Demografi Reddit: Siapa yang Menggunakan Laman web ini?

Sejak dilancarkan pada tahun 2005, Reddit telah berkembang secara besar-besaran dengan lebih dari 430 juta pengguna bulanan aktif pada tahun 2019. Reddit diasaskan oleh dua graduan berusia 22 tahun dari University of Virginia, Alexis Ohanian dan Steve Huffman, yang terakhir mempunyai berkhidmat sebagai CEO laman web ini sejak 2015.

Demografi Reddit: Siapa yang Menggunakan Laman web ini?

Bagi mereka yang tidak begitu mengenal Reddit, kadang-kadang disebut sebagai "halaman depan internet." Ini terdiri daripada rangkaian komuniti masing-masing dengan halaman depan mereka sendiri. Pengguna boleh mengikuti dan menghantar catatan kepada setiap komuniti mengikut kehendak mereka. Reddit adalah kaedah terbaik untuk melihat berita, berhubung dengan orang yang mempunyai latar belakang, pandangan, dan minat yang serupa. Ia berfungsi seperti surat khabar, tetapi dikendalikan oleh pengguna yang berhak atas pendapat mereka sendiri.

Reddit serupa dengan sebilangan besar sistem papan buletin yang ada sebelumnya, dari laman web khusus hingga perkhidmatan sosial yang sangat besar sekali. Walaupun laman web serupa seperti Digg dan Delicious akhirnya gagal mengekalkan minat pengguna, Reddit adalah laman web keenam paling popular di dunia, di belakang Google dan YouTube, Facebook, mesin pencari Cina Baidu, dan Wikipedia. Ini meletakkannya di hadapan dalam populariti laman web seperti Amazon, Twitter, Instagram, dan Netflix dari segi pengunjung bulanan. Reddit adalah laman web yang nampaknya selalu menggelegak di bawah permukaan menjadi arus perdana, namun anda tidak mendengarnya tentang cara anda mendengar tentang beberapa laman web yang kurang popular daripada Reddit.

Ini membuat banyak orang bertanya-tanya, "Jadi siapa sebenarnya yang menggunakan Reddit?"

Apakah demografi laman web yang menyebutnya sebagai muka depan internet? Semasa anda melayari Reddit, jenis orang yang anda kongsi dengan laman web ini? Siapa yang menggunakan laman web ini, dan untuk tujuan apa? Ini adalah soalan sukar untuk dijawab, terutamanya untuk laman web sebesar Reddit. Nasib baik, kami telah melakukan yang terbaik untuk mengumpulkan beberapa sumber maklumat yang berbeza untuk membina profil yang memperincikan jenis pelawat yang diterima oleh Reddit.

Perincian Asas

Sebagai permulaan, kami ingin melihat maklumat inti mengenai pengguna Reddit - lebih khusus lagi, empat perkara asas ciri seseorang: umur, jantina, lokasi geografi (atau kewarganegaraan), dan etnik. Walaupun merupakan maklumat asas, maklumat ini agak sukar untuk dijejaki. Semasa anda mendaftar untuk akaun Reddit, anda hanya akan diminta untuk memberikan nama pengguna, kata laluan, dan alamat e-mel. Setelah mendaftar untuk akaun, anda boleh mengubah profil anda untuk menambahkan maklumat tambahan, termasuk nama paparan yang berbeza dari nama pengguna anda sendiri. Anda juga akan mempunyai pilihan untuk menambahkan biografi pendek mengenai diri anda, dan kemampuan untuk menambahkan tajuk.

Anda tidak akan diminta untuk menambahkan usia, jantina, lokasi, atau etnik anda ke profil Reddit anda; melainkan jika pengguna dengan senang hati menambahkan maklumat itu ke kotak Perihal.

Walau bagaimanapun, itu adalah perkara yang baik — ia membantu menjauhkan Reddit daripada sisa kehidupan sosial anda dalam talian, dan tanpa nama dapat diperlukan untuk keselamatan dalam talian. Ini bermaksud, bagaimanapun, bahawa penjejakan butiran asas mengenai pengguna Reddit dan ciri-ciri mereka harus dilakukan melalui penyelidikan luar. Sumber yang kami gunakan untuk maklumat ini disiarkan di bahagian bawah artikel ini, tetapi pada dasarnya, kami telah memperoleh maklumat dan statistik dari sejumlah tinjauan dan penyelidikan luar.

