Cara Membuat Tag di Discord

Pengguna Discord mengenali diri mereka bukan sahaja dengan nama pengguna mereka tetapi juga dengan tag Discord. Sebenarnya, banyak yang menganggap label sebagai sebahagian daripada identiti mereka dan dapat terus melekat pada masa ke masa.

Cara Membuat Tag di Discord

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara membuat tag yang tidak dapat dilupakan pada Discord sama ada secara rawak atau melalui keuntungan Discord Nitro.

Apakah Tag Discord?

Tag Discord adalah penunjuk nombor unik di sebelah nama pengguna anda. Ia berkisar antara # 0001 hingga # 9999. Anda mungkin tertanya-tanya bagaimana Discord dapat mengekalkan keunikan itu jika mempunyai berjuta-juta pengguna tetapi hanya 10,000 tag. Ringkas. Baiklah, ini menganggap nama pengguna anda sebagai sebahagian daripada teg. Secara ringkas, Bob # 0001 berbeza dengan Bobby # 0001. Mereka dianggap sebagai tag Discord yang berasingan.

pertikaian membuat tag

Bolehkah Anda Menukar Tag Discord Anda?

Jawapan ringkas adalah ya, tetapi anda hanya boleh mendapatkan teg tersuai jika anda mempunyai langganan Discord Nitro atau Discord Nitro Classic. Perhatikan bahawa rakan Discord juga diberi kemampuan untuk menyesuaikan tag mereka. Platform ini menawarkan, antara kelebihan lain, sebagai faedah untuk menyokong pemaju.

Anda masih boleh menukar tag Discord anda ke beberapa nombor rawak yang lain walaupun tanpa Nitro. Akan tetapi, melakukannya dengan menggunakan bot. Kebiasaan yang terlibat bermaksud bahawa mendapatkan tanda menarik seperti # 0001 atau # 1337 adalah satu daripada 10.000 peluang.

Apa itu Discord Nitro?

Discord Nitro dan Discord Nitro Classic adalah perkhidmatan langganan premium yang ditawarkan oleh platform kepada penggunanya. Pengguna kasual boleh hidup dengan baik tanpa perlu melanggan. Nitro dan Nitro Classic ditujukan kepada mereka yang sering menggunakan platform. Orang yang menganggap Discord sebagai bahagian yang tidak dapat dipisahkan dari kerja atau permainan boleh mendapat banyak manfaat daripada ciri tambahannya.

Apa itu Rakan Discord?

Pengguna Discord yang mempunyai pengikut yang besar, atau anggota organisasi bukan untung, berpeluang menjadi Partner Discord. Pembangun platform menyatakan sokongan mereka kepada komuniti yang menyokong mereka. Untuk memenuhi syarat sebagai rakan kongsi Discord, anda harus menjadi salah satu daripada yang berikut:

 1. Komuniti Reddit dengan lebih daripada 8,000 pelanggan.
 2. Personaliti media sosial atau pencipta kandungan dengan lebih daripada 10,000 pelanggan.
 3. Organisasi bukan untung dengan EIN yang sah.
 4. Komuniti persatuan atau permainan yang sangat besar.

Mereka yang memenuhi syarat semestinya sudah menggunakan aplikasi Discord. Sekiranya anda memenuhi syarat, anda hanya perlu mengisi borang di halaman Discord Partnership untuk memohon secara rasmi.

Jadi, Saya Mempunyai Langganan Nitro / Adakah Rakan Kongsi Discord. Bagaimana saya menukar tag?

Untuk menukar tag Discord anda, yang perlu anda lakukan adalah mengikuti arahan berikut:

 1. Buka Tetapan Pengguna anda dengan mengklik ikon gear di sebelah nama pengguna anda.

  tetapan pengguna

 2. Di halaman Akaun Saya, klik pada teg anda dan gantikannya dengan nombor yang anda mahukan. Nombor yang dibenarkan berkisar antara # 0001 hingga # 9999.

  akaun saya

 3. Masukkan e-mel dan kata laluan akaun anda.
 4. Klik Simpan.

Saya Tidak Memiliki / Mahukan Langganan Nitro. Apa sekarang?

Anda masih boleh menukar tag Discord anda walaupun tanpa Langganan Nitro. Walau bagaimanapun, perubahannya adalah rawak, dan anda perlu menggunakan Discord Bot sebagai jalan penyelesaian. Ini berfungsi kerana tidak ada dua orang yang boleh mempunyai nama pengguna dan tanda Discord yang sama. Discord membolehkan anda menukar nama pengguna anda, walaupun dengan pemasa satu jam setiap pengeditan. Sekiranya anda memasukkan nama pengguna yang sudah mempunyai tag yang sama dengan nama anda, anda akan diberi teg yang berbeza.

Apa itu Bot?

Bot Discord pada dasarnya adalah sekumpulan perintah pengaturcaraan yang ditetapkan untuk dijalankan pada aplikasi Discord untuk mencuba dan meniru tingkah laku pengguna. Mereka dapat dimodifikasi oleh pengguna untuk berperilaku bergantung pada keperluan mereka dengan mengubah perintah tersebut. Salah satu perintah yang dapat digunakan bot Discord adalah! Discrim. Memasukkan baris ini menunjukkan senarai pengguna yang mempunyai tag yang sama dengan anda sendiri.

Salah satu bot yang lebih mudah digunakan ialah Unbeleivaboat.com. Anda hanya perlu menambahkannya ke pelayan anda untuk menggunakan perintahnya.

Untuk melakukannya, ikuti langkah-langkah ini.

 1. Buka Discord anda dan buat pelayan.
 2. Pergi ke Unbelievaboat.com.
 3. Klik Jemput untuk Menolak.

  tidak percaya

 4. Pilih pelayan anda dan klik teruskan.

  cara membuat tag

 5. Klik Authorize dan periksa captcha.

  discre create tag

 6. Pada jenis baris input teks! Discrim.
 7. Anda kemudian akan ditunjukkan senarai pengguna dengan teg yang sama dengan label anda. Perhatikan bahawa kadang-kadang anda akan menjadi satu-satunya di sana. Ia berlaku. Tunggu sebentar untuk pengguna lain log masuk dan cuba lagi.
 8. Sebaik sahaja anda menemui pengguna lain dengan tanda yang sama salin nama mereka.
 9. Pergi ke Tetapan Pengguna
 10. Ganti nama pengguna anda dengan nama yang disalin.
 11. Masukkan mel dan kata laluan anda kemudian klik simpan.
 12. Anda akan diberikan teg pengguna rawak selepas itu.

Anda tidak akan dapat menukar nama anda dengan segera kerana Discord mempunyai pemasa cooldown untuk penyuntingan nama. Tunggu satu jam atau lebih dan kemudian anda dapat menukar nama anda kembali, dengan tanda pengguna baru anda.

Lencana Identiti

Teg discord yang unik bukan hanya bentuk identiti, itu adalah lencana yang anda pakai setiap kali anda masuk ke platform Discord. Membuat tag Discord yang hebat pasti dapat meningkatkan pengalaman anda. Malah tag rawak akhirnya dapat muncul pada diri anda, menjadikan Discord menjadi platform yang lebih anda sukai.

Adakah anda mempunyai tanda Discord yang anda anggap keren? Pernahkah anda membuat teg sebelum menggunakan cara yang tidak disebut dalam artikel? Kongsi pengetahuan anda dengan komuniti di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found