Cara Menambah Peranan Reaksi dalam Discord

Sejak dilancarkan Discord, para pemain telah menggunakannya sebagai cara untuk berhubung. Dengan lebih daripada 150 juta pengguna di seluruh dunia, tidak hairanlah Discord adalah aplikasi sembang paling popular untuk pemain. Peranan reaksi mewakili salah satu ciri yang membezakan Discord. Dalam tutorial ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menambahkan peranan reaksi untuk pengguna anda di pelayan Discord

Cara Menambah Peranan Reaksi dalam Discord

Apakah Peranan Reaksi dalam Discord?

Peranan Reaksi adalah alat yang membolehkan pengguna memperoleh atau melepaskan peranan dengan mengklik atau mengetuk reaksi. Di atas tujuan umum mereka, peranan reaksi juga berubah warna bergantung pada peranan pengirim pesan. Sebagai contoh, peranan reaksi boleh berubah menjadi hijau jika pengirim mempunyai hak moderator atau berubah menjadi ungu jika pengirim itu mengenal pasti lelaki. Anda bahkan boleh melangkah lebih jauh dan menentukan kebenaran yang disertakan dengan setiap peranan.

Sekarang mari kita selami dan lihat bagaimana anda boleh menambahkan peranan reaksi di Discord. Pertama, kita akan melihat bagaimana anda boleh melakukannya dari PC dan akhirnya bagaimana melakukannya di telefon bimbit.

Cara Menambah Peranan Reaksi ke Pelayan Discord Dari PC

Salah satu alat yang paling cekap dikembangkan untuk membantu pentadbir Discord untuk menambahkan reaksi adalah Carl Bot. Setelah bot disiapkan sepenuhnya di pelayan anda, ahli dapat memberikan peranan untuk diri mereka hanya dalam beberapa klik. Proses ini mengambil lima langkah utama:

 1. Tambahkan Carl Bot ke pelayan anda.
 2. Buat peranan baru di bawah tetapan pelayan.
 3. Buat peranan reaksi dan pilih saluran.
 4. Tambahkan keterangan, tajuk, dan warna.
 5. Tambahkan nama dan emoji pada setiap peranan.

Mari kita susun setiap langkah ini.

Langkah 1: Tambahkan Carl Bot ke Pelayan Anda

Dengan Carl Bot, anda boleh menambahkan hingga 250 peranan ke pelayan anda. Ini juga membolehkan anda membuat pelbagai peranan untuk pengguna jika anda mahu, menjadikannya pilihan nombor satu untuk peminat Discord.

Inilah cara menambahkan bot ke pelayan anda:

 1. Buka penyemak imbas anda di PC anda dan lawati laman web Carl Bot rasmi.

 2. Setelah halaman dibuka, klik "Jemput" di bahagian atas bar navigasi.

 3. Seterusnya, pilih pelayan yang anda mahu bot beroperasi.

 4. Pada titik ini, bot akan meminta anda memberikan izin untuk mengakses pelayan. Klik "Authorize."

 5. Lengkapkan CAPTCHA rawak untuk membuktikan bahawa anda bukan robot.

Setelah mengambil langkah-langkah ini, anda harus mencari Carl Bot di pelayan anda.

Langkah 2: Menetapkan Peranan Baru Di Bawah Tetapan Pelayan

Setelah anda mengesahkan bahawa Carl Bot kini berada di pelayan anda, inilah masanya untuk membuat peranan baru. Inilah cara untuk menyelesaikannya:

 1. Lancarkan bahagian tetapan pelayan anda. Untuk melakukannya:
  • Buka pelayan Discord anda.
  • Klik anak panah yang muncul di sebelah nama pelayan anda.

  • Klik pada "Tetapan Pelayan."

 2. Pilih "Peranan" dari bar sisi.

 3. Klik "+" untuk membuat peranan baru.

 4. Tetapkan nama untuk peranan baru anda, katakan, "Biru".

 5. Pada ketika ini, anda perlu memastikan bahawa pelayan memaparkan ahli peranan secara berasingan daripada ahli dalam talian. Untuk melakukannya, buka "Tetapan peranan" dan alihkan kotak di sebelah pilihan ini.

 6. Pastikan bahawa "Carl Bot" adalah peranan pertama dalam senarai. Sekiranya tidak, seret ke kedudukannya.

 7. Klik "Simpan Perubahan" untuk menyelesaikan penyiapan peranan baru anda.

Anda boleh membuat lebih banyak peranan dengan mengikuti langkah-langkah di atas. Pastikan anda memberikan masing-masing nama yang berbeza untuk membezakan antara mereka dengan mudah.

