Apa itu HypeSquad dalam Discord?

Adakah anda pernah mendengar mengenai Discord's HypeSquad? Sekiranya anda kerap menggunakan Discord, anda akan melihat lencana tertentu di sebelah nama beberapa ahli. Siapakah mereka? Bagaimana mereka mendapat lencana keren itu? Apa yang boleh saya lakukan untuk menjadi sebahagian daripada pasukan? Apa faedahnya? Dan, apa itu Discord HypeSquad? Baiklah, baca terus dan anda akan mengetahui.

Apa itu HypeSquad dalam Discord?

Wakil Discord

Pada hakikatnya dan pada dasarnya, HypeSquad adalah sekumpulan anggota Discord yang telah dipilih untuk mewakili Discord dalam talian, di seluruh dunia. Tetapi apa maksudnya? Ya, ia pasti mempunyai lebih banyak daripada lencana mewah dan rasa kekitaan. Ini adalah menjadi sebahagian daripada komuniti yang terus berkembang yang menyokong dirinya sendiri dan menggunakan anggotanya sendiri untuk menyebarkan jangkauan. Selama ini, ahli skuad berkembang sendiri, sebagai pengguna Discord dan personaliti dalam talian.

perselisihan

Tahap HypeSquad

Tidak setiap anggota Discord's HypeSquad melakukan perkara yang sama. Pada dasarnya, ada Tahap Dalam Talian dan juga Tahap Peristiwa. Sebagai ahli tahap dalam talian HyperSuqad, anda adalah askar kaki dalam pasukan penyebar jangkauan Discord. Anda menggunakan media sosial, kandungan anda sendiri, dan platform Discord untuk menyebarkan berita mengenai Discord dan menjadikannya tempat yang lebih baik. Sebagai ahli dalam talian, anda mendapat tiga faedah:

a) Buletin eksklusif HypeSquad.

b) Lencana HypeSquad.

c) Cabaran khas rumah khusus di mana anda boleh bersaing dengan rumah lain.

The Level Tier, sebaliknya, menawarkan kedudukan Hadirin Acara HypeSquad dan juga Penyelaras Acara HypeSquad. Sebagai peserta, anda boleh bergaul dengan ahli lain dan menghadiri konvensyen dan acara luar talian. Sebagai Peserta Acara HypeSquad, anda juga mendapat tiga faedah:

a) Semua faedah ahli dalam talian (dengan lencana Acara tambahan).

b) "Swag Pack" yang merangkumi pin, pelekat, dan kemeja-T eksklusif.

c) Akses Pelayan Acara HypeSquad.

Walau bagaimanapun, Penyelaras HypeSquad berada di puncak keseluruhan organisasi HypeSquad. Mereka adalah Penyelaras Malahan yang menanam acara luar talian untuk Discord, yang merupakan kedudukan yang cukup berprestij. Sebagai Penyelaras HypeSquad, anda mendapat faedah hebat:

a) Semua faedah ahli dalam talian (dengan lencana Acara tambahan).

b) Akses Pelayan Acara HypeSquad.

c) Faedah VIP untuk konvensyen.

d) Pakej acara yang hebat.

Rumah HypeSquad

Tetapi rumah-rumah tertentu disebut? Adakah ini disebut tahap? Tidak, Rumah HypeSquad adalah sesuatu yang sama sekali berbeza. Anggota HypeSquad disusun menjadi tiga rumah, Keberanian, Kecemerlangan, dan Seimbang.

Tetapi rumah apa ini? Baiklah, fikirkannya sebagai rumah Hogwarts. Anda bahkan boleh disusun menjadi satu tanpa perlu memilih. Sebagai ahli rumah HypeSquad, anda akan dapat bersaing dengan rumah lain untuk mendapatkan hadiah, dan anda akan mendapat akses ke buletin khas, yang hanya tersedia untuk ahli rumah.

Jadi, bagaimana anda masuk ke dalam rumah? Sebenarnya sangat mudah. Hanya pergi ke Tetapan Pengguna semasa log masuk ke profil Discord anda dan periksa HypeSquad tab. Di sini, anda akan mendapat pilihan untuk mengikuti ujian kemampuan yang terdiri daripada lima soalan. Berdasarkan jawapan anda, anda akan ditempatkan di salah satu daripada tiga rumah yang disebutkan. Berikut adalah garis panduan untuk setiap satu.

hipesquad

House of Bravery

“Alam semesta memerlukan orang untuk memimpin tanggungjawab dengan keyakinan dan ketabahan yang yakin. Tanpa keberanian, HypeSquad akan menjadi huru-hara. "

House of Brilliance

“Perlu kesabaran dan disiplin untuk menjadi anggota alam semesta yang penting. Tanpa kecemerlangan, HypeSquad akan menjadi huru-hara. "

Rumah Imbangan

“Keharmonian dan ketenangan diperlukan untuk menciptakan keseimbangan di alam semesta. Tanpa keseimbangan, HypeSquad akan menjadi huru-hara. "

Jadi, apa yang dilakukan oleh rumah-rumah ini? Bagaimanakah masing-masing bertanggungjawab menjadikan Discord sebagai tempat gantung yang lebih baik? Baiklah, sebahagian jawapan tersembunyi di setiap slogan rumah. Sebaliknya, mari kita katakan bahawa anda perlu menjadi ahli rumah untuk mengetahui.

Keperluan

Tidak semua orang boleh menjadi sebahagian daripada HypeSquad. Ini adalah komuniti eksklusif, sekurang-kurangnya sampai tahap tertentu. Untuk menjadi ahli dalam talian, anda mesti berumur sekurang-kurangnya 13 tahun. Walau bagaimanapun, ini tidak banyak syarat, kerana anda mesti berumur 13 tahun ke atas untuk menggunakan Discord.

Untuk menyertai peringkat acara, anda perlu berusia sekurang-kurangnya 16 dan melakukan acara, konvensyen, dan pertandingan permainan yang berkaitan dengan permainan. Bagi acara kerja, jika anda ingin mengendalikannya, anda perlu membuat permohonan dengan video 3 minit (atau lebih pendek), di mana anda menunjukkan keperibadian, wajah anda, dan juga menjawab soalan. Oh, dan anda perlu memikat lelaki dan gali di Discord untuk mendapatkan kedudukan ini.

Perlukah Saya Menyertainya?

Jawapan untuk soalan ini adalah ya yang luar biasa. Tidak ada kelemahan untuk bergabung dengan HypeSquad, dan ada banyak kelebihan. Anda akan dapat mengambil bahagian dalam peraduan, mendapat ganjaran, dan anda akan dapat bertemu dengan banyak orang baru. Rangkaian penting dalam kehidupan dan Discord tidak berbeza. Jadi teruskan, pergi ke tab HypeSquad di profil anda, ikuti ujian bakat, dan sertai semua keseronokan.

Adakah anda pernah menyertai HypeSquad? Anda masuk rumah mana? Bagi mereka yang belum masuk, rumah mana yang ingin anda tetapkan dan mengapa? Kongsi pendapat anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found