Ulasan Dell UltraSharp U2410

Ulasan Dell UltraSharp U2410

Gambar 1 dari 2

Dell UltraSharp U2410

Dell UltraSharp U2410
£ 439 Harga semasa dikaji

Di atas panel TN biasa tetapi kurang dari kegemaran Eizo dan LaCie kelas atas kami terletak di tengah-tengah monitor profesional yang menarik. Ia tidak dapat menandingi S-PVA, tetapi jenis panel H-IPS memungkinkan untuk nisbah kontras yang lebih tinggi daripada TFT IPS standard, seperti yang dibuktikan oleh nisbah dinamik 80,000: 1 yang agak konyol yang ditawarkan di sini. Tetapi walaupun tanpa angka gimik, Dell UltraSharp U2410 24in kelihatan sangat menarik.

Ini adalah reka bentuk matte hitam yang kurang jelas dengan pendirian yang kukuh yang berpusing ke mod potret, berpusing hingga 45 darjah ke arah mana pun dan mengangkat hingga 100mm sesuai dengan mana-mana meja. Bezel hanya 19mm di semua sisi, dan pangkalan persegi memberikan penampilan profesional - keempat port USB dan pembaca kad media menambah daya tarikan serba boleh.

Dell UltraSharp U2410

Dell disediakan dengan baik. Ia mempunyai dua port DVI, D-SUB dan DisplayPort - dengan kabel di dalam kotak untuk ketiga - serta input HDMI, komposit dan komponen. Terdapat output 3.5mm untuk menyebarkan audio dari sumber HDMI, tetapi tidak ada pembesar suara bersepadu - bar suara 10W pilihan akan membuat anda mengembalikan PPN £ 20, dengan bar yang lebih disukai yang menawarkan Virtual Surround. Secara keseluruhannya, ini adalah reka bentuk elegan yang harus disatukan dengan kebanyakan persekitaran.

Tetapi panel 1,920 x 1,200 yang paling diminati, terutamanya kerana U2410 dijual pada harga hanya £ 382 tanpa PPN - jauh lebih murah daripada Eizo FlexScan S2432W yang berpangkalan di S-PVA baru-baru ini. Untuk mengetahui apakah premium yang melebihi panel TN £ 200 bernilai, kami menguji Dell menggunakan mod pratetap Standard dan kecerahan tahap pertengahan. Dell menjadi sangat terang - ia dinilai pada 400cd / m2 - tetapi untuk keselesaan, kami menjumpai 50% atau lebih sebagai kompromi yang ideal. Selain itu, cabutan daya terbiar 63W menembak hingga 97W pada kecerahan maksimum.

Di DisplayMate, kami mendapati beberapa kelemahan: tahap hitam tidak sedalam Eizo, dan nada keseluruhannya sedikit merah jambu - walaupun kehangatan itu berfungsi lebih baik dengan hiburan daripada warna yang tepat. Tetapi semua ujian lain menghasilkan hasil yang sempurna, dengan kecerunan yang lancar, prestasi warna-ke-warna yang sempurna dan julat dinamik yang baik.

Video ujian 1080p kami kelihatan mengagumkan, dan kami tidak melihat bukti adanya hantu atau kabur yang sering menyebabkan TFT profesional ini dalam ujian gerakan pantas. Satu-satunya masalah lain adalah kemasan yang sedikit berbelit-belit pada skrin yang biasa dengan panel semacam ini, tetapi kami tidak lagi berhenti melihatnya sama sekali.

Tambahkan kawalan sentuh pengesan gerakan dan sistem menu Dell yang sangat hebat - yang boleh ditiru oleh orang lain - dan anda mempunyai monitor serba boleh yang hebat. Ia mahal, tetapi jika anda memerlukan ketepatan warna dengan harga astronomi yang lebih rendah, UltraSharp U2410 adalah kompromi yang baik.

Perincian

Kualiti gambar 6

Spesifikasi utama

Saiz skrin 24.0in
Nisbah aspek 16:10
Resolusi 1920 x 1200
Kecerahan skrin 400cd / m2
Masa tindak balas piksel 6ms
Nisbah kontras 1,000:1
Nisbah kontras dinamik 80,000:1
Piksel piksel 0.270mm
Sudut pandangan mendatar 178 darjah
Sudut pandangan menegak 178 darjah
Jenis pembesar suara Tiada
Ouput kuasa pembesar suara N / A
Penala TV tidak
Jenis penala TV N / A

Sambungan

Input DVI 2
Input VGA 1
Input HDMI 1
Input DisplayPort 1
Input Scart 0
Sokongan HDCP iya
Port USB hulu 1
Port USB (hilir) 4
Bicu input audio 3.5mm 0
Penyambung audio lain Keluar audio 3.5mm

Aksesori disediakan

Kabel lain dibekalkan VGA, DisplayPort, USB
Bekalan kuasa dalaman iya

Penggunaan kuasa

Penggunaan kuasa puncak 97W
Penggunaan kuasa terbiar 63W

Penyesuaian gambar

Kawalan kecerahan? iya
Kawalan kontras? iya

Ergonomi

Sudut kecondongan ke hadapan 3 darjah
Sudut kecondongan ke belakang 21 darjah
Sudut putar 90 darjah
Penyesuaian ketinggian 100mm
Mod pangsi (potret)? iya
Lebar bezel 19mm

Dimensi

Dimensi 560 x 202 x 493 mm (WDH)

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found