Umur dan Jantina

Ini mungkin tidak akan mengejutkan pembaca yang sudah biasa dengan laman web ini, tetapi asas untuk kedua-dua peringkat umur dan jantina adalah mudah: bahagian terbesar penonton Reddit memalsukan muda dan lelaki. Dalam tinjauan 2019 oleh Statista baru-baru ini, didapati bahawa 22 peratus pengguna internet berusia 18 hingga 29 tahun dan 14 peratus pengguna berusia 30 hingga 49 tahun menggunakan Reddit. Jajak pendapat Pew Research 2016 mendapati bahawa, walaupun Amerika Syarikat memisahkan 49 peratus lelaki menjadi 51 peratus perempuan, lebih dua pertiga pengguna Reddit di Amerika Syarikat cenderung lelaki. Laporan pada bulan September 2017 yang dibuat oleh Statistica mendapati bahawa perbezaan peratusan mungkin setinggi 69 peratus lelaki, berbanding dengan 67 persen Pew Research yang dijumpai. Walau apa pun, adalah selamat untuk menganggap bahawa majoriti pengguna di Reddit adalah lelaki, dan walaupun kedua-dua statistik tersebut menggunakan Amerika Syarikat sebagai tempat mengundinya, kemungkinan serupa di seluruh dunia. Pew juga mendapati bahawa orang yang menggunakan Reddit sebagai sumber berita utama mereka lebih cenderung kepada lelaki, mencapai setinggi 71 peratus.

Di Amerika Syarikat, kumpulan umur orang dewasa mengikuti taburan yang agak seimbang, dengan 22 peratus populasi orang dewasa terdiri dari usia 18-29 tahun, 34 peratus dalam lingkungan usia 30-49, 25 persen dalam lingkungan 50-64, dan hanya 19 peratus orang dewasa berumur 65 tahun ke atas. Angka ini mungkin sedikit berubah sejak data dikumpulkan pada tahun 2016; tidak kira, mereka tetap berpegang pada pandangan kita hari ini. Secara perbandingan, pangkalan pengguna Reddit sama sekali tidak sepadan dengan nombor ini. Menurut data yang dikumpulkan pada tahun 2016, 64 peratus pangkalan pengguna Reddit berusia antara 18 dan 29 tahun, dan 29 peratus lagi berusia antara 30 hingga 49 tahun. Hanya 6 peratus pengguna Reddit yang didapati berumur antara 50 dan 64, dan hanya satu peratus berusia 65 tahun ke atas.

Oleh itu, walaupun penduduk Amerika Syarikat dapat diagihkan secara merata dari segi umur dan jantina, pengguna Reddit tidak lain.

Lokasi

Statistik 2020 terbaru dari Statista.com menunjukkan bahawa bilangan pengguna Reddit terbesar berada di Amerika Syarikat, iaitu 221.98 juta pengguna. Tempat Kedua dan Ketiga adalah Australia dan India, dengan masing-masing 17.55 juta dan 13.57 juta pengguna. Grafik di bawah menunjukkan jumlah pengguna untuk negara di mana Reddit paling popular:

Statista. (2021). Kedudukan bilangan pengguna Reddit menjelang negara 2020 (dalam berjuta-juta) [Grafik]. Statista.Com. //www.statista.com/forecasts/1174696/reddit-user-by-country

Reddit sendiri telah menyatakan bahawa 54 peratus penonton mereka berasal dari Amerika Syarikat pada Januari 2017, yang nampaknya sangat sesuai dengan data semasa: 222 juta pengguna yang berpangkalan di AS daripada 430 juta pengguna adalah sekitar 52%.

Perlu diingat bahawa nombor ini mungkin berasal dari alamat IP, yang bermaksud peratusan sebenarnya mungkin condong melalui penggunaan VPN. Ini bererti pengguna di negara-negara dengan jumlah penapisan yang besar, seperti Rusia (yang adil, baru-baru ini meluluskan undang-undang yang menyekat penggunaan VPN, tetapi kemungkinan masih digunakan) dan China (di mana Reddit sebelumnya telah disekat), dapat menggunakan platform di bawah alamat IP yang berbeza melalui negara-negara seperti Amerika Syarikat. Pada akhirnya, ia tidak terlalu penting - pengambilan di sini semestinya sekitar separuh pengguna Reddit berpusat di Amerika Syarikat.

Etnik

Jadual di bawah menunjukkan tinjauan 2019 pengguna Reddit mengikut peratus penggunaan dalam etnik tertentu; seperti yang ditinjau oleh Statista.com.

