Cara Menghapus Cerita Snapchat Keseluruhan

Kami menyukai Snapchat kerana sifatnya yang sekilas. Apabila kita menangkap rakan dan pengikut kita, snap hanya berlangsung beberapa saat sebelum hilang selamanya. Perkara ini tidak selalu baik; kadangkala telefon anda mati, atau anda secara tidak sengaja melewati sekejap yang sebenarnya anda mahu lihat. Tidak dapat tidak, mudah untuk melewatkan beberapa perkara.

Kadang kala sekejap sangat baik, sehingga kami ingin memberi peluang kepada pengikut kami untuk menghargainya. Masukkan Cerita Snapchat; ciri Cerita memastikan gambar kami sentiasa terjaga selama 24 jam. Pengikut dapat melihat kisah kami mengikut kehendak mereka dan sentiasa mendapat yang terbaik. Apa yang berlaku selepas 24 jam? Tentunya hilang, tentu saja.

Namun, ada kalanya kita ingin sekejap hilang lebih cepat dari itu. Syukurlah, Snapchat memungkinkan untuk membuang gambar dari cerita pada bila-bila masa. Malangnya, tidak ada cara segera untuk menghapus keseluruhan kisah Snapchat anda dalam satu pertukaran. Walau bagaimanapun, anda boleh memadam setiap catatan cerita secara berasingan, akhirnya menghapus keseluruhan cerita anda. Artikel ini akan memberikan arahan yang jelas tentang bagaimana anda dapat menghapus kisah Snapchat anda dengan menghapus setiap catatan!

Mengakses Cerita dan Foto Snapchat

Sekiranya anda ingin menghapus Snaps dari Cerita saya, maka anda sudah tahu cara menyimpannya di sana. Tetapi anda mungkin tidak tahu bagaimana mengakses cerita anda untuk melihat foto yang tersedia. Sangat mudah jika anda tahu apa yang harus dilakukan. Cukup pergi ke kamera Snapchat anda dan leret ke kanan dengan jari anda.

Di sini anda dapat melihat kisah orang yang anda ikuti. Anda juga dapat melihat sendiri. Lihat ke bahagian atas skrin dan cari Cerita saya. Anda boleh berinteraksi dengan garis ini dengan beberapa cara.

 • Ketik dengan cepat Cerita saya untuk melihat tayangan slaid gambar yang tersedia.
 • Ketik dan tahan Cerita saya atau ketik tiga titik menegak di sebelah kiri untuk memperluas gambar di dalam cerita.
 • Ketik ikon muat turun untuk menyimpan cerita (lebih lanjut mengenai ini kemudian).
 • Ketik ikon tambahkan foto untuk mengambil gambar sekarang dan menambahkannya ke cerita.

Lihatlah paparan snap yang diperluas. Setiap gambar mesti mempunyai gambar kecil di sebelah kiri. Langsung ke kanan itu adalah masa. Kali ini menunjukkan berapa lama snap itu menjadi sebahagian daripada cerita. Di sebelah kanan anda akan melihat nombor di sebelah ikon bola mata. Nombor ini menunjukkan bilangan orang yang telah melihat gambar tertentu ini. Sekiranya tidak ada apa-apa di sana, maka tidak ada yang melihat gambar anda.

Menyimpan Cerita dan Gambar

Sebelum anda memadamkan apa-apa dari cerita anda, anda mungkin mahu menyimpannya. Ingat, setelah snap dihapus, snap tidak dapat diambil. Berhati-hati dan selamatkan gambar anda sekarang.

Anda boleh menyimpan keseluruhan cerita anda dengan cara yang disebutkan di atas. Cukup ketuk ikon muat turun di baris ikon di sebelah Cerita saya. Ini akan menyimpan setiap gambar dalam gulungan kamera telefon anda.

Sekiranya Snapchat belum memiliki izin untuk mengakses gulungan kamera anda, tetingkap akan muncul meminta izin untuk menyimpan gambar ke gulungan kamera. Ketik Ya. Ini akan membawa anda ke tetapan telefon di mana anda dapat mengedit izin Snapchat.

Katakan anda tidak berminat menyimpan keseluruhan cerita anda. Anda hanya mahu menyimpan satu atau dua gambar di dalamnya. Tiada masalah.

 1. Kembangkan Cerita saya untuk melihat semua gambar.
 2. Ketik snap yang anda mahu simpan.
 3. Ketik ikon muat turun di sudut kiri bawah.

Seperti ceritanya, ini akan menyimpan snap ke gulungan kamera anda. Anda mungkin perlu memberi izin kepada Snapchat untuk melakukan tindakan ini.

Memadamkan Gambar Dari Cerita Anda

Sekarang setelah anda menyimpan semua gambar yang anda inginkan, sudah waktunya untuk menghapus gambar yang tidak lagi anda inginkan.

 1. Kembangkan Cerita saya untuk melihat semua gambar.
 2. Ketuk snap yang ingin anda padamkan.
 3. Ketuk ikon tong sampah di sudut kiri bawah.
 4. Ketik Padam untuk mengesahkan.

Ulangi tindakan ini untuk semua foto yang ingin anda hapus. Tunggu, anda mahu memadam keseluruhan cerita? Maaf, anda tidak bernasib baik. Snapchat hanya membolehkan anda memadam gambar individu. Anda tidak boleh menghapusnya secara beramai-ramai. Tapi hei, tidak ada yang menghalangi anda untuk membuang setiap gambar yang satu… pada… waktu….

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found