Cara Memadam Akaun Overwatch Anda

Sekiranya anda bermain Overwatch untuk sementara waktu, anda mungkin sudah bersedia untuk mencuba permainan lain. Anda mungkin mahu menghapus akaun anda sama sekali. Tetapi adakah itu mungkin? Dan adakah proses itu mudah?

Cara Memadam Akaun Overwatch Anda

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara membuang akaun Overwatch anda. Selain itu, kami akan menggariskan beberapa langkah keselamatan alternatif, jika anda ingin memastikan pilihan anda tetap terbuka.

Membuang Akaun Anda

Akaun Overwatch anda secara langsung dihubungkan ke akaun Activision Blizzard anda. Oleh itu, satu-satunya cara untuk membuang Overwatch adalah dengan membuang akaun Blizzard anda.

Anda boleh klik di sini untuk membuat permintaan penghapusan akaun. Anda akan diminta untuk log masuk ke akaun anda. Anda mungkin juga diminta untuk memberikan ID foto yang sah.

Pada masa ini, satu-satunya cara untuk membuang akaun adalah proses automatik. Penghapusan akaun memerlukan 30 hari dari hari anda mengemukakan permintaan penghapusan anda, dan Sokongan Pelanggan mereka tidak membuang akaun secara manual.

Menghapus akaun anda juga akan menyebabkan anda kehilangan akses ke semua permainan lain yang telah anda pasang melalui Blizzard. Sekiranya anda ingin menyimpannya, anda mungkin ingin mencari beberapa alternatif. Setelah tempoh 30 hari berlalu, anda tidak akan dapat memulihkan akaun anda, jadi pilihlah dengan bijak jika anda ingin meneruskan pilihan tersebut.

Cara Memadam Akaun Overwatch

Menukar Nama Pengguna dan Wilayah Anda Overwatch

Sekiranya anda hanya mahu menukar nama pengguna Overwatch anda, anda boleh pergi ke pautan berikut. Dari sana, anda boleh memilih "Butiran Akaun" untuk mengubah setiap butiran peribadi yang berkaitan dengan akaun anda, seperti nama pengguna atau alamat e-mel anda.

Mengubah maklumat akaun anda tidak akan menghapus kemajuan atau data akaun anda. Ini adalah cara mudah untuk memulakan permainan baru.

Untuk melakukannya, dan meningkatkan kedudukan anda dalam permainan, anda tidak perlu membuang akaun anda. Cukup pergi ke Pelancar anda dan ubah Wilayah menjadi yang anda mahu mainkan.

Padamkan Akaun Overwatch Anda

Setiap wilayah akan menyimpan kemajuan anda secara berbeza, jadi kedudukan anda akan berbeza bergantung pada wilayah tempat Anda bermain. Selain itu, wilayah yang secara fizikalnya jauh akan mempunyai sambungan yang lebih lemah dan mungkin menyebabkan sedikit kelewatan. Oleh itu, pastikan kawasan tempat anda bermain adalah kawasan yang sesuai untuk anda.

Mengeluarkan Overwatch dari Peranti Anda

Sekiranya anda ingin membuang Overwatch dari PC anda, tetapi ingin menyimpan akaun anda, anda boleh melakukannya dengan mudah dengan mengikuti langkah-langkah berikut:

 1. Buka Aplikasi Battle.net.
 2. Cari Overwatch dalam senarai permainan anda.
 3. Klik ikon gear bernama Pilihan.
 4. Klik Nyahpasang Permainan.

Sekiranya anda ingin membuang Overwatch dari XBOX anda, inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Tekan butang XBOX, kemudian tekan "Permainan dan Aplikasi Saya".
 2. Pilih Overwatch dari senarai permainan, dan tekan butang Mula pengawal anda.
 3. Dari menu pop timbul, pilih Nyahpasang.

Memadam permainan di PS4 semudah itu.

 1. Pergi ke menu Permainan anda.
 2. Cari Overwatch dalam senarai permainan.
 3. Tekan butang Pilihan pada pengawal anda, dan seterusnya pilih Padam dari menu.
 4. Sahkan pilihan anda untuk menyahpasang permainan.

Anda akan dapat memasang semula permainan di kemudian hari jika anda mahu terus bermain. Data akaun anda akan disimpan dan anda dapat meneruskan dari mana anda berhenti.

Sekiranya anda telah membuang akaun anda dan perlu membuang Overwatch, ikuti langkah berikut:

 1. Buka Panel Kawalan.
 2. Buka Program dan Ciri.
 3. Cari Overwatch dalam senarai program.
 4. Klik kanan, kemudian tekan Nyahpasang.
 5. Nyahpasang anda akan meminta anda dengan langkah-langkah lain yang diperlukan. Cukup ikuti mereka dan Overwatch akan dikeluarkan dari PC anda.
 6. Anda boleh mengulanginya dengan aplikasi Battle.net jika anda tidak mempunyai akaun Blizzard yang aktif.

Padamkan Akaun Overwatch

Melindungi Akaun Anda

Sekiranya anda ingin membuang Overwatch kerana anda tidak pasti apakah itu akan menimbulkan risiko kepada PC anda jika dibiarkan, jangan risau. Terdapat beberapa cara mudah untuk memastikan PC anda dilindungi ketika anda mempunyai akaun Blizzard.

Menggunakan kata laluan yang kuat akan menyukarkan sesiapa sahaja masuk ke akaun anda. Kata laluan yang baik akan mengandungi gabungan angka, huruf besar dan huruf kecil, dan simbol.

Blizzard juga mempunyai Pengesah Dua Langkah sendiri. Ini akan memastikan bahawa anda dilindungi dari serangan luar. Anda boleh memuat turun peranti Blizzard Authenticator di telefon anda, dan setiap kali anda log masuk ke akaun di PC anda, anda akan menerima kod. Sekiranya kod itu sama di telefon anda, anda boleh Meluluskan dan masuk ke akaun anda dengan selamat.

Selain itu, anda dapat memastikan kesihatan PC anda tetap dikendalikan dengan mempunyai perisian antivirus terkini dan program anti-spyware, seperti Malwarebytes.

Melindungi akaun anda akan menjadikan keselamatan lebih kerap di Overwatch di PC anda, walaupun anda tidak mahu bermain. Dengan begitu, anda dapat memastikan data anda dilindungi, dan kembali bermain bila anda mahu.

Begitu Lama, Overwatch

Mudah-mudahan, anda dapat membuang Overwatch dari peranti anda dengan mengikuti langkah-langkah ini. Sekiranya anda hanya ingin berehat dari permainan, atau mahu berhenti sepenuhnya, anda juga selalu mempunyai pilihan itu.

Sudahkah anda menyahpasang Overwatch? Mengapa anda memutuskan untuk pergi? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found