Statista. (2019). Peratusan orang dewasa A.S. yang menggunakan Reddit pada Februari 2019, mengikut etnik [Grafik]. Statista.Com. //www.statista.com/statistics/261770/share-of-us-internet-users-who-use-reddit-by-ethnicity/

Jajak pendapat Pew Research dari tahun 2016 menentukan bahawa, tidak seperti usia dan jantina, penonton Reddit sebenarnya mengikuti trend penduduk AS dengan cukup dekat. Dari tinjauan Pew Research tersebut, kita dapat melihat pangkalan pengguna Reddit terutama berwarna putih bukan Hispanik, masuk pada 70 peratus pengguna Reddit di Amerika Syarikat. Pengguna bukan Hispanik hitam berada di 7 peratus dari pangkalan Reddit di AS, pengguna Hispanik pada 12 peratus, dan bukan Hispanik lain pada jumlah 11 peratus. Di Amerika Syarikat, orang dewasa non-Hispanik putih terdiri dari 65 persen populasi, dengan hitam non-Hispanik 12 persen, Hispanik 15 persen, dan non-Hispanik lainnya 8 persen.

Secara keseluruhan, jumlah ini mengikuti populasi umum Amerika Syarikat secara dekat, dengan peningkatan pengguna bukan Hispanik putih dan pengguna bukan Hispanik lain, dan penurunan pengguna bukan Hispanik dan hitam bukan Hispanik. Tidak ada maklumat yang tersedia secara meluas mengenai etnik pengguna Reddit yang tidak berpangkalan di AS, jadi buat masa ini, inilah yang terbaik yang harus kita hilangkan. Sekiranya ia berubah pada masa akan datang, kami akan mengemas kini siaran dengan sewajarnya.

maklumat tambahan

Dengan keempat-empat statistik tersebut, kita dapat memfokuskan sedikit lebih dekat pada beberapa perincian pengguna yang kurang konkrit. Selain melihat masa yang dihabiskan di laman web ini dan peranti apa yang digunakan untuk mengakses Reddit, kami juga ingin melihat politik, kepercayaan agama, pendidikan, dan tahap pendapatan umum pengguna Reddit. Akhirnya, kami melihat untuk apa Redditors menggunakan laman web ini, dan jenis kandungan apa yang paling popular di laman web ini.

Masa yang Dibelanjakan di Laman Web

Ini betul-betul sederhana. Hampir setiap sumber yang kami periksa memberi kami jawapan asas yang sama: jumlah keseluruhan sekitar lima belas minit. Kedudukan laman web Alexa menjadikan Reddit disenaraikan pada setiap hari di laman web dengan jumlah keseluruhan 15:50. Laman web Reddit untuk maklumat iklan mempunyai waktu setiap sesi yang disenaraikan sebagai 14+ minit, yang sedikit berbeza dari waktu harian, tetapi nampaknya sesuai dengan kebanyakan pengguna yang mengunjungi Reddit sekali sehari dan melayari subreddit kegemaran mereka untuk kandungan baru.

Perlu juga diperhatikan bahawa majoriti pengguna di Reddit tidak pernah menyiarkan atau jarang mengepos, sebaliknya memilih untuk menyemak imbas atau "mengintai" di rangkaian kegemaran mereka. Ini serupa dengan mana-mana laman web dengan sistem komen, walaupun kemungkinan Reddit mempunyai nisbah pengguna aktif yang lebih tinggi untuk mengintai pengguna. Akhirnya, adalah selamat untuk menganggap bahawa komuniti kecil tetapi berdedikasi yang diarahkan ke pangkalan peminat yang bersemangat mungkin melihat nisbah yang lebih tinggi daripada subreddit yang lebih popular, berkat perasaan komuniti yang rapat dengan kumpulan kecil ini dapat memberi inspirasi.

Pilihan Sistem Pengendalian

Pengguna Reddit sendiri menjalankan tinjauan laman web mereka pada akhir 2016 yang mempunyai medan masuk untuk menyenaraikan sistem operasi mana yang digunakan orang untuk melihat Reddit secara berkala. Untuk laman web yang kebanyakannya terdiri daripada orang muda, hasilnya tidak terlalu mengejutkan: Windows mendahului dengan hampir 36 peratus. Android berada di belakang, berada di tempat kedua dengan 31 persen pengguna, diikuti oleh iOS, MacOS, dan Linux dalam urutan tersebut. Sebahagian besarnya, itu masuk akal; Windows dan Android adalah dua sistem operasi yang paling popular digunakan pada masa ini, dengan iOS dan MacOS biasanya dilihat di tempat ketiga (angka untuk kedua platform tersebut dihitung bersama, tetapi peranti iOS secara besar-besaran melebihi peranti MacOS dari segi populariti.)

