Apa Perbezaan Antara Disney Plus dan DisneyNow?

Disney Plus telah tersedia untuk pelanggan selama lebih dari sebulan sekarang, dan selamat mengatakan bahawa perkhidmatan ini telah berjaya. Pada akhir bulan November, platform streaming baru telah berjaya meyakinkan lebih daripada 24 juta pelanggan untuk terus melanggani perkhidmatan tersebut setelah menjalani percubaan tujuh hari percuma awal mereka, dengan harapan yang sebelumnya bahawa House of Mouse akan berjaya mendapat skor kurang dari 20 juta pelanggan menjelang tahun 2020. Sukar untuk mengatakan dengan tepat apa yang meyakinkan pelanggan untuk terus berada di dalamnya, walaupun penerimaan peminat Orang Mandalorian kemungkinan merupakan salah satu sebab terbesar keretakan pertama Disney pada perkhidmatan streaming berjaya melancarkan persaingan besar seperti Netflix.

Apa Perbezaan Antara Disney Plus dan DisneyNow?

Sekiranya anda bukan salah satu daripada pelanggan tersebut, anda mungkin masih mencari pengesahan langsung mengenai apa sebenarnya yang ditawarkan Disney kepada pengguna dengan harga $ 6,99 sebulan. Sebagai contoh, sementara Disney Plus adalah aplikasi syarikat yang paling popular untuk streaming video, itu bukan satu-satunya cara untuk menonton kandungan Disney di telefon atau tablet anda. Peminat Disney dan ibu bapa sama-sama bergantung pada DisneyNow sejak tahun 2017. Sekiranya anda tertanya-tanya apa maksud pelancaran Disney Plus untuk DisneyNow, anda sudah sampai di tempat yang tepat. Teruskan membaca untuk mengetahui nasib Disney yang lain aplikasi penstriman.

Bermula dengan Mendaftar untuk Disney Plus

Sekiranya anda belum mendaftar ke Disney Plus, tunggu apa lagi? Mulakan dengan mendaftar di sini untuk percubaan minggu percuma, atau dapatkan filem, rancangan, dan sukan kegemaran anda dengan satu harga rendah dengan menggabungkan Disney Plus, Hulu, dan ESPN Plus di sini!

Apa itu DisneyNow?

Tidak seperti Disney Plus, yang bertujuan untuk melancarkan setiap media dari pelbagai anak syarikat Disney, seperti Marvel, Star Wars, dan National Geographic, DisneyNow difokuskan terutamanya pada penyediaan rancangan mesra kanak-kanak kepada pengguna dari Disney Channel, Disney Junior, dan Disney XD. Walaupun DisneyNow tidak dilancarkan sehingga 2017, saluran ini telah mempunyai aplikasi streaming selama bertahun-tahun di iOS dan Android di bawah jenama "Watch" Disney.

Walaupun DisneyNow mungkin mempunyai banyak persamaan dengan pengaturcaraan yang sesuai untuk kanak-kanak di Disney Plus, DisneyNow tidak dirancang sebagai perkhidmatan streaming yang terbaik. Sebaliknya, DisneyNow memerlukan log masuk kabel untuk memanfaatkan sebahagian besar aplikasi, dengan kebanyakan rancangan terkunci di belakang paywall. DisneyNow memang menawarkan beberapa rancangan secara percuma, tanpa mengira status langganan kabel anda. Namun, tidak ada cara untuk membayar DisneyNow sendiri untuk membuka setiap episod dalam aplikasi. Langganan kabel diperlukan.

Apa Makna Disney Plus Untuk DisneyNow?

Walaupun sepertinya kedua-dua aplikasi tersebut berusaha memasarkan kepada khalayak yang sama, kebenarannya adalah bahawa Disney Plus dan DisneyNow kemungkinan akan terus wujud bersama. Walaupun banyak pengaturcaraan mesra kanak-kanak Disney tersedia di Disney Plus untuk setiap pelanggan yang membayar, kemampuan untuk mengakses kandungan Disney Channel di iPad anda dengan DisneyNow adalah keuntungan yang diberikan kepada pelanggan kabel berbayar. Pelancaran Disney Plus membolehkan Disney mensasarkan pelanggan yang telah memotong tali pusat, selain pelanggan yang lebih muda yang tidak mungkin mempunyai langganan kabel sebagai pengganti perkhidmatan seperti Netflix, Amazon Prime, dan Hulu.

