RM One ecoquiet 965 ulasan

RM One ecoquiet 965 ulasan

Gambar 1 dari 4

it_photo_27984

it_photo_27983
it_photo_27982
it_photo_27981
£ 745 Harga semasa dikaji

Dari semua persekitaran di mana PC dapat bekerja, sekolah mungkin yang paling melelahkan: pengguna yang tidak simpatik, pelbagai peranan dan persekitaran kerja yang keras kerana mereka memerlukan PC yang dibuat dengan teliti. Kami pertama kali melihat Edisi Pusat Media RM One pada tahun 2005, dan sejak itu RM telah membuat tindak lanjut yang akan bertahan terhadap apa sahaja yang dapat dilemparkan oleh anak-anak.

RM berminat untuk mengetengahkan ciri persekitaran ekoquiet. Ia mendakwa sekitar 20 peratus plastik yang digunakan dalam pembinaan PC dikitar semula, dan digunakan hanya 61 watt. Dengan berguna, anda boleh membuang skrin pada akhir kehidupan Yang Satu dan menggunakannya sendiri.

it_photo_27983

Ia mungkin bukan PC yang paling tampan, tetapi RM menarik dari segi berapa banyak ruang yang ditempuhnya. Kedalamannya hanya 200mm paling tebal, dan lebar 460mm. Ini juga chunky: anda boleh, jika anda mencuba, meletakkannya ke belakang, tetapi ia duduk dengan kuat di atas meja, dan port dan butang depan telah diuji untuk menahan kekuatan sehingga 100n. Sepasang penggelek getah di bahagian belakang sistem menjadikannya lebih mudah di sekeliling meja: berguna jika anda mempunyai orang ramai yang mengelilinginya.

Skrin 19in yang dilampirkan tidak begitu bagus. Kontras buruk di luar kotak, dan walaupun kami melakukan yang terbaik untuk membetulkannya melalui menu di skrin yang menjengkelkan, kami masih mendapat gambaran yang buruk. Namun, ketepatan warna bukanlah nama permainan di sini: skrin 1.440 x 900 dilindungi oleh lembaran plastik jernih yang tebal, dan pastinya terasa seperti akan menahan gegaran yang aneh.

Perkara yang sama berlaku untuk seluruh sistem: gaya RM One tidak begitu halus, tetapi terasa sukar. Perkara yang sama berlaku untuk papan kekunci berwayar dan tetikus optik. Quibble kemudahan penggunaan terakhir mengikut cara layar dipasang ke sistem yang lain: rasanya sedikit tersekat, dan hasilnya adalah skrin mempunyai suis kuasa yang berasingan yang sepertinya harus mengawal selebihnya sistem. Sebaliknya, ada butang kuasa lain di badan PC. Di sisi positifnya, ini adalah binaan separa bersepadu yang membolehkan anda mengeluarkan skrin dari sistem ketika PC itu sendiri telah beroperasi.

Prestasi bukanlah ciri utama. The One mempunyai pemproses Intel Celeron 550 2GHz; bahagian teras tunggal, bersama dengan 2GB RAM, hanya mendapat 0.65 dalam penanda aras kami. Kekuatan yang cukup untuk aplikasi Office dan penyemakan imbas web, walaupun cenderung bertentangan dengan aplikasi kreatif yang lebih tegar. Terdapat sedikit kekuatan 3D, yang disediakan oleh grafik Nvidia GeForce 8400 bersepadu, yang menghasilkan 22fps di Crysis pada tetapan yang paling rendah.

Di dalamnya, RM One mempunyai motherboard Asus micro-ATX yang dipasang secara menegak, tersembunyi di belakang panel logam yang memerlukan alat gaya kunci Allen untuk dikeluarkan. Hard disk 160GB juga dipasang secara menegak, bersebelahan dengan penulis semula DVD gaya komputer riba dan pembaca kad memori 9-in-1. Dua yang terakhir adalah pilihan yang boleh anda tentukan di laman web RM: jika anda boleh hidup tanpa mereka, anda akan menjimatkan £ 15 tanpa VAT untuk pemacu optik dan £ 16 untuk pembaca kad memori.

it_photo_27982

Motherboard mempunyai semua mod-kontra: Gigabit Ethernet, audio 5.1 HD, dan grafik Intel GM965, walaupun yang terakhir tidak digunakan. Satu-satunya peninggalan yang berpotensi serius adalah rangkaian tanpa wayar, yang dapat membuktikan kegusaran di bilik darjah sementara atau tidak berkabel. Ia tetap tersedia sebagai pilihan PPN £ 46, namun Sekolah dengan peralatan yang lebih tua akan menghargai port selari dan bersiri, dan anda juga mendapat empat port USB, port FireWire dan dua port PS / 2. Semua ini disembunyikan di belakang panel logam di bahagian belakang, kali ini terpasang dengan skru kepala silang standard. Cukup untuk memastikan bahawa tangan kecil tidak dapat mengeluarkan kabel atas nama percubaan, dan untuk itu kabel kuasa juga tidak dapat diakses tanpa pemutar skru.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found