Cara Menghapus Video di Marco Polo

Marco Polo pada dasarnya Skype memenuhi sembang. Dengan kata lain, anda menghantar mesej kepada rakan anda dalam bentuk video, dan mereka bertindak balas dengan baik.

Tetapi seperti mana-mana sembang, kadang-kadang anda menghantar mesej yang anda mahu tidak. Marco Polo memahami dan membolehkan pengguna menghapus mesej video yang mereka hantar melalui aplikasi. Oleh itu, apabila anda menghantar Polo yang memalukan kepada anda, ingat bahawa beberapa langkah mudah dapat membantu anda melepaskan loceng itu.

Padamkan Video yang Anda Hantar

Langkah 1

Pergi ke perbualan yang mengandungi video, atau Polo, yang ingin anda padamkan.

Langkah 2

Cari lakaran kecil Polo dalam senarai video di bahagian bawah. Ketik dan tahan gambar kecil itu.

Langkah 3

Ketik Padamkan Polo ini.

Langkah 4

Ketik Sahkan Padam.

Ini akan memadamkan Polo dari kedua-dua belah perbualan. Dengan kata lain, anda tidak akan dapat melihatnya lagi dan rakan anda juga tidak akan dapat melihatnya.

Padamkan Video yang Anda Terima

Lakukan pada dasarnya langkah yang sama seperti di atas untuk membuang Polo yang dihantar kepada anda oleh orang lain. Satu-satunya perbezaan yang nyata di sini adalah bahawa daripada melihat perkataan "hapus", anda akan melihat kata "hapus". Ini kerana anda tidak dapat menghapus Polo yang dihantar sepenuhnya oleh orang lain. Anda boleh mengeluarkannya di telefon anda, tetapi ia tetap ada di telefon bimbit anda.

Simpan Video Sebelum Memadamkannya

Mungkin anda mahu memadamkan Polo sebelum penerima melihatnya, tetapi anda takut anda akan menyesal. Terdapat cara untuk menyimpan mesej ini sebelum menghapusnya. Cara anda melakukannya bergantung pada sama ada anda menggunakan iPhone atau Android.

Perlu diingat bahawa anda mungkin tidak dapat menyimpan video Marco Polo yang telah dihantar oleh pengguna lain sekiranya mereka mematikan tetapan mereka untuk ciri ini.

Android:

Android mempermudahnya dengan pilihan "Simpan Video" sederhana ketika anda mengetuk dan menahan Polo. Cukup ikuti langkah-langkah untuk menghapus Polo anda sendiri dan pilih Simpan Video sebaliknya. Kemudian kembali dan hapuskannya jika anda masih mahu.

iPhone:

Apple menjadikannya sedikit lebih sukar, tetapi anda masih boleh melakukannya. Ketik dan tahan Polo anda seperti yang anda lakukan di atas kemudian lakukan ini:

Langkah 1

Ketik Maju.

Langkah 2

Ketik Lebih banyak lagi.

Langkah 3

Ketik Simpan Video.

Perhatikan bahawa anda hanya dapat menyimpan video yang anda buat. Anda tidak dapat menyimpan Polos yang dihantar kepada anda oleh orang lain. Anda juga boleh menggunakan fungsi penerusan Apple untuk berkongsi Polos anda dengan rakan melalui iPhone atau menghantarnya ke media sosial.

Padamkan Seluruh Sembang

Mungkin anda tidak hanya risau dengan satu Polo. Mungkin keseluruhan sejarah video anda dengan rakan tertentu adalah pesta besar.

Langkah 1

Klik pada tiga titik menegak di sebelah Sembang yang ingin anda padamkan.

Langkah 2

Ketik Sekat / Padam Sembang.

Langkah 3

Pilih Padam Sembang dalam tetingkap timbul.

Ini tidak akan membuang Polos untuk anda berdua. Rakan anda masih akan dapat mengakses keseluruhan perbualan. Satu-satunya cara untuk mencegah mereka melihat Polos yang anda kirimkan adalah dengan membuangnya secara individu.

Beritahu Siapa yang Melihat Video Anda

Sekiranya motivasi anda dalam membaca artikel ini adalah bahawa anda telah mengirim Polo yang sebenarnya anda tidak mahu penerima terima, maka bertindaklah dengan pantas. Setelah mereka melihatnya, tidak ada yang menghapusnya dari ingatan mereka.

Anda boleh mengetahui sama ada seseorang telah melihat Polo dengan membuka perbualan dan mencari Polo yang dimaksudkan. Sekiranya anda melihat ikon bulatan kecil di sudut Polo dengan foto profil mereka di dalamnya, maka mereka akan melihatnya. Sekiranya tidak, anda masih mempunyai masa.

Bertindak cepat!

Tetapi seperti mana-mana sembang, kadang-kadang anda menghantar mesej yang anda mahu tidak. Marco Polo memahami dan membolehkan pengguna menghapus mesej video yang mereka hantar melalui aplikasi. Oleh itu, apabila anda menghantar Polo yang memalukan kepada anda, ingat bahawa beberapa langkah mudah dapat membantu anda melepaskan loceng itu.

Apa yang berlaku apabila saya memadamkan Polo?

Sekiranya anda memadamkan Polo anda sendiri, Polo anda akan hilang dan akhir penerima. Walau bagaimanapun, menghapus Polo yang seseorang hantar kepada anda hanya akan memadamkan polo itu dalam sejarah sembang anda.

Berapa lamakah video Marco Polo tersedia?

Video Marco Polo akan bertahan selagi pengguna aktif dan tidak menghapusnya secara manual seperti yang ditunjukkan di atas. Sekiranya pengguna tidak aktif selama lebih dari satu tahun, video akan dipadamkan secara automatik. Pengguna dengan langganan percuma dikenakan arkib video selepas 30 hari, yang bermaksud video anda boleh didapati di folder arkib. Mereka yang membayar langganan tidak akan diarkibkan.

Bolehkah saya mendapatkan semula video yang dipadamkan?

Tidak, kecuali anda menyimpan video atau video tersebut telah diarkibkan.

Bolehkah saya menyekat pengguna lain di Marco Polo?

Ya, anda boleh menyekat pengguna lain di Marco Polo sehingga mereka tidak lagi dapat menghubungi anda. Sekiranya anda menghapus pengguna lain, mereka masih akan mempunyai akses ke semua mesej dan video anda jika anda tidak menghapusnya terlebih dahulu.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found