Langkah 3: Buat Peranan Tindak Balas dan Pilih Saluran

Setelah berjaya membuat bilangan peranan yang diinginkan, langkah seterusnya melibatkan penggunaan Carl Bot untuk membuat peranan reaksi. Melakukannya akan membolehkan ahli memberikan peranan yang mereka sukai. Inilah yang perlu dilakukan:

 1. Buka mana-mana saluran, taip "? peranan reaksi", Dan kemudian tekan" Enter. " Anda boleh memilih mana-mana saluran kerana Carl Bot bergabung dengan semua saluran setelah anda menjemput ke pelayan anda.

 2. Pada ketika ini, anda akan melihat permintaan mesej dari Carl Bot yang meminta anda menentukan saluran yang akan menjadi tuan rumah kepada peranan reaksi anda. Cukup ketik nama saluran dan kemudian tekan "Enter."

Langkah 4: Tambahkan Huraian, Tajuk, dan Warna

Setelah berjaya memilih saluran untuk menampung peranan reaksi anda, anda perlu membuat tajuk dan keterangan. Untuk melakukannya,

 1. Taip “peranan | {peranan}”.

 2. Tekan enter.

Secara lalai, Carl Bot akan meminta anda memasukkan kod hex warna untuk mesej anda. Anda boleh mendapatkan kod hex untuk warna yang anda mahukan di laman web ini. Sekiranya anda tidak mahu peranan reaksi anda mempunyai warna yang khas, masukkan "tidak ada" di kotak kod hex.

Langkah 5: Tambahkan Nama dan Emoji ke Setiap Peranan

Pada ketika ini, yang tinggal hanyalah menambahkan nama dan emoji pada setiap peranan reaksi yang baru anda buat. Pengguna akan bertindak balas dengan emoji yang anda tetapkan untuk memberikan peranan tertentu kepada diri mereka sendiri. Berikut adalah langkah-langkah yang tepat:

 1. Masukkan emoji yang anda mahukan dan tekan bar ruang pada papan kekunci anda sekali.

 2. Masukkan nama peranan. Ini mestilah nama yang tepat yang anda tambahkan pada langkah 2 di atas. Dalam kes kami, itu adalah "Biru."

 3. Tekan enter.
 4. Taip “SelesaiUntuk menyelesaikan proses.

Et voila! Anda baru sahaja menambahkan peranan reaksi dengan bantuan Carl Bot. Apabila pengguna bergabung dengan saluran, Carl Bot akan segera meminta mereka untuk memilih peranan.

Selain menambahkan peranan reaksi, Carl Bot mengotomatisasi beberapa fungsi lain yang sebaliknya memerlukan banyak masa untuk dilakukan secara manual. Ini dilengkapi dengan perintah sehingga anda dapat menyesuaikannya sesuai dengan keperluan anda atau menggunakan fungsi lalai. Ini sangat membantu dalam menjaga ruang yang teratur dengan mengotomatisasi tugas seperti menghitung jumlah pengguna di pelayan, menghapus mesej spam, dan memulakan permainan.

Cara Menambah Peranan Reaksi ke Pelayan Discord Dari iPhone atau Android

Anda juga boleh menambahkan peranan reaksi ke pelayan Discord dari peranti Android atau iOS anda. Namun, dalam kes ini, anda perlu menggunakan Mee6 Bot. Bot ini berfungsi seperti Carl Bot tetapi tidak memerlukan anda mengambil banyak langkah. Ini menjadikannya sesuai untuk peranti mudah alih.

Inilah cara menambahkan peranan reaksi ke pelayan Discord menggunakan Mee6 di telefon bimbit anda:

 1. Buka penyemak imbas pada peranti anda dan lawati laman web Mee6 rasmi. Anda akan diminta untuk log masuk ke akaun perselisihan anda.

 2. Seterusnya, benarkan Mee6 Bot mengakses akaun anda.

 3. Pilih pelayan Discord yang menarik.

 4. Ketuk "Plugin" dan kemudian pilih "Peranan Reaksi."
 5. Ketik "Ya" untuk menerima pemalam.

 6. Ikuti panduan di skrin untuk mengisi semua butiran yang diperlukan. Itu termasuk saluran di mana peranan reaksi anda akan muncul, pesan pendek yang akan membimbing pengguna ketika memilih peranan, dan gambar yang akan dikaitkan dengan setiap peranan.
 7. Ketik "Simpan."

 8. Akhirnya, pastikan untuk mengemas kini bahagian kebenaran Discord untuk membolehkan semua orang "Baca Mesej" dan "Tambah Reaksi."

Tetap Teratur

Sekiranya anda mencari cara untuk menjadikan pelayan Discord anda lebih interaktif dan menarik, menambahkan peranan reaksi boleh menjadi jawapannya. Pengguna akan dapat menetapkan peranan mereka sendiri dan membantu anda memastikan saluran anda tetap teratur. Sama ada jempol sederhana atau GIF animasi, peranan reaksi adalah cara yang pasti untuk memastikan pengguna terus terlibat semasa masih mengotomatisasi tugas yang sebaliknya memerlukan lebih banyak masa untuk diselesaikan.

Apakah emoji kegemaran anda untuk peranan reaksi Discord anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found