discord Berkongsi tetapi Tidak Ada Audio - Pembaikan Terbaik untuk iPhone

Sekiranya audio iPhone anda tidak berfungsi ketika anda cuba menayangkan permainan atau aplikasi tertentu di Discord, berikut adalah beberapa perkara yang perlu dicuba:

Periksa sama ada Sistem iPhone Anda Perlu Dikemas kini

Sekiranya OS anda tidak terkini, ini mungkin menjadi penyebab kepada masalah tanpa audio pada Discord. Memeriksa untuk mengetahui sama ada iPhone memerlukan kemas kini sistem adalah mudah. Begini caranya:

 1. Pergi ke "Tetapan" di skrin utama anda.

 2. Teruskan ke "Umum" pada menu.

 3. Ketuk pada tab "Kemas kini Perisian".

 4. Sekiranya terdapat versi baru OS, ketuk "Muat turun dan Pasang."

Mungkin memerlukan beberapa minit untuk OS anda dikemas kini. Pada tahap ini, Anda juga dapat mengaktifkan fitur "Kemas kini Automatik".

Periksa sama ada iPhone Anda Sesuai dengan Discord

Perkara lain yang boleh anda cuba ialah memastikan OS iPhone anda serasi dengan Discord. Sekiranya anda mempunyai iOS 10.0 atau lebih tinggi, aplikasi ini serasi dengan sistem anda. Dari segi model Apple, iOS 10.0 tersedia untuk iPhone 5 hingga 7, iPad, dan peranti iPad Touch.

Tukar ke Data Telefon Anda

Sekiranya suara anda tidak berfungsi, cuba beralih dari Wi-Fi ke data telefon anda atau sebaliknya. Walau bagaimanapun, ini hanya dapat menyelesaikan masalah tanpa suara jika ia disebabkan oleh sambungan internet yang lemah. Anda boleh beralih dengan menggeser menu dari bahagian bawah skrin, mengetuk ikon Wi-Fi, dan kemudian mengetuk ikon Data di sebelahnya.

Pastikan Aplikasi Discord Anda Dikemas kini

Anda juga boleh memeriksa sama ada anda perlu mengemas kini aplikasi Discord pada iPhone anda. Inilah cara anda boleh mengemas kini aplikasi secara manual:

 1. Lawati App Store di laman utama anda.

 2. Ketik gambar profil anda di sudut kanan atas skrin anda.

 3. Turun sehingga anda menemui Discord dalam senarai.

 4. Ketuk butang "Kemas kini" di sebelah kanan.

Skrin Discord Berkongsi tetapi Tidak Ada Audio - Pembaikan Terbaik untuk Android

Untuk menyelesaikan masalah tanpa suara ketika anda menggunakan Discord untuk menyaring pangsa di Android anda, cubalah salah satu dari yang berikut:

Periksa sama ada OS Android Anda Perlu Dikemas kini

Untuk memeriksa sama ada sistem Android anda perlu dikemas kini, ikuti langkah-langkah di bawah:

 1. Pergi ke "Tetapan" di skrin utama anda.
 2. Pergi ke tab "Sistem".
 3. Teruskan ke pilihan "Lanjutan".
 4. Ketik "Kemas kini Sistem."

Sekiranya terdapat versi Android baru, muat turun dan pasangkannya di telefon anda.

Periksa sama ada Android Anda Sesuai dengan Discord

Semasa menggunakan Android, anda perlu memiliki Amazon 5 OS ke atas untuk menggunakan Discord. Sekiranya anda mempunyai versi yang lebih lama, anda masih boleh memuat turun Discord, tetapi tidak semua ciri-cirinya akan tersedia. Juga, ingat bahawa Discord juga serasi dengan peranti lain yang menggunakan Perkhidmatan Google Play. Oleh itu, peranti yang tidak menggunakan Perkhidmatan Google Play secara lalai, seperti Kindle Fire, tidak serasi dengan Discord.

Pastikan Aplikasi Discord Anda Dikemas kini

Untuk memeriksa sama ada anda perlu mengemas kini Discord secara manual pada Android anda, ikuti langkah-langkah di bawah:

 1. Buka "Google Play" di Android anda.

 2. Ketuk gambar profil anda di sudut kanan atas skrin anda.

 3. Pergi ke "Urus aplikasi & peranti."

 4. Cari "Discord" dalam senarai.
 5. Sekiranya kemas kini tersedia, ketuk butang "Kemas kini".

Perlu diingat bahawa anda perlu mempunyai sambungan internet untuk mengemas kini Discord.

Skrin Discord Berkongsi tetapi Tidak Ada Audio - Pembaikan Terbaik untuk Chrome Desktop

Sekiranya anda menggunakan aplikasi web Discord, dan anda mempunyai masalah dengan audio semasa anda cuba menayangkan permainan, ada beberapa perkara yang dapat anda lakukan. Pastikan bahawa anda mempunyai sambungan internet yang stabil sebelum melakukan perkara yang lebih rumit. Anda juga boleh memuat semula halaman beberapa kali. Inilah perkara lain yang boleh anda lakukan:

Pastikan Versi Penyemak Imbas Sesuai dengan Discord

Penyemak imbas dan versi penyemak imbas yang serasi dengan Discord merangkumi yang berikut:

 • Google Chrome
 • Firefox 80+
 • Opera, Microsoft Edge 17+ (termasuk Chromium Edge 79+ pada Windows dan macOS)
 • Safari 11+ (tersedia di macOS 10.13 High Sierra dan ke atas)

Sekiranya anda menggunakan salah satu penyemak imbas ini dan audio anda masih tidak berfungsi, cuba beralih ke penyemak imbas lain.

Pastikan Pasti Discord Mempunyai Kebenaran untuk Menggunakan Suara Penyemak Imbas Anda

Audio anda mungkin tidak berfungsi jika anda tidak memberi kebenaran Discord untuk menggunakan mikrofon dengan penyemak imbas anda. Semasa pertama kali menggunakan Discord pada penyemak imbas, anda akan diminta untuk membenarkan laman web itu menggunakan mikrofon dan kamera komputer anda.

Sekiranya anda secara tidak sengaja menolak kebenaran Discord untuk menggunakan mikrofon anda, anda perlu pergi ke tetapan penyemak imbas anda untuk mengubahnya. Begini caranya di Google Chrome:

 1. Buka Google Chrome.

 2. Klik pada tiga titik di sudut kanan atas skrin anda.

 3. Pilih "Tetapan" dari menu lungsur turun.

 4. Teruskan ke "Privasi & Keselamatan" di tetingkap baru.

 5. Pergi ke "Tetapan Tapak" dan kemudian ke "Mikrofon."

 6. Cari Discord dalam senarai laman web.
 7. Tukar dari "Dicekal" menjadi "Benarkan."

Kembalikan Suara Peranti Anda pada Discord

Isu tanpa suara pada Discord boleh menjadi sangat mengecewakan. Sekiranya anda menggunakan Discord untuk menstrim permainan video, permainan ini tidak akan seronok tanpa audio. Nasib baik, terdapat pelbagai perkara yang boleh anda cuba atasi masalah tanpa audio di Discord. Apabila semuanya sudah diperbaiki, anda boleh kembali ke aliran anda dengan mengetahui bahawa khalayak anda dapat mendengar anda.

Adakah anda pernah menghadapi masalah dengan audio semasa anda menggunakan Discord untuk menyaring sesuatu? Bagaimana anda mengatasi masalah ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found