Cara Melumpuhkan @everyone dalam Discord

Menerima @mentions in Discord boleh menjadi keistimewaan dan kegusaran, bergantung dari mana asalnya. Penyebutan yang lebih terkenal untuk yang terakhir adalah @everyone. @ setiap orang boleh digunakan sebagai peringatan atau kemas kini @sebutan apabila diterima sekali sekala. Namun, hal itu juga dapat disalahgunakan oleh mereka yang berkembang pada perhatian negatif dan kebiasaan kebudak-budakan. Anda boleh menetapkan saluran anda ke ‘Read Only’ atau anda boleh mengikuti langkah-langkah di bawah untuk menghilangkan sekurang-kurangnya beberapa gangguan.

Cara Melumpuhkan @everyone dalam Discord

Untuk menyelamatkan keluarga Discord anda dari rentetan pemberitahuan @ setiap orang yang tidak berguna, berpotensi menjengkelkan dari pengguna rawak, ada baiknya mengetahui cara melumpuhkannya.

Dalam artikel ini, saya akan mengajar anda cara melakukannya. Sekiranya anda pemilik pelayan atau mempunyai kebenaran pentadbir, teruskan membaca untuk mengetahui cara mematikan @everyone pada satu saluran Discord serta cara menonaktifkannya untuk keseluruhan pelayan.

Lumpuhkan @ saluran setiap orang

Seperti kebanyakan perkara di Discord, mematikan @ setiap orang untuk satu saluran sangat mudah. Untuk memulakan, anda mahu log masuk ke Discord dan klik pada pelayan yang anda mahu lumpuhkan @mention.

Sekiranya anda sudah bersedia:

Klik kanan nama saluran untuk membuka menu pop up.

Pastikan untuk memilih saluran yang anda mahukan penyebutan @seseorang sahaja. Ia juga mesti menjadi saluran baca sahaja kerana @seseorang tidak tersedia untuk saluran suara.

Klik pada 'Edit Saluran.’

Dari menu sebelah kiri, arahkan ke tab "Kebenaran".

Di tetingkap utama, dari senarai Peranan / Ahli pastikan ada @ semua orang diketengahkan.

Klik ‘X’ di sebelah Mention @Everyone

Tatal ke bawah senarai sehingga anda menemui bahagian "Kebenaran Teks". Matikan pilihan "Sebutkan Semua Orang" dengan mengklik "X" berwarna merah. Pada bila-bila masa anda mahu menghidupkannya semula, anda akan menukarnya dengan mengklik tanda semak hijau sebagai gantinya.

Simpan Perubahan

Setelah memilih togol, kotak dialog akan muncul di bahagian bawah skrin anda. Sekiranya berpuas hati dengan keputusan anda, klik pada Simpan Perubahan butang untuk mengesahkan.

Sekiranya anda ingin melumpuhkan @seseorang untuk sebarang peranan tambahan, anda perlu mengikuti prosedur ini sekali lagi dan pastikan untuk menonjolkan Peranan / Anggota tertentu.

Lumpuhkan @ Server setiap pelayan

Untuk melumpuhkan @ setiap orang untuk setiap saluran di pelayan Discord anda, anda perlu memasukkan menu Tetapan Pelayan anda. Untuk ke sana:

Buka Tetapan Pelayan

Klik kiri nama pelayan dan pilih Tetapan Pelayan dari pilihan yang disenaraikan.

Ketik ‘Peranan’

Arahkan ke tab "Peranan" dari menu di sebelah kiri.

Klik di @everyone

Sorotan @ semua orang dari bahagian Peranan / Ahli.

Matikan ‘Mention @everyone’

Dari tetingkap "Peranan", tatal ke bahagian "Kebenaran Teks" dan matikan pilihan "Sebutkan Semua Orang".

Simpan Perubahan

Anda akan menerima pop timbul di bahagian bawah skrin seperti yang anda lakukan dalam panduan saluran tunggal. Untuk mengesahkan pilihan anda untuk melumpuhkan @everyone untuk pelayan, klik Simpan Perubahan butang. Sekiranya anda mahu mengaktifkan semula pilihan ini, kembali dan aktifkan semula. Ia akan sentiasa tersedia.

Begitu juga, Sekiranya anda mempunyai peranan lain yang ingin anda nyahaktifkan @ semua orang, sorot peranan yang sesuai dari senarai Peranan / Ahli dan matikan semuanya satu demi satu sehingga berpuas hati.

Menindas @everyone

Walaupun anda mungkin telah menghentikan sebutan @ semua orang daripada digunakan oleh peranan tertentu, kemungkinan besar anda akan menerima pemberitahuan yang menjengkelkan setiap kali seseorang mencuba menggunakannya. Anda boleh membenarkannya sekiranya seseorang menyebutkan sesuatu yang patut diperhatikan, tetapi anda juga boleh mematikannya sepenuhnya.

Untuk menekan @everyone berdasarkan pelayan:

Klik nama pelayan anda dan kali ini pilih Tetapan Pemberitahuan.

Dari tetingkap, di "Tetapan Pemberitahuan Pelayan", pastikan bahawa pilihan "hanya @menyebut" diisi.

Pergi sedikit ke bawah, aktifkan pilihan "suppress @everyone and @here".

Klik ‘Selesai ’ butang apabila anda selesai membuat perubahan.

Semasa membuat keputusan ini, anda tidak perlu mengesahkannya dengan butang simpan. Ia automatik. Sama seperti setiap keputusan lain yang telah saya bincangkan, sekiranya anda ingin menukar kembali ke tetapan sebelumnya, hanya menukarnya kembali.

Itupun dia. Tidak ada @everyone yang menyebutkan dan tidak ada pemberitahuan ketika seseorang berusaha menggunakannya. Anda juga telah melumpuhkan pemberitahuan untuk @here. Walaupun @everyone menyebutkan terus ke semua orang di pelayan tanpa mengira mereka berada di dalam atau di luar talian, @di sini hanya disasarkan kepada mereka yang sedang dalam talian. Ia boleh menjengkelkan seperti @everyone sehingga anda benar-benar hanya membunuh dua burung dengan satu batu.

Pilihan Bukan Pentadbir

Sekiranya anda bukan pentadbir Pelayan, atau anda bukan pemiliknya, jangan putus asa. Anda masih mempunyai banyak kekuatan atas ketenangan anda ketika berhubungan dengan @everyone. Mari kita tinjau beberapa pilihan anda.

  • Tinggalkan Saluran
  • Matikan pemberitahuan untuk saluran itu
  • Matikan @mentions untuk saluran itu

Pilihan yang lebih praktikal ialah mematikan @seseorang untuk saluran, dan anda boleh melakukannya walaupun anda bukan pentadbir.

Klik kanan pada Saluran dan klik ‘Tetapan Pemberitahuan’

Klik ‘Only @mentions’

Anda juga boleh mematikan saluran untuk jangka waktu menggunakan pilihan tepat di atas tetapan ‘Pemberitahuan.

Sekiranya anda ingin meninggalkan saluran, cukup klik Panah Bawah di sebelah kanan nama pelayan di bahagian atas. Klik ‘Leave Server’ dari menu lungsur turun.

Tidak hairanlah bahawa Discord adalah kegemaran para pemain. Dengan begitu banyak pilihan penyesuaian anda boleh memilih pilihan komunikasi anda dan menikmati sedikit ketenangan dan ketenangan bila-bila masa yang anda mahukan.

Recent Posts