Cara Menyembunyikan Saluran dalam Pertentangan

Semasa menyediakan saluran di pelayan anda, mungkin lebih baik menjadikannya tidak membingungkan anggota baru. Memiliki terlalu banyak saluran tetapi hanya membolehkan pemula memasuki segelintir boleh menjadi sangat luar biasa. Penyelesaian untuk ini adalah dengan menyembunyikan semua saluran dari peranan tertentu dan menyiapkan beberapa saluran khusus peranan.

Cara Menyembunyikan Saluran dalam Pertentangan

"Kedengarannya banyak kerja."

Tidak begitu rumit. Selain itu, melakukan kerja lebih awal memastikan operasi yang lebih lancar apabila pelayan menjadi komuniti yang berkembang pesat. Terdapat beberapa perkara yang mungkin ingin anda hindarkan dari pandangan yang tidak mementingkan anggota tertentu di pelayan. Anda mungkin perlu menjalankan perniagaan antara anda dan mereka yang paling dipercayai dan ini adalah kaedah terbaik untuk menyelesaikannya.

Saluran Eksklusif Tersembunyi & Peranan

Menetapkan saluran khusus peranan dan kemampuan menyembunyikan saluran yang ditentukan adalah proses yang jauh lebih mudah daripada yang anda fikirkan. Membuat saluran eksklusif peranan adalah kaedah terbaik untuk memisahkan peranan dengan rasa keistimewaan tertentu. Menyembunyikan saluran tambahan dari senarai menjadikan semuanya lebih baik dan kemas.

Kedua-dua pilihan menjadikan semuanya mudah untuk semua anggota yang terlibat.

Membuat Saluran Eksklusif Peranan

Untuk memulakan proses ini, anda harus membuat peranan tertentu untuk akses khas yang diberikan ke saluran. Kami akan menganggap bahawa anda telah membuatnya untuk meneruskan topik perbincangan. Pastikan kebenaran untuk peranan itu sesuai dengan kebenaran untuk saluran tersebut.

Kedua, anda perlu memberikan peranan itu hanya kepada ahli yang anda ingin berikan akses khas ke saluran tersebut. Ini mesti berlaku tetapi saya ingin teliti sehingga tidak ada yang dilangkau. Anda boleh menunggu untuk melakukannya sehingga selepas anda membuat saluran kerana itu terserah kepada anda. Sebilangan pengguna lebih suka mengeluarkannya lebih awal dengan cara ini, anda boleh mengujinya sebaik sahaja membuatnya.

Sekarang kita boleh terus maju dan membuat saluran "ahli sahaja" untuk pelayan anda. Ini boleh menjadi (atau kedua-duanya) saluran teks dan saluran suara. Sesuatu seperti ‘Admin Lounge’ atau ‘Meeting Room’ di mana hanya mereka yang mempunyai sedikit tarikan yang dapat hadir. Anda juga boleh membuat saluran yang berbeza untuk setiap peringkat hierarki pelayan anda, tetapi itu semakin maju. Buat masa ini, kami akan menumpukan perhatian pada setiap Teks dan Suara.

Membuat Saluran Teks Eksklusif Peranan:

 1. Klik pada nama pelayan anda tepat di atas senarai saluran.
 2. Dari menu pilih Buat Saluran.

 3. Masukkan nama untuk saluran ke dalam kotak berlabel "CHANNEL NAME".
 4. Cari "Saluran Peribadi" dan alihkan suis ke HIDUP .
 5. Tepat di bawah itu, pilih peranan mana yang akan mempunyai akses ke saluran dengan menukar suis di sebelah masing-masing HIDUP .
 6. Apabila semua peranan telah dipilih untuk Kelab Kanak-kanak Sejuk , Klik pada Buat Saluran butang.

Kini hanya anggota yang mempunyai peranan tertentu yang diaktifkan akan dapat mengakses saluran tersebut. Mereka yang tidak mempunyai akses bahkan tidak akan melihatnya dalam senarai mereka. Anda telah membuat saluran tersembunyi.

Membuat Saluran Suara Eksklusif Peranan:

Prosedur untuk membuat saluran suara eksklusif berperanan sama persis dengan saluran saluran. Satu-satunya perbezaan ialah anda memilih radial Saluran Suara dan tidak Saluran Teks di bahagian “JENIS SALURAN”.

Menetapkan Kebenaran Saluran

Kebenaran lalai untuk saluran dihubungkan secara langsung ke peranan tertinggi yang telah anda aktifkan. Dengan melakukan ini, ini menjadikan kehidupan menjadi lebih mudah ketika mengatur pembatasan saluran tanpa harus langsung menetapkan sekatan saluran.

