Cara Memadamkan Akaun VSCO Anda

VSCO adalah kependekan dari "Visual Supply Company" dan dibuat sebagai aplikasi khusus untuk jurugambar untuk memaparkan karya mereka.

Cara Memadamkan Akaun VSCO Anda

Walaupun VSCO adalah aplikasi hebat dengan komuniti yang sangat kuat, ia pasti bukan untuk semua orang. Kecenderungannya terhadap seni dan fotografi kontemporari menjadikannya tidak sesuai untuk pengguna yang lebih santai. Dan walaupun bayaran keahlian berpatutan hanya $ 19.99 setahun, ia memerlukan banyak wang untuk memiliki keahlian profesional di laman web ini.

Sekiranya anda telah menggunakan VSCO dan memutuskan bahawa ia bukan lagi laman web untuk anda, maka artikel ini akan menunjukkan cara untuk menghapus akaun anda.

Cara Menyahaktifkan Akaun VSCO Anda

Memadamkan akaun VSCO, untungnya, sangat mudah. Namun, sebelum melakukannya, anda mungkin ingin mengambil beberapa langkah tambahan untuk memastikan maklumat dan kandungan akaun anda dikeluarkan.

Mari kita lihat cara membersihkan kandungan akaun anda dan menyahaktifkan akaun anda sekali.

Padamkan Imej Anda dari VSCO

Langkah pertama untuk benar-benar mengeluarkan diri anda dari VSCO adalah penghapusan kandungan anda. Apabila anda mematikan keahlian anda, VSCO cenderung menyimpan maklumat akaun anda. Oleh itu, untuk keluar dari platform sepenuhnya, anda harus membuang kandungan anda secara manual.

 1. Buka aplikasi VSCO pada peranti anda dan pastikan anda log masuk.
 2. Pilih ikon wajah di kanan bawah untuk mengakses profil anda.
 3. Pilih gambar dan ketik ikon tiga titik di kanan atas.
 4. Pilih Padam untuk membuang gambar.

Anda mungkin juga perlu membuang gambar yang telah ditambahkan orang lain ke dalam koleksi mereka.

 1. Buka aplikasi VSCO pada peranti anda dan pastikan anda log masuk.
 2. Pilih ikon wajah di kanan bawah untuk mengakses profil anda.
 3. Pilih ikon loceng dan pilih gambar yang ingin anda alih keluar.
 4. Pilih ikon "-" untuk menghapusnya dari koleksi.
 5. Sahkan pilihan anda untuk membuangnya.

Oleh kerana anda mesti membuang setiap gambar secara manual, proses ini boleh memakan masa yang lama. Walau bagaimanapun, jika anda ingin mengeluarkan diri anda sepenuhnya dari VSCO, itu adalah langkah yang perlu.

Padamkan Akaun VSCO Anda

Setelah gambar anda dihapus, anda mempunyai dua pilihan jika anda tidak lagi mahu menggunakan VSCO: anda boleh menyahaktifkan profil anda dan membiarkannya tidak aktif, atau anda boleh menyahaktifkannya secara kekal.

Untuk menyahaktifkan profil VSCO anda:

 1. Log masuk ke akaun VSCO anda dan arahkan ke halaman penyahaktifan ini.
 2. Pilih Nyahaktifkan profil VSCO dan ikuti ahli sihir.
 3. Sahkan penyahaktifan profil VSCO anda.

Menyahaktifkan profil VSCO anda akan membuang Grid, Koleksi, dan Jurnal anda dari pandangan umum tetapi akan menjadikan akaun anda tetap utuh. Ia pada dasarnya tidak aktif tetapi masih hidup.

Untuk menyahaktifkan profil VSCO dan akaun anda:

 1. Log masuk ke VSCO dan arahkan ke halaman ini. Ini adalah halaman yang sama seperti di atas.
 2. Pilih Nyahaktifkan Profil & Akaun VSCO dan ikuti ahli sihir.
 3. Sahkan penyahaktifan akaun VSCO anda.

Sekiranya anda lebih suka menghapus akaun VSCO anda melalui e-mel, anda boleh:

 1. E-mel [dilindungi e-mel] dan tambahkan subjek "Hapus akaun VSCO saya." Ini mungkin mengambil masa lebih lama daripada melakukannya melalui laman web.

Perhatikan bahawa menyahaktifkan akaun anda sebenarnya tidak akan menghapus akaun tersebut. Anda tidak lagi dapat mengakses sumber yang anda miliki atau pembelian yang anda buat. (Anda mungkin mahu memuat turun sumber apa pun yang anda perlukan sebelum melakukannya supaya anda tidak kehilangannya.)

Anda boleh mengaktifkan semula akaun anda hanya dengan log masuk semula. Ini bermaksud bahawa semua yang anda lakukan dengan menyahaktifkan akaun adalah menghentikan diri anda daripada dapat menggunakannya. Sekiranya anda dapat mengaktifkan semula akaun, ia mesti tetap ada agar dapat diaktifkan semula. Ini tidak ideal, dari perspektif privasi, sebab itulah jika anda benar-benar ingin menghapus akaun anda, anda perlu menghapus semua gambar anda terlebih dahulu.

Pemikiran Akhir

Menghapus profil media sosial sering kali tidak rumit. Nasib baik, melakukannya pada VSCO sangat mudah, dan dengan mengikuti langkah-langkah yang disenaraikan di atas, anda boleh menyahaktifkan akaun anda untuk sementara atau selama-lamanya.

Mencari lebih banyak sumber VSCO?

Lihat tutorial kami mengenai cara mengaburkan latar belakang di VSCO.

Mencari rangkaian dengan pro visual yang lain? Lihat panduan kami untuk mencari rakan baru di VSCO.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found