Cara termudah untuk memikirkan kedua-dua aplikasi tersebut adalah dengan mempertimbangkan barisan aplikasi HBO pada tahun 2019. HBO Go adalah aplikasi untuk sesiapa sahaja yang membayar HBO melalui langganan kabel mereka, tanpa kunci tambahan apabila anda menghubungkan akaun HBO anda dengan penyedia televisyen anda . HBO Sekarang, sebaliknya, tersedia untuk sesiapa sahaja yang bersedia membayar langganan bulanan $ 14.99. (Untuk contoh ini, mari kita abaikan tahap penstriman ketiga HBO yang akan datang, HBO Max.) DisneyNow dan Disney Plus berfungsi dengan cara yang sama, dengan DisneyNow selari dengan HBO Go, dan Disney Plus berfungsi sama dengan HBO Now.

Kami tidak menjangkakan untuk melihat DisneyNow pergi ke mana-mana dalam masa terdekat — sebenarnya, aplikasi ini terus mendapat kemas kini, baru-baru ini pada 2 Disember 2019. Kononnya, Disney kemungkinan besar akan menarik perhatian mereka ke Disney Plus , yang tidak hanya menampilkan perpustakaan rancangan dan filem yang lebih besar, tetapi juga mempunyai pengaturcaraan asli yang akan datang yang ditujukan untuk semua demografi. DisneyNow akan terus menjadi tuan rumah kepada kandungan Disney Channel baru untuk masa yang akan datang, tetapi selalu ada peluang Disney memilih untuk menggunakan Hulu - yang sekarang mereka miliki - sebagai gantinya.

Bolehkah Saya Mengakses Disney Plus Melalui DisneyNow?

Hanya kerana anda mempunyai akses ke DisneyNow melalui pelanggan kabel anda tidak bermaksud anda mendapatkan Disney Plus secara percuma. Kerana Disney Plus adalah perkhidmatan streaming yang teratas, ia tidak mempunyai hubungan dengan penyedia kabel atau satelit anda. Anda perlu membayar langganan berasingan untuk mengakses Disney Plus di telefon, televisyen atau komputer anda.

Namun ada satu pengecualian. Pelanggan Verizon Fios dapat setahun Disney Plus secara percuma apabila anda mendaftar melalui Verizon. Sekiranya anda bukan pelanggan Fios tetapi anda mempunyai rancangan Tanpa Had melalui Verizon Wireless, perjanjian yang sama berlaku untuk anda. Lihat panduan kami mengenai cara mendaftar ke Disney Plus secara percuma melalui Verizon di sini.

Bagaimana dengan DisneyNow melalui Disney Plus?

Lebih kurang! Kerana DisneyNow menjadi tuan rumah pertunjukan dari Disney Channel, Disney Junior, dan DisneyXD, sangat mungkin untuk menemui banyak rancangan yang sama di Disney Plus. Namun, belum semua rancangan ini berjalan ke Disney Plus, dan tidak seperti DisneyNow, anda tidak akan memuat naik episod baru ke Disney Plus sejurus selepas ditayangkan. Kononnya, jika anda menginginkan rancangan lama seperti Hannah Montana, Penyihir Tempat Waverly, atau Itulah Raven, menggunakan Disney Plus sama seperti menggunakan DisneyNow, tanpa perlu mengesahkan penyedia televisyen anda dalam aplikasi.

***

Bila-bila masa perkhidmatan streaming baru muncul, ini adalah masa untuk kegembiraan dan kebingungan. Mudah untuk mengatakan bahawa Disney Plus telah berjaya, dan menunjukkan seperti itu Orang Mandalorian berkemungkinan akan terus menjadikan Disney Plus bertambah dalam jumlah pelanggan selama beberapa tahun akan datang. Mereka yang telah menstrimkan klasik Disney Channel melalui DisneyNow mungkin tidak mendapat kandungan yang sama dengan pelanggan Disney Plus, tetapi mereka mungkin tidak perlu khawatir ketika menutup DisneyNow.

Adakah anda menggunakan DisneyNow? Sudahkah anda berjaya ke Disney Plus? Beritahu kami dalam komen, dan terus kembali ke TechJunkie untuk mendapatkan lebih banyak petua dan panduan mengenai Disney Plus!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found