Sekiranya anda ingin melihat kebenaran yang disesuaikan untuk saluran, anda boleh:

 1. Klik pada Cog ikon di sebelah saluran yang baru dibuat.
 2. Dari menu sebelah kiri, pilih tab "Kebenaran".
  • Di sini anda dapat melihat bahawa peranan @everyone telah ditolak kebenarannya untuk "membaca mesej". Hanya peranan yang diaktifkan semasa membuat saluran yang mempunyai izin ini.
  • Bergantung pada jika anda melihat izin saluran Teks atau saluran Suara, akan menentukan apakah anda melihat izin "Baca Mesej" atau izin "Sambungkan".

Satu lagi variasi dari saluran Teks ke saluran Suara adalah bahawa hanya saluran Teks yang akan disembunyikan sepenuhnya dari saluran tanpa akses. Saluran Suara eksklusif peranan tetap akan kelihatan tetapi apabila dituding, akan memaparkan bulatan dengan tanda garis miring ditolak akses.

Menyembunyikan Saluran Diam

Permata ini khusus untuk setiap ahli dan bagaimana mereka melihat saluran dalam senarai. Nah, mereka yang mempunyai akses untuk dilihat juga. Satu-satunya peringatan dengan ciri ini ialah ia hanya berfungsi untuk saluran yang telah diredam.

Pada hakikatnya, ini hanya cara yang baik untuk membuat senarai saluran pelayan sedikit lebih padat dan hanya menampilkan saluran yang sangat anda minati. Anda boleh membisukan saluran dengan beberapa cara.

Membungkam Saluran

Untuk mematikan saluran secara langsung, anda boleh mengklik Loceng ikon di penjuru kanan sebelah atas. Ia akan berada di sebelah kiri Mesej yang disematkan ikon dan Senarai Ahli ikon.

Cara lain adalah melalui pelayan Tetapan Pemberitahuan :

 1. Anda mesti mengklik nama pelayan di atas senarai saluran dan memilihnya dari menu yang disediakan.

 2. Tatal ke bawah menu dan klik pada menu lungsur di bawah "PEMBERITAHUAN PEMBERITAHUAN."
 3. Tambahkan saluran yang anda mahu sunyi. Mereka akan ditambahkan sebagai senarai di kawasan di bawah.
 4. Untuk setiap saluran yang ingin anda sunyi, klik pada kotak di bawah "MUTE" yang terdapat di sebelah kanan.

 5. Klik Selesai butang apabila selesai.

Menyembunyikan Saluran Diam

Sebaik sahaja anda memilih semua saluran yang anda mahu diredam, anda perlu mengklik nama pelayan sekali lagi. Di bahagian bawah menu, anda akan melihat "Sembunyikan Saluran Diam". Klik ini untuk membuat semua saluran yang disenyapkan hilang dari senarai anda.

Untuk membuat mereka muncul semula, klik pilihan yang sama, sekarang berlabel "Tunjukkan Saluran Tidak Bersuara."

Cara Membuat Kategori Peribadi

Salah satu ciri hebat yang dapat membantu anda menyembunyikan saluran dari orang lain adalah dengan membuat Kategori Peribadi. Sudah tentu, anda juga boleh membuat kategori awam yang mengatur saluran pelayan anda dengan lebih baik, tetapi untuk tujuan artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara membuatnya dapat dilihat hanya dengan peranan tertentu.

 1. Klik anak panah di sudut kanan atas, kemudian pilih 'Buat Kategori.'

 2. Namakan kategori anda dan aktifkan butang ‘Kategori Swasta’. Kemudian, klik 'Seterusnya.'

 3. Sekarang, pilih peranan yang ingin anda tambahkan.
 4. Terakhir, kembali ke halaman Pelayan dan klik pada kategori peribadi baru yang anda buat. Kemudian, beri nama saluran dan tambahkan parameter yang betul.

Ini adalah salah satu cara yang lebih pantas untuk membuat saluran tersembunyi di Discord. Anda hanya boleh menambahkan mereka yang ingin melihat kandungannya seperti saluran untuk Pentadbir sahaja.

Juga, kerana ini adalah kategori, anda boleh menambahkan beberapa saluran termasuk saluran suara untuk menyimpan maklumat hak milik penting semuanya di satu tempat dan dijaga dari pengguna yang tidak berada di dalamnya.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found