Namun, perlu diperhatikan bahawa walaupun tinjauan ini menyenaraikan Windows sebagai sistem operasi paling popular, kira-kira 40 peratus pengunjung Reddit mengakses laman web melalui aplikasi mudah alih mereka. Kemungkinan ini tidak termasuk aplikasi pihak ketiga, di antaranya terdapat sejumlah di iOS dan Android, yang bermaksud peratusan sebenar pengguna mudah alih mungkin lebih tinggi daripada yang disiratkan.

Pendidikan

Beberapa sumber yang digunakan untuk maklumat ini semuanya menunjukkan arah umum jawapan yang sama: majoriti pengguna Reddit mempunyai pendidikan atau ijazah, dengan kumpulan pengguna terkecil hanya memiliki ijazah sekolah menengah. Usia muda penonton Reddit bermaksud mereka lebih cenderung ke kuliah untuk pembelajaran lanjutan daripada generasi sebelumnya, tetapi ini juga bermaksud bahawa banyak pengguna Reddit sebenarnya masih dalam sekolah menengah atau kolej. Reddit sendiri tidak mempunyai pemeriksaan usia ketika anda mendaftar untuk akaun, seperti yang telah kami jelaskan di atas, tetapi pengguna memerlukan sekurang-kurangnya 13 tahun ketika menggunakan laman web ini, kerana Undang-Undang Perlindungan Privasi Dalam Talian Kanak-kanak.

Pada dasarnya, khalayak Reddit mungkin berpendidikan cukup tinggi, biasanya sama ada memiliki ijazah perguruan, bekerja ke peringkat kolej, atau masih di sekolah menengah. Tahap pendidikan perguruan tinggi di laman web ini mungkin mempunyai pengaruh terhadap beberapa kategori seterusnya yang disenaraikan di bawah.

Pendapatan

Mendapat dari tinjauan Pew Research yang sama yang telah digunakan sepanjang artikel ini, kita dapat melihat bahawa Redditor yang berpusat di AS cenderung mempunyai semua peringkat pendapatan yang berbeza, tersebar di ketiga-tiga tahap yang diukur oleh Pew hampir sama rata. Pada akhir pengundian terendah, kami mempunyai pengguna Reddit yang menghasilkan kurang dari $ 30,000 setiap tahun. 30 peratus pengguna Reddit berada di bawah kurungan ini pada 2016, berbanding 21 peratus orang dewasa Amerika. Dalam kurungan seterusnya, $ 30,000- $ 74,999, kami menjumpai 34 peratus Redditors, hampir dengan penemuan pada orang dewasa Amerika, 35 peratus. Akhirnya, di bahagian atas carta ini, kita mempunyai $ 75,000 atau lebih tinggi. Jelas sekali, ini termasuk kemungkinan besar, yang mungkin merupakan peratusan tertinggi pada 35 peratus. Ini sebenarnya sedikit lebih rendah daripada peratusan semua orang dewasa Amerika dalam kurungan ini, yang berjumlah 44 peratus.

Terdapat beberapa perkara di sini. Pertama, peratusan pengguna Reddit yang lebih tinggi menghasilkan pendapatan kurang dari $ 30k setiap tahun masuk akal apabila anda menggabungkan pengetahuan itu dengan apa yang kami ketahui mengenai usia komuniti Reddit. Sekiranya pangkalan pengguna Reddit melengkung lebih muda, dan merangkumi banyak pengguna yang masih bersekolah atau kolej (sering kekurangan pekerjaan tahunan sepenuh masa), ini dapat menjelaskan mengapa peratusan pengguna berpendapatan rendah lebih tinggi daripada peratusan rata-rata di Amerika Syarikat . Yang mengatakan, peratusan pengguna berpendidikan tinggi yang lebih tinggi di Reddit berbanding dengan purata nasional juga menjelaskan mengapa peratusan pengguna yang menghasilkan $ 75k atau lebih tetap agak tinggi. Sekiranya sebahagian besar penonton Reddit memiliki ijazah perguruan tinggi, ini akan meningkatkan kemungkinan mendapat pekerjaan yang lebih baik.

