Cara Melumpuhkan Xbox Live

Xbox Live telah menjadi permainan dan platform dalam talian Microsoft untuk Xbox sejak dilancarkan pada tahun 2002. Ia telah melihat banyak lelaran dan penyempurnaan selama bertahun-tahun. Tidak seperti pesaing utamanya, PlayStation Now, Xbox Live memerlukan langganan bulanan untuk bermain dalam talian dan mengakses sebahagian besar perkhidmatan yang disediakan.

Cara Melumpuhkan Xbox Live

Microsoft juga telah berusaha berulang kali untuk memasukkan PC ke dalam ekosistem Xbox Live selama bertahun-tahun. Usaha terdahulu seperti platform Gamers for Windows - LIVE yang kini tidak berfungsi umumnya kurang diterima. Projek ini gagal terutamanya disebabkan oleh kos langganan yang pada mulanya mahal, serta integrasi paksa dengan permainan yang dimuat turun dari penyedia kandungan lain seperti Steam.

Cara Melumpuhkan Xbox Live di Xbox One

Sekiranya anda ingin mematikan Xbox Live pada konsol anda, anda hanya mempunyai satu pilihan, iaitu menetapkan Xbox anda ke mod offline. Sekiranya anda melakukannya, anda masih dapat memainkan semua permainan yang tidak memerlukan sambungan internet, dengan syarat Xbox anda ditetapkan sebagai konsol rumah anda atau anda mempunyai cakera permainan. Anda juga akan dapat memperoleh pencapaian dan mengubah sebahagian besar tetapan, selain daripada tetapan Keluarga dan Profil.

Untuk menetapkan Xbox One di luar talian, anda perlu mengambil langkah berikut:

 1. Tekan butang Xbox pada alat kawalan anda.
 2. Pilih Sistem.
 3. Pilih Tetapan.
 4. Pilih Rangkaian.
 5. Pilih Tetapan Rangkaian.
 6. Pilih Pergi ke luar talian.

Untuk kembali dalam talian, ulangi proses di atas dan pilih Pergi dalam talian apabila anda sampai ke langkah 6.

Mengeluarkan Xbox One di luar talian bermakna anda tidak lagi dapat mengakses permainan yang memerlukan sambungan internet untuk dimainkan, jadi anda tidak akan dapat bermain permainan berbilang pemain dengan rakan anda. Semua aspek sosial Xbox Live juga akan dilumpuhkan, jadi anda tidak akan dapat menghantar mesej atau bercakap dengan rakan anda. Anda juga tidak akan mendapat kemas kini permainan.

tiada xbox langsung

Cara Melumpuhkan Xbox Live di Xbox 360

Kerana mereka berasal dari permainan generasi sebelumnya, di mana bermain permainan dalam talian kurang menonjol daripada sekarang, kebanyakan permainan 360 akan berfungsi dengan baik di luar talian. Sudah tentu, pilihan berbilang pemain dan berbual dengan rakan anda tidak akan dapat dilakukan.

Untuk menetapkan Xbox 360 di luar talian dan mematikan sambungan anda ke Xbox Live dalam prosesnya, pertama-tama anda perlu menetapkannya sebagai konsol rumah anda, dan kemudian mematikan sambungan rangkaian anda. Untuk melakukannya, anda perlu melakukan ini:

 1. Tekan butang Xbox pada alat kawalan anda.
 2. Pilih butang Tetapan di sudut kanan atas (kelihatan seperti roda gigi).
 3. Pilih Peribadi
 4. Pilih Xbox Rumah Saya.
 5. Tekan B untuk kembali ke menu Tetapan.
 6. Pilih Rangkaian.
 7. Pilih Tetapan Rangkaian.
 8. Pilih Pergi ke luar talian.

Untuk memulihkan sambungan internet, pilih Pergi dalam talian apabila anda melangkah ke 8.

Matikan Log Masuk Auto Xbox Live di Xbox 360

Sekiranya anda ingin memastikan 360 anda tetap tersambung ke internet tetapi ingin menghentikan Xbox Live daripada masuk secara automatik semasa anda menghidupkan konsol, anda boleh mengambil langkah-langkah berikut:

 1. Log masuk ke Xbox Live.
 2. Tekan butang Xbox pada alat kawalan anda.
 3. Pilih roda roda Pengaturan.
 4. Pilih Tetapan.
 5. Pilih Profil.
 6. Pilih Pilihan Log Masuk.
 7. Pilih Log Masuk Automatik.
 8. Matikannya.

Lumpuhkan Bar Permainan Xbox pada Windows 10

Versi terbaru Windows mempunyai Game Bar bersepadu yang membolehkan anda merakam permainan anda dan menyambung ke aplikasi Xbox. Game Bar telah menyebabkan kegagapan dengan pelbagai permainan pada masa lalu. Juga, ia dapat menggunakan RAM berharga pada sistem kelas bawah. Untuk melumpuhkannya, ambil langkah berikut:

 1. Klik kanan pada ikon Windows di sudut kiri bawah skrin.
 2. Klik pada Tetapan.
 3. Klik pada Permainan.
 4. Klik pada Game Bar.
 5. Di bawah Rekod klip permainan, tangkapan layar, dan siaran menggunakan bar permainan, klik suis beralih untuk mematikan pilihan.

  bar permainantiada xbox langsung

Xbox Mati

Walaupun anda tidak akan dapat mengekstraksi diri sepenuhnya dari ekosistem Xbox Live jika anda mempunyai konsol Xbox atau PC Windows, anda boleh menggunakan langkah-langkah yang disediakan dalam artikel ini untuk memutuskan hubungan dari perkhidmatan mereka. jika anda telah menemui cara lain untuk menyingkirkan Xbox Live, silakan beritahu kami di bahagian komen.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found