Apa itu Bisu Setempat dalam Pertentangan

Seperti yang anda ketahui, Discord adalah perkhidmatan sembang percuma yang dipopularkan oleh pemain dan pengusaha. Ini adalah ruang yang bagus untuk membina komuniti atau menyelesaikan sesuatu kerana fokusnya pada komunikasi teks dan suara di samping ciri berguna seperti perkongsian gambar, pengeposan gif, dan kemampuan berkongsi skrin.

Apa itu Bisu Setempat dalam Pertentangan

Namun, semakin lama anda menggunakan Discord, semakin banyak orang yang akan anda terlibat di sana. Anda akan bergabung dengan pelayan yang berbeza, membuat rakan baru, dan bergaul dengan lebih banyak kumpulan. Walaupun begitu, anda tidak akan mahu bercakap dengan semua orang. Begitulah keadaannya. Tidak semua orang bergaul dengan orang lain.

Sekiranya anda terlibat cukup lama, anda mungkin menjadi moderator pelayan di suatu tempat. Sekiranya ini berlaku, tugas anda lebih daripada sekadar menyertai aktiviti pelayan. Anda sebaliknya harus memantau orang lain dan memastikan tidak ada yang menimbulkan masalah dalam platform Discord.

Menyederhanakan Pelayan Discord

Katakan bahawa seseorang di pelayan Discord yang anda awasi menyebabkan masalah besar. Anda boleh memilih untuk mematikannya buat sementara waktu, bercakap dengan mereka, atau melarangnya sama sekali.

Sekiranya anda mengambil jalan senyap, hal itu cenderung terjadi ketika anda berada dalam kumpulan sembang suara dan tidak begitu banyak berlaku pada sembang teks. Walau bagaimanapun, jika berlaku, berikut adalah beberapa cara untuk membisukan yang lain:

Bisu Tempatan

Bisu tempatan adalah kaedah termudah untuk membisukan. Namun, perhatikan bahawa "lokal" di sana berarti itu: diredam di sisi anda atau kawasan "tempatan" anda. Memilih bisu tempatan memastikan bahawa anda sama sekali tidak perlu mendengar orang ini. Yang demikian, ingatlah bahawa semua orang akan mendengarnya dalam perbualan.

Untuk menjalankan bisu tempatan, buka pengguna di telefon bimbit atau desktop, tekan nama mereka, dan pilih "Bisukan".

Bisu Pelayan

Bisu pelayan adalah pilihan drastik. Sekiranya seseorang menimbulkan masalah besar kepada semua orang dan anda berpendapat bahawa mereka tidak boleh berinteraksi sama sekali, anda mungkin mahu menggunakan pilihan ini.

Sekiranya pelayan anda membisukan seseorang, tidak ada seorang pun di seluruh pelayan yang dapat mendengarnya. Tidak ada siapa-siapa. Tidak kira apa yang mereka lakukan. Oleh itu, ingatlah perkara itu sebelum bertindak. Anda mungkin ingin bercakap dengan mereka terlebih dahulu sekiranya mereka tidak menyedari bahawa mereka menimbulkan masalah.

Untuk membisukan pelayan seseorang, pergi ke Discord pada desktop atau mudah alih, tekan nama mereka dan pilih "Bisukan Server."

Sekarang setelah anda mengetahui pelbagai bentuk penyenyapan seseorang, pastikan anda menggunakan kekuatan itu dengan bijak dan bertanggungjawab. Sudah tentu, jika anda hanya mahu mematikan seseorang untuk diri sendiri dan anda bukan mod, manfaatkan pilihan bisu tempatan seberapa banyak yang anda mahukan. Walaupun begitu, jika anda seorang moderator atau menguruskan pelayan dengan cara tertentu, anda mungkin harus lebih kerap menggunakan butang bisu pelayan. Walau apa pun, Discord memberikan begitu banyak pilihan untuk menjadikan pengalaman sembang dalam talian anda menjadi lebih baik.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found