Secara keseluruhan, pendapatan rata-rata di Reddit kira-kira seperti yang anda harapkan daripada khalayak yang majoriti lelaki, lelaki: berpecah antara ketiga-tiga tanda kurung dengan sekata.

Politik

Salah satu aspek yang paling mengejutkan dari demografi Reddit adalah kecenderungan politik pembacanya. Reddit telah mendapat banyak perhatian dari media sejak hari jelang pilihan raya 2016 untuk beberapa subreddit terkenal yang berkaitan dengan politik, tetapi tidak satupun dari mereka lebih suka bertengkar daripada "r / the_donald," subreddit yang berpusat pada politik calon-calon Donald Trump. Akan menjadi lebih sukar untuk menggunakannya sebagai penanda aras untuk politik di Reddit, bagaimanapun, kerana komuniti dikuarantin oleh Reddit pada tahun 2019, menghapus sub dari carian Google dan Reddit dan meletakkan mesej amaran ketika anda mengklik halaman subreddit. Akhirnya, subreddit ini dilarang bersama-sama.

Sebahagian besar keberadaannya, Reddit telah menjelaskan bahawa mereka menyokong kebebasan bersuara dan membenarkan platform mereka digunakan untuk membincangkan topik apa pun, walaupun dewan dan pengasasnya mungkin tidak setuju. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, di bawah kepemimpinan Huffman, Reddit telah memperkuat syarat perkhidmatannya, khususnya mengenai gangguan, yang menyebabkan subreddit tertentu ditutup. Salah satu subreddit yang paling kontroversial adalah r / Pizzagate, spinoff subreddit dari r / the_donald yang mengepung teori konspirasi setelah pilihan raya 2016.

Kontroversi mengenai teori konspirasi itu, dan pengikut r / the_donald, mungkin membuat anda percaya bahawa Reddit sebagai perkhidmatan condong ke kanan — atau, paling tidak, menawarkan tempat berkembang untuk pandangan Republikan dan konservatif berkembang. Dalam kes yang terakhir, itu benar. Tidak ada kekurangan subreddan Republikan dan kanan di platform, termasuk r / Republikan dan r / Republikan, r / Konservatif, r / CollegeRepublicans, dan r / ModerateRepublicans. Tetapi seperti yang ditunjukkan oleh senarai ini, ideologi politik Reddit benar-benar sesuai dengan yang anda sampaikan. Terdapat subreddits untuk segala macam kecenderungan politik, termasuk komuniti untuk libertarianisme, sosialisme, sosialisme demokratik, parti Demokrat, komunisme, dan bahkan beberapa orang yang berselisih, seperti anarki dan Parti Bajak Laut Amerika, yang mendorong reformasi undang-undang hak cipta. Dan tentu saja, ada r / politik, yang mempunyai 5.3 juta anggota dan skew di sebelah kiri tengah, walaupun tidak sebanyak ahli komuniti sayap kanan akan mendorong anda untuk berfikir.

Pada dasarnya, ini adalah cara lama untuk mengatakan bahawa Reddit adalah komuniti yang mencerminkan apa yang anda bawa kepadanya. Ini adalah platform yang direka untuk diubah dan dipusingkan menjadi apa yang anda mahukan, sama ada sesuatu yang secara langsung mencabar atau menentang pandangan yang anda pegang dan sayangi, atau berfungsi sebagai ruang gema dan cara untuk memperluas pengetahuan anda mengenai pandangan yang mungkin sudah anda pegang .

Secara statistik, sukar untuk membuktikan apa yang mungkin dimiliki pembaca Reddit semasa mendaftar ke platform. Jajak pendapat Pew Research pada tahun 2016 menunjukkan bahawa pangkalan pengguna Reddit condong ke kiri, dengan 43 peratus pengambil jajak pendapat mereka mendefinisikan diri mereka sebagai liberal, 38 peratus menggambarkan diri mereka sebagai sederhana, dan hanya 19 peratus pengguna Reddit yang menyebut diri mereka konservatif. Yang mengatakan, Februari 2016 agak awal dalam kitaran hidup subreddit r / the_donald yang popular, yang kini dianggap sebagai salah satu komuniti paling aktif di platform dan mempunyai lebih dari setengah juta pelanggan. Dalam penyelidikan kami, kami tidak dapat menjumpai subreddit lain yang berjaya menjadi popular seperti r / the_donald di kedua-dua lorong, dengan subreddit Demokrat memegang 54.000 pelanggan dan subreddit Republik pada 40.000. Sudah tentu, tidak semua orang yang mempunyai kecenderungan politik kanan atau kiri tertentu akan mengikuti subreddit politik — banyak orang menggunakan platform ini sebagai cara untuk bersenang-senang dalam talian, mengumpulkan berita, atau hanya mengikuti media yang mereka nikmati.

