Cara Melarang Perkataan Tidak Bertepatan

Menjalankan pelayan Discord anda sendiri boleh menjadi pengalaman yang bermanfaat. Anda membina pelayan Discord anda dari bawah dengan hanya beberapa rakan rapat dan menjadikannya sebagai utopia untuk peminat permainan dan peminat permainan untuk menikmati idea masing-masing dan menukar meme yang lucu. Ringkasnya, dengan menguruskan pelayan Discord, anda telah membantu mewujudkan komuniti permainan yang berkembang maju.

Cara Melarang Perkataan Tidak Bertepatan

Di samping semua tanggungjawab sederhana yang anda miliki, anda mungkin tertanya-tanya sama ada anda boleh melarang kata-kata. Seperti biasa, kami ada di sini dengan jawapan.

Sekiranya anda mengintip tetapan pelayan Discord setelah mengalami rentetan sembang teks NSFW, anda mungkin telah tersandung pada sesuatu yang disebut sebagai "Penapis Kandungan Eksplisit". Ini adalah ciri yang baik untuk diaktifkan tetapi saya akan memberitahu anda sekarang, bahawa ini tidak semestinya anda cari.

Inilah sebabnya Penapis Kandungan Eksplisit Discord mungkin bukan yang anda cari pada ketika ini.

Discord Built-In "Penapis Kandungan Eksplisit"

Jangan tertipu memikirkan penapis tertentu ini akan menapis teks atau membenarkan anda memulakan senarai perkataan yang dilarang. Ini disediakan untuk menapis dan menyaring gambar dan video yang mungkin tidak selamat untuk dilihat semasa bekerja, dibuka di sekitar orang muda, atau gambar yang anda tidak percaya mewakili siapa yang berada di pelayan anda sekarang dan siapa yang anda mahukan ingin melihat di pelayan anda pada masa akan datang.

Satu-satunya cara sebenarnya untuk menyaring segala kata-kata tidak senonoh dari Discord adalah dengan memperoleh (atau membuat) bot dengan kemampuan penyaringan kata yang anti-spam dan menyinggung.

Discord Profanity Bots

Sebenarnya terdapat beberapa bot yang menangani penapisan senonoh dengan banyak fungsi lain. Kami telah menambahkan beberapa artikel ini yang dapat anda lihat, yang diharapkan dapat membantu anda mencari bot yang paling sesuai dengan keperluan anda.

Untuk masing-masing, saya akan membincangkan bot tidak senonoh yang dimaksudkan, fungsi utama bot, cara memuat turunnya, dan cara menyediakan pilihan penapis senonoh.

Bot Anti Sumpah

Bot Anti-Sumpah melakukan tugas yang cukup baik untuk memastikan saluran teks anda bebas bersumpah. Anda perlu membenarkannya untuk menghantar dan menguruskan mesej agar dapat berfungsi sepenuhnya.

Itu akan menyimpan catatan semua kata-kata sumpah yang telah memasuki sembang, membersihkan keseluruhan mesej, dan membolehkan anda menyesuaikan kata-kata mana yang dianggap sebagai kesalahan.

Untuk menambah Bot Anti Sumpah ke pelayan Discord anda, muat turun dari discordbots.org kemudian ikuti arahan berikut:

 1. Klik Jemput butang yang terletak tepat di bawah keterangan bot di laman web.

 2. Anda akan dibawa ke halaman baru di mana anda diminta untuk log masuk ke Discord. Teruskan dan log masuk ke Discord.
 3. Setelah log masuk, pilih pelayan untuk bot Discord.

 4. Setelah pelayan dipilih, klik Memberi kebenaran .

 5. Ia mungkin akan membuktikan bahawa anda sendiri bukan robot. Anda akan tahu bahawa proses itu selesai apabila anda dibawa ke Dibenar halaman.
 6. Log masuk ke aplikasi Discord desktop anda. Bot Anti-Sumpah akan menghantar pesanan anda di saluran #general pada masa ini.

 7. Dari sini anda boleh menaip ! tolong untuk menerima senarai arahan yang akan berguna dalam menguruskan Discord Anti-Swear Bot anda.

Penapis kata sumpah asas sudah disediakan untuk anda. Sekiranya anda ingin menambah paket sumpah, taipkan !swearpacks dan senarai perintah tambahan akan diberikan kepada anda. Pek ini mengandungi kumpulan anti-LGBT, perkauman, dan lain-lain yang boleh anda pilih untuk mengelakkan saluran pelayan anda.

Bot Penapis

Bot kedua dalam senarai adalah salah satu bot penapis yang paling mudah untuk disediakan. Pakej asas, luar kotak merangkumi mesej, suntingan, dan juga kata-kata nakal dalam nama panggilan. Censor Bot mempunyai staf sokongan yang hebat yang selalu ada untuk membantu anda dengan apa sahaja yang anda perlukan mengenai cara menggunakannya dengan betul. Bot Censor menawarkan sokongan bahasa Sepanyol.

