Adakah Discord Tidak Mengesan Mic Anda? Inilah Kemungkinan Pembaikan

Sekiranya anda menikmati permainan dalam talian, anda pasti menggunakan Discord. Aplikasi sembang yang pelbagai ini membolehkan anda berkomunikasi dengan rakan anda dan membolehkan anda melakukan pelbagai perkara lain. Walaupun begitu, Discord terutama digunakan untuk permainan, terutama sebagai layanan VoIP.

Adakah Discord Tidak Mengesan Mic Anda? Inilah Kemungkinan Pembaikan

Walaupun biasanya berfungsi seperti daya tarikan dan memerlukan sedikit usaha untuk mengaturnya, masalah tetap dapat terjadi. Sangat mudah untuk melihat mengapa "Discord tidak mengambil mikrofon"Ini jelas bukan masalah yang anda ingin lihat semasa merancang permainan dengan rakan anda. Inilah cara untuk mengatasi masalah yang menjengkelkan ini.

perselisihan

Mula semula

Perkara pertama yang akan ditanyakan oleh pegawai sokongan teknikal kepada anda adalah "Sudahkah anda mencuba menghidupkan semula aplikasi?" Kemudian, mereka akan bertanya "Sudahkah anda mencuba menghidupkan semula peranti?" Perkara yang sepele, restart yang ringkas sering kali dapat memperbaiki pelbagai perkara yang tidak kena pada peranti anda.

 1. Oleh itu, matikan aplikasi dengan menavigasi ke dulang sistem, mengklik kanan ikon Discord, dan memilih Berhenti Discord. Kemudian, jalankan aplikasi untuk melihat apakah ralat itu berterusan. discord mic tidak mengesan mic
 2. Sekiranya masih ada, mulakan semula peranti anda dan lihat apakah ini telah menyelesaikan masalahnya. Sekiranya ralat berterusan, teruskan ke kaedah berikut.

Memulakan semula aplikasi dan peranti memaksa mereka membersihkan fail sementara yang hanya ada semasa menjalankan, yang mungkin telah rosak, dll., Ia juga menyebabkan pemacu / fail pendaftaran dimuat semula. Jadi, semudah itu, mulakan dengan memulakan semula semuanya.

Kemas kini Pemacu

Sekiranya terdapat pemacu audio yang hilang, ketinggalan zaman, atau rosak di sistem anda, kemungkinan inilah yang menyebabkan semua keributan. Penyelesaian di sini adalah dengan mengemas kini pemacu audio anda.

Terdapat beberapa cara untuk mengemas kini pemacu audio anda. Yang paling mudah ialah memeriksa kad suara anda dan memuat turun pemacu yang sesuai dari laman web pengeluar. Cara lain ialah mencari alat kemas kini automatik yang akan mengimbas sistem dan komponen anda dan secara automatik mencari dan memuat turun semua pemacu yang diperlukan.

Cuba Menjalankan sebagai Pentadbir

Untuk sebab tertentu, masalah mungkin berlaku ketika menjalankan aplikasi secara normal. Ini boleh berlaku dengan ralat tertentu ini, tetapi juga dengan banyak masalah lain. Apa yang anda boleh cuba ialah menjalankan aplikasi Discord sebagai pentadbir.

 1. Melakukan ini sangat mudah; hanya berhenti Discord jika sudah berjalan dan arahkan ke ikon Discord di Desktop anda.
 2. Klik kanan ikon, pilih Menjalankan sebagai pentadbir, dan sahkan. Sekarang, lihat apakah ralat yang dimaksud masih berlaku.

Tetapkan semula Tetapan Audio

Mungkin anda menekan sesuatu secara tidak sengaja, mungkin aplikasinya sendiri melakukannya tetapi tetapan anda mungkin telah berubah. Menetapkan semula tetapan boleh membuat banyak perkara berfungsi di dalam aplikasi Discord - tetapan suara tidak terkecuali di sini.

 1. Untuk menetapkan semula tetapan audio pada Discord, buka aplikasi dan pergi ke Tetapan Pengguna, terletak di bahagian bawah halaman utama Discord anda (ikon cog).
 2. Dari menu ke kiri, pilih Suara & Video.
 3. Pada halaman yang muncul, tatal ke bawah, klik Tetapkan semula Tetapan Suara, dan sahkan.
 4. Setelah menetapkan semula tetapan, anda boleh mendapatkannya Ujian Mik bahagian dan klik Mari Periksa untuk melihat sama ada penyelesaiannya berjaya.

Matikan Mod Eksklusif

Penyelesaian untuk masalah ini mungkin tidak terletak pada aplikasi Discord itu sendiri. Windows mungkin bersalah di sini. Terdapat tetapan dalam Discord yang membenarkannya kawalan eksklusif ke atas pemacu peranti audio. Ini mungkin tidak sesuai dengan Windows, jadi anda perlu mematikan mod ini di OS anda.

 1. Untuk melakukan ini, pergi ke ikon suara di baki sistem, klik kanan, pilih BunyiMenu Bunyi Bunyi.
 2. Sekarang, pergi ke Rakaman tab. Menu Bunyi
 3. Kemudian, pilih peranti yang dimaksudkan dan klik Hartanah. Tab Rakaman Menu Bunyi
 4. Dari menu ini, pilih Mahir tab. Menu Mikrofon
 5. Seterusnya, nyahtandakan kotak di hadapan Benarkan aplikasi mengambil kawalan eksklusif pada peranti ini dan Beri keutamaan aplikasi mod eksklusif tetapan dan kemudian pilih okey . Tab Lanjutan Menu Mikrofon

Periksa Tetapan Privasi dan Keselamatan Anda

Sekiranya tidak ada cadangan di atas yang berfungsi, maka anda mungkin ingin memeriksa tetapan privasi dan keselamatan anda. Kami akan membahas cara melakukannya di Windows 10.

 1. Klik pada Mulakan menu dan pilih Tetapan. Menu Mula Windows
 2. Sekarang, klik pada Privasi. Menu Tetapan Windows
 3. Seterusnya, klik pada Mikrofon, terdapat di menu sebelah kiri di bawah Kebenaran aplikasi. Tetapan privasi
 4. Kemudian, pastikan Akses mikrofon dihidupkan dan Benarkan aplikasi mengakses mikrofon anda adalah Dihidupkan. Tetapan Mikrofon

Semoga penyesuaian privasi anda dapat memperbaiki keadaan anda.

Bawa pulang

Sekiranya tiada penyelesaian ini membantu, inilah masanya anda menghubungi sokongan teknologi Discord. Mereka akan membimbing anda melalui proses dan semoga memberi jalan penyelesaian.

Kaedah mana yang sesuai untuk anda? Adakah anda mencuba yang lain yang menghasilkan kejayaan? Jangan ragu untuk menyertai perbincangan dalam komen di bawah dan tambahkan pendapat anda.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found