Pada akhirnya, jumlah dari Pew Research dua tahun yang lalu mungkin sedikit merosot, tetapi kami tidak akan terkejut jika keseluruhan pangkalan pengguna Reddit tersisa keseluruhan. Apabila keseluruhan penonton laman web masih muda dan kebanyakannya berpendidikan perguruan tinggi, statistik keseluruhan menunjukkan bahawa kemungkinan penonton di Reddit akan mengabaikan Demokrat.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Reddit sendiri telah menggunakan pendekatan sentris yang lebih moderat untuk memoderasi kandungan di laman webnya. Walaupun subreddit jauh dan alt-kanan adalah yang pertama dilarang, kerana masa telah berlalu beberapa sub-reddits condong yang paling kiri (seperti r / chapotraphouse, subreddit yang berkaitan dengan podcast kiri kiri yang sangat popular,) mempunyai menjadi mangsa tukul larangan.

Agama

Untuk terus terang, sukar untuk menentukan fahaman agama dari pangkalan pengguna Reddit. Tidak seperti kecenderungan politik, kepercayaan keagamaan pengguna Reddit belum ditinjau dengan cara yang besar, yang bermaksud semua yang harus kita jalani di sini adalah jumlah pelanggan dari pelbagai subreddit agama.Reddit agak terkenal di internet kerana menarik peratusan ateis yang besar kepada komunitinya, dan memang, membandingkan subreddit agama Kristian (tentu saja agama Kristian, menjadi agama yang dominan di Amerika Syarikat, di mana lebih daripada separuh pengguna Reddit adalah berdasarkan) kepada subreddit atheisme menunjukkan margin yang ketara antara kedua-dua komuniti tersebut. Subreddit atheisme adalah subreddit ke-56 paling popular di platform ini, dengan lebih daripada 2.1 juta pelanggan, sementara subreddit agama Kristian yang paling popular, r / Christianity, mempunyai sekitar 144,000 pelanggan.

Sudah tentu, jumlah pelanggan tidak semestinya tidak ada banyak pengguna Kristian di Reddit - ini hanya bermaksud bahawa komuniti ateisme sangat aktif di Reddit. Dan sememangnya, membandingkan kedua-dua komuniti itu, terdapat perbezaan ketara dalam apa yang disiarkan di setiap papan. Sebilangan besar catatan mengenai r / Kristiani tampaknya berkaitan secara langsung dengan membicarakan iman, membahaskan aspek dan makna Alkitab, atau berkongsi berita mengenai agama Kristian (misalnya, "Unduhan Alkitab Dilarang di China").

Bukan untuk meremehkan masyarakat r / atheisme, tetapi jawatan mereka tidak terlalu terlibat, dan menjadi lebih kurang ruang gema. Walaupun sudah tentu ada beberapa perbincangan yang menyelami idea-idea di sebalik ateisme dan kurangnya kepercayaan pada jenis kekuatan yang lebih tinggi, banyak kandungan tentang r / ateisme berdasarkan pada posting di sekitar agama, termasuk orang-orang ultra-agama yang melakukan tindakan yang dipersoalkan dan tulisan popular seperti "respons terhadap cadangan reka bentuk yang unggul adalah memilih hidung anda." Sekali lagi, jika itu kandungan yang anda gemari, lebih banyak kuasa untuk anda.

Subreddits lain berdasarkan agama dunia utama mempunyai bilangan anggota yang lebih sedikit. r / Islam mempunyai sekitar 50,000 pelanggan, walaupun merupakan agama kedua paling popular di dunia. Agama Hindu, agama keempat terbesar, hanya mempunyai 18,000 pelanggan di subredditnya. Agama Buddha sebenarnya cukup popular di laman web ini, dengan jumlah 135.000 pelanggan. Agama Yahudi, sementara itu, mempunyai 21,000 pelanggan di subreddit masing-masing.