Untuk menambah Bot Penapis ke pelayan Discord anda ke discordbots.org.

Langkah-langkah untuk mendapatkan bot ini sama persis dengan bot pertama dalam senarai kami seperti mana yang diambil dari discordbots.org. Lihat arahan di atas untuk Bot Anti-Sumpah, menggantikan Bot Anti-Sumpah dengan Bot Penapis.

Sebaik sahaja anda menambahkan Censor Bot ke pelayan Discord anda, log masuk dan periksa mesej yang tersisa di saluran #general. Bagi anda yang masih membaca, saya akan menjimatkan masa dan menguraikan arahan yang diberikan. Jenis + soalan untuk sebarang soalan yang sering diajukan, anda memerlukan jawapan, + sokongan jika anda menemui masalah, dan gunakan + setlog di saluran yang anda mahukan penapis aktif.

Nightbot for Discord

Nightbot menyediakan banyak arahan sembang dan alat moderasi automatik untuk digunakan dengan pelayan Discord anda.

Perintah dan alat penyederhanaan automatik ini termasuk senarai hitam untuk kata-kata atau frasa yang tidak sesuai dan kemampuan untuk menekan spam menggunakan banyak simbol, emotikon, huruf besar, pautan, copypasta, dan banyak lagi. Walau bagaimanapun, bot ini hanya dapat digunakan untuk mereka yang mempunyai akaun Twitch.tv, atau YouTube, walaupun kebanyakan orang mempunyai akaun dengan salah satu perkhidmatan ini atau dapat mendaftar dengan mudah.

Untuk memperoleh Nightbot, anda perlu menariknya dari botlist.co.

 1. Semasa berada di laman web, cari butang dropdown GET. Klik di atasnya untuk mendedahkan logo Discord.
 2. Klik pada pilihan Discord dan ia akan membawa anda ke halaman lain di mana anda perlu log masuk dengan akaun Twitch.tv atau YouTube anda.
 3. Setelah anda log masuk, ia akan meminta anda membenarkan penggunaan Nightbot dengan saluran anda. Setelah diterima, anda akan diarahkan ke halaman integrasi.
 4. Dari sini anda boleh memilih untuk berhubung dengan beberapa perkhidmatan yang berbeza. Untuk artikel ini, kami hanya akan memfokuskan diri pada Discord. Oleh itu, klik butang Connect di bawah pilihan Discord.
 5. Sekali lagi, anda akan menerima pop timbul untuk kebenaran. Pilih pelayan anda dan kemudian klik Memberi kebenaran butang untuk meneruskan.
 6. Pada tahap inilah anda perlu mengemas kini peranan yang berkorelasi antara Twitch dan Discord (jika anda memilih untuk mengintegrasikannya). Untuk penyederhanaan automatik ringan, pastikan untuk mencentang kotak bertanda "Penapisan Spam".

Nightbot kini akan ditambahkan ke pelayan Discord anda. Semua mesej sekarang akan disaring dan yang mengandungi kata-kata atau frasa sumpah akan dihapus. Untuk pilihan konfigurasi tambahan, anda perlu log masuk ke akaun anda di nightbot.tv.

Dynobot

Bot khusus ini adalah bot pelbagai guna untuk Discord. Ia dapat disesuaikan sepenuhnya dan dilengkapi dengan papan pemuka web yang mudah digunakan dan intuitif. Terdapat banyak ciri hebat yang tersedia untuk Dynobot, yang untuk artikel ini termasuk penapis anti-spam / penyederhanaan automatik.

Penyelidikan mendalam mengenai semua ciri yang ada melalui Dynobot berada di luar ruang lingkup artikel ini.

Untuk memulakan, teruskan ke dynobot.net.

 1. Di halaman utama, tatal ke bawah sehingga anda menjumpai Log masuk dengan Discord butang.
 2. Setelah diklik, anda akan menerima dialog kebenaran yang sangat biasa. Pilih pelayan anda dan tekan Memberi kebenaran butang.
 3. Anda kini harus berada di papan pemuka Manage Server anda.
 4. Tatal ke bawah ke bahagian "Modul yang Dilumpuhkan" dan pilih Tempat penginapan .
 5. Tatal ke bawah ke bawah dan anda akan melihat Tetapan Automod. Di sinilah anda dapat mengatur apa yang ditapis, dihapus dan dilarang.

Di tab "Kata-kata yang Diharamkan", sudah ada beberapa Perkataan Larangan Global terpilih. Anda juga boleh menambahkan kata-kata yang dilarang anda sendiri ke senarai Kata Larangan Global Dynobot dengan memasukkannya ke dalam kotak teks yang disediakan.

Sekiranya anda menganggap artikel ini bermanfaat, anda mungkin juga ingin melihat 8 Bot Discord Keren untuk Menghidupkan Saluran anda atau tutorial ini mengenai cara tidak kelihatan pada Discord.

Adakah anda mempunyai cadangan mengenai bot terbaik untuk melarang perkataan di Discord? Sekiranya ada, sila tinggalkan komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found