Cara Melumpuhkan Adakah Anda Masih Menonton di Roku

TV kabel dan terestrial adalah untuk gumpalan. Jangan salah faham, mereka menghasilkan banyak kandungan hebat, dan mendapatkan perkhidmatan tanpa gangguan tanpa mengingatkan anda bahawa anda masih menonton adalah bagus. Tetapi ketika datang, membayar untuk perkhidmatan streaming menjadikan hidup lebih mudah.

Cara Melumpuhkan Adakah Anda Masih Menonton di Roku

Roku adalah salah satu pelopor set top box yang membolehkan streaming TV dan filem melalui internet terus ke TV anda. Pertama kali dikeluarkan pada tahun 2008, rangkaian kotak mereka kini membolehkan anda melihat beratus-ratus saluran percuma, tanpa perlu membayar apa-apa selain pembelian awal kotak itu.

Ya, Saya Masih Hidup. Tidakkah Anda Mendengar Binging?

Salah satu ciri Roku yang berpotensi menjengkelkan adalah bagaimana ia akhirnya akan bertanya kepada anda jika anda masih menontonnya. Ini sangat berguna untuk menjimatkan paket data anda, atau jika anda tertidur di depan TV. Tetapi, ketika anda memasuki separuh musim Archer atau melakukan maraton filem Marvel, ini hanya mengganggu dan menjengkelkan.

roku

Sayangnya, untuk kebanyakan perkhidmatan seperti Netflix, ini adalah ciri terbina dalam yang hanya dapat anda jalani jika anda melakukan streaming melalui penyemak imbas web. Jika tidak, sebahagian besarnya, anda hanya perlu menerima hakikat bahawa Netflix secara diam-diam menilai anda, wajah anda yang diolesi Cheeto, dan popcorn yang belum anda sedari ada di rambut anda.

Mematikan Ciri Penjimat Jalur Lebar Roku

Roku baru-baru ini menambahkan satu ciri pada set top box mereka yang mereka namakan Bandwidth Saver. Nama ini tidak begitu tepat, kerana sebenarnya rancangan data anda menjimatkan dan bukannya lebar jalur, melainkan jika anda berkongsi rangkaian dengan banyak orang lain. Setelah empat jam menonton berterusan, ia akan muncul di skrin bertanya adakah anda masih ada dan menonton. Sekiranya anda tidak memberi respons, ia akan mematikan kotak Roku secara automatik.

Cara termudah untuk mengelakkan ini adalah dengan menggunakan alat kawalan jauh pada waktu tertentu selama empat jam tersebut. Walau bagaimanapun, terdapat banyak keadaan di mana ini tidak dapat dilaksanakan. Sekiranya kotak Roku digunakan oleh seseorang yang mempunyai kecacatan fizikal, atau jika ia ingin menghiburkan penderita demensia untuk jangka masa yang lama, maka mereka mungkin tidak dapat menekan butang tepat pada waktunya untuk mengelakkan penutupan automatik.

Sejak kemas kini yang mengaktifkan fitur ini, ciri ini sepertinya diaktifkan secara lalai untuk kebanyakan pengguna. Nasib baik, menghentikan pop timbul "Adakah anda masih menonton" daripada berlaku sebenarnya cukup mudah. Inilah yang perlu anda lakukan untuk mematikan ciri ini:

  1. Tekan butang Rumah di alat kawalan jauh Roku anda (berbentuk seperti rumah).
  2. Tatal ke Tetapan.
  3. Tekan butang OK.
  4. Tatal ke Rangkaian.
  5. Tekan butang OK.
  6. Tatal ke Penjimat Lebar Jalur.
  7. Tekan butang OK untuk mencentang kotak.

    jarak jauh roku

Sekarang Anda Boleh Terus Damai

Tidak ada pertimbangan, kita semua suka mengadakan siri atau siri filem yang bagus sekarang dan kemudian. Menyingkirkan pop timbul yang mengganggu itu bermaksud bahawa anda sekarang boleh mengalir, intan gila. Perlu diingat bahawa ini, sayangnya, tidak akan mematikan fungsi serupa yang ada di dalam perkhidmatan streaming yang telah anda langgani.

Sekiranya anda berjaya menemui jalan keluar seperti versi ciri Netflix ini, kami ingin mengetahui cara anda menguruskannya di bahagian komen di bawah. Bagaimanapun, menyaksikan pemotongan Lord of the Rings yang dipanjangkan dari awal hingga akhir memerlukan waktu yang lebih lama daripada empat jam.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found