Sekali lagi, sukar untuk benar-benar menarik antara jumlah pelanggan dan kepercayaan sebenar mereka, kerana tidak ada yang mengharuskan anda untuk melanggan subreddit agama pilihan anda hanya kerana ia sesuai dengan pandangan peribadi anda sendiri. Namun, apa yang dapat kita lakukan ialah melihat usia kebanyakan pengguna Reddit - mereka kebanyakan lelaki muda - dan kecenderungan politik yang kita bincangkan di atas untuk memadankan faktor-faktor tersebut dengan kepercayaan agama milenium secara keseluruhan. Pew Research mendapati bahawa generasi milenial masih beragama Kristian pada kadar 56 peratus, tetapi peratusan kepercayaan agnostik, ateis, atau tidak khusus telah meningkat menjadi 36 peratus. Adalah wajar untuk mengatakan bahawa statistik ini mungkin sejajar dengan Reddit, tetapi sekali lagi, sukar untuk meletakkan nombor yang tepat pada kepercayaan agama asas pengguna Reddit.

Penggunaan Subreddit

Akhirnya, kita dapat membincangkan beberapa subreddits yang paling popular di Reddit, bukan hanya untuk menunjukkan subreddits teratas dalam senarai, tetapi untuk menunjukkan apa yang Redditor ingin gunakan untuk laman web ini. Subreddit yang paling banyak dilanggan, misalnya, adalah r / pengumuman, yang kebanyakannya berfungsi sebagai cara untuk Reddit mengumumkan perubahan yang akan datang pada perkhidmatan, termasuk perubahan kebijakan, peraturan baru, dan informasi mengenai reka bentuk semula laman web. Sudah tentu, itu tidak menunjukkan contoh yang baik tentang apa yang sebenarnya digunakan oleh orang untuk laman web ini. Oleh itu, adalah penting untuk diperhatikan apa yang sebenarnya diikuti oleh kebanyakan pengguna dengan cara sehari-hari.

Subreddit yang paling popular selepas r / pengumuman adalah r / lucu, dengan lebih daripada 21 juta pelanggan. r / Lucu didasarkan sepenuhnya pada jenaka dan kandungan lain yang direka untuk membuat orang ketawa dan tersenyum. Terdapat banyak siaran yang tidak menyenangkan di subreddit, tetapi semua kandungan sekurang-kurangnya percubaan humor (dan jika anda melayari halaman utama, anda mungkin tidak mempunyai masalah untuk menganggap sebahagian besar kandungan itu sekurang-kurangnya lucu). Subreddit ketiga yang paling popular, r / askreddit, pada dasarnya adalah Yahoo Answers moden tetapi dengan perbincangan yang sebenarnya.

Kandungan popular lain termasuk r / todayilearned, yang memuatkan catatan seputar fakta yang mungkin difahami oleh orang-orang; r / sains; r / worldnews, yang memfokuskan pada perspektif berita global dan bukan hanya perspektif berita yang berpusat di AS; r / gambar; dan r / IAmA, salah satu subredd Reddit yang paling terkenal (untuk kebaikan) di mana orang terkemuka dari pelbagai bidang dan latar belakang datang ke Reddit untuk menjawab soalan yang dikemukakan oleh pengguna.

Beberapa subreddit terkenal dari lima puluh subreddits teratas termasuk:

  • r / permainan
  • r / filem
  • r / muzik
  • r / berita
  • r / buku
  • r / televisyen
  • r / ruang
  • r / DIY
  • r / makanan
  • r / sejarah

Setiap subreddit yang disebutkan di atas mempunyai antara 12 hingga 20 juta pelanggan, dengan permainan yang paling berjaya dalam senarai dan sejarah itu masih berjaya perlahan-lahan meningkat sehingga mencapai 13 juta. Tetapi apa yang harus dibawa pulang?

Pertama, untuk semua kontroversi yang melingkupi subreddit seperti r / the_donald, sesiapa yang berminat untuk memahami penonton Reddit harus memahami bahawa walaupun subreddit kontroversi yang paling popular relatif tidak bermakna dalam skema besar perkara. Untuk setiap orang yang melanggan r / the_donald, 36 orang melanggan sesuatu seperti r / gaming atau r / lucu.

Kedua, subreddits yang paling popular, paling berjaya biasanya tidak menyinggung perasaan. Melihat lebih dari 100 subreddit teratas di platform, hampir mustahil untuk mencari sesuatu yang benar-benar menyinggung perasaan orang awam. Bahkan subreddits seperti r / nsfw, yang memaparkan gambar yang, katakan saja, tidak dimaksudkan untuk bekerja, atau r / seks ditandai dengan jelas sebagai kandungan yang tidak selamat untuk anak di bawah umur (sebenarnya, jika anda tidak mempunyai akaun Reddit, anda perlu menerima arahan sebelum melihat kandungan di komuniti tersebut). Kandungan yang benar-benar mengerikan tidak cenderung meletup di laman web ini, kebanyakannya diam di latar belakang dan, jika menimbulkan kontroversi, sering dilarang oleh Reddit sendiri (lihat: r / deepfakes.)

Halaman Depan Internet

Hasil utama dari artikel ini adalah: Reddit adalah apa yang dibuat oleh pengguna, dan Redditor cenderung berbondong-bondong ke arah kandungan yang sudah mereka minati, atau kandungan yang ingin mereka pelajari lebih lanjut. Sekiranya seseorang benar-benar meminati permainan, mereka mungkin akan mengikuti permainan r / permainan, serta subreddit dari konsol kegemaran mereka. Seseorang yang berminat dengan filem atau muzik atau buku akan mengikuti corak yang serupa, dan jelas setiap orang akan mencampuradukkan dan mencocokkan komuniti kegemaran mereka ketika mereka membina portfolio dari apa yang mereka anggap menarik. Sekiranya ada, senarai subreddit teratas membuktikan bahawa, tidak kira apa latar belakang seseorang, orang menggunakan Reddit untuk mengikuti apa yang mereka sukai, sama ada media, berita, sejarah, peluang untuk belajar, atau apa sahaja.

Sumber

Penting untuk diingat bahawa statistik ini sama baiknya dengan data di belakangnya, dan malangnya, Reddit sendiri tidak mengeluarkan sejumlah besar maklumat mengenai siapa khalayak mereka kepada masyarakat umum (tentu saja kita menganggap bahawa pengiklan mempunyai data tambahan di sini). Sebilangan besar maklumat di atas diambil dari tinjauan Pew Research yang dijalankan pada tahun 2016 mengenai Redditors dan, lebih khusus lagi, orang yang mengumpulkan berita mereka di Reddit. Kami juga mengumpulkan maklumat dari halaman Audiens dan Demografi Reddit di laman bantuan Reddit mereka, dan menggunakan tinjauan pendapat Redditor untuk mengumpulkan maklumat mengenai peranti dan sistem operasi yang digunakan orang. Peringkat laman web Alexa digunakan untuk menentukan populariti Reddit itu sendiri.

Pertemuan Mediakix sendiri mengenai demografi Reddit membantu kami memeriksa statistik yang disediakan oleh beberapa carta di atas untuk sumber kedua. Tinjauan data Pew Research yang lebih lama dari tahun 2013 digunakan secara ringkas untuk menyebut berapa orang yang menggunakan Reddit pada tahun 2013. Kami menggunakan senarai teratas Redditmetrics untuk mengumpulkan maklumat mengenai subreddit yang paling popular di platform, dan memperoleh maklumat mengenai subreddits kontroversial dan dilarang dari Wikipedia. artikel sendiri yang menggariskannya (dan sumber yang disediakan melalui Wikipedia). Maklumat mengenai kecenderungan agama milenial muda ditarik dari Pew Research juga. Sumber SurveyMonkey ini pada data aplikasi Reddit telah diperiksa. Akhirnya, Statistica digunakan secara ringkas sebagai sumber kedua bagi peratusan lelaki dan wanita pengguna Reddit.

***

Pada akhirnya, kami berpendapat bahawa penemuan ini melukis gambaran kukuh mengenai demografi Reddit, melukis gambar penonton kulit putih dan lelaki yang lebih muda, majoriti dengan akses ke pendidikan tinggi. Oleh itu, jelas juga bahawa Reddit mempunyai banyak kepelbagaian dalam komuniti subredditnya. Orang menggunakan Reddit dengan pelbagai alasan, dari berita hingga hiburan hingga menjimatkan wang. Tidak ada satu alasan untuk mendaftar ke Reddit, dan walaupun jumlahnya menunjuk ke arah penonton yang lebih muda dan berfokus pada lelaki, terdapat banyak komuniti di Reddit yang dibuat khusus untuk mensasarkan wanita dan orang yang berwarna, memberi mereka suara mengenai " halaman depan internet. "

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found