Cara Memadamkan Awan Samsung dari Telefon Anda

Sekiranya anda menggunakan peranti mudah alih Samsung, anda boleh menyimpan fail dalam talian dengan Samsung Cloud. Ini adalah pilihan penyimpanan yang berguna, tetapi kadang-kadang anda tidak mahu salinan fail anda melayang di internet.

Cara Memadamkan Awan Samsung dari Telefon Anda

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menghapus fail dari Samsung Cloud, dan juga akaun Cloud itu sendiri.

Apa itu Samsung Cloud?

Samsung Cloud adalah perkhidmatan penyimpanan Awan milik jenama Samsung. Ia menyimpan fail bukan sahaja telefon bimbitnya, tetapi juga peranti lain. Akaun tidak terikat dengan peranti tertentu, dan banyak peranti dapat berkongsi satu akaun. Ini memungkinkan untuk berkongsi fail di antara mereka.

Memadam Fail di Awan

Untuk memadam fail di Cloud, anda boleh melakukan perkara berikut:

 1. Leret ke atas dan ketik Tetapan di telefon anda.
 2. Pada menu cari Akaun dan Sandaran dan ketuk padanya.
 3. Ketik Samsung Cloud. Ini akan membuka menu Samsung Cloud. Perhatikan bahawa anda mungkin diminta memasukkan kelayakan masuk.
 4. Ketik Pemacu Awan Samsung.
 5. Anda akan ditunjukkan senarai fail yang kini ada di Cloud. Tekan dan tahan fail yang anda mahu hapuskan. Setelah fail diperiksa, anda boleh mengetuk banyak fail untuk menghapusnya pada masa yang sama.
 6. Klik Padam.

  awan samsung

Memadamkan Akaun Awan

Memadamkan keseluruhan akaun Samsung Cloud anda akan menghapus semua yang telah disimpan di sana. Sekiranya anda tidak mahu kehilangan data, muat turun fail yang telah anda simpan. Untuk memadam akaun Cloud sepenuhnya, ikuti langkah berikut:

 1. Teruskan ke laman web Akaun Samsung.
 2. Apabila diminta, masukkan kelayakan masuk anda.
 3. Klik pada Kad Profil. Ini akan menjadi gambar dengan Nama, gambar dan alamat e-mel anda.
 4. Klik pada Tetapan Akaun Samsung.
 5. Klik Padam Akaun.
 6. Tandakan pada bulatan yang mengesahkan bahawa anda mengetahui syarat untuk menghapus akaun anda.
 7. Klik Padam.

Ingat bahawa menghapus akaun Samsung anda juga akan menghapus sejarah pembelian, langganan, dan maklumat profil. Berhati-hati. Ini tidak dapat dipulihkan setelah dipadamkan.

akaun dan sandaran

Menguruskan Data yang Dimuat Naik ke Awan

Sekiranya anda menyedari bahawa anda kehabisan ruang dengan storan Cloud anda, ini mungkin kerana anda mempunyai banyak peranti pada akaun yang sama. Perkhidmatan storan asas hanya mempunyai kapasiti 5GB, dan ini dikongsi antara semua peranti yang didaftarkan kepadanya.

Sekiranya anda membuat sandaran data secara berkala, dan juga mengaktifkan Auto Sync, penyimpanan Cloud anda akan terisi dengan cepat. Anda boleh menguruskannya melalui pilihan Pulihkan dan Sandaran dan Penyegerakan Auto pada peranti anda. Mereka boleh diakses di telefon bimbit anda dengan melakukan perkara berikut:

tetapan

Pulihkan dan Sandarkan dari Cloud

 1. Pergi ke Tetapan.
 2. Ketik Akaun dan Sandaran.
 3. Ketik Sandaran dan Pulihkan.
 4. Mengetuk Data Sandaran akan membuka senarai semak yang menanyakan data mana yang ingin anda sandarkan. Periksa yang anda mahukan. Klik Sandaran.
 5. Mengetuk Pulihkan Data akan membolehkan anda memilih peranti yang ingin anda pulihkan, bersama dengan senarai semak data anda. Pilih kemudian klik Pulihkan.

Memadamkan Data Sandaran dari Awan

 1. Buka Tetapan, cari Akaun dan Sandaran kemudian ketuk.
 2. Ketik Samsung Cloud,
 3. Pilih Padam Sandaran.

  padamkan awan samsung

Fungsi Auto-Sync

Seperti namanya, fungsi Auto-Sync secara automatik mengemas kini maklumat anda dari telefon anda ke Cloud. Ini berguna jika anda mempunyai banyak peranti yang berkongsi akaun serupa seperti Facebook, Google, Messenger, dan sejenisnya. Ini boleh diakses dengan pergi ke Akaun dan Sandaran di bawah Tetapan dan memilih Akaun.

Anda harus sedar bahawa akaun yang belum diakses selama lebih dari 12 bulan akan dihapus secara automatik oleh sistem. Ini termasuk galeri, semua data sandaran, dan profil. Mengaktifkan penyegerakan automatik akan mengelakkannya, jadi teruskan jika anda tidak mahu ini berlaku. Sebagai alternatif, anda boleh log masuk setiap beberapa bulan atau lebih jika anda tidak suka menyegerakkan secara automatik.

Akses Penyemak Imbas Web

Samsung Cloud juga dapat diakses melalui penyemak imbas web. Anda disyorkan untuk melakukan ini melalui Chrome. Walaupun anda boleh menguruskan galeri dan sandaran peranti dari sini, anda tidak dapat mengakses data berkaitan telefon seperti kenalan dan nota. Ini berguna untuk menyimpan fail ke peranti penyimpanan yang lebih besar seperti komputer, atau ketika anda berusaha mengosongkan Awan sebelum dihapus.

Penyimpanan Sementara Berguna

Samsung Cloud menyediakan pengguna peranti mereka simpanan sementara ketika mereka memerlukannya. Walaupun berguna, ia masih menyimpan salinan data anda dalam talian. Mengetahui cara menghapus fail ini memudahkan anda bukan sahaja menguruskan peranti anda, tetapi juga menjaga keselamatan maklumat anda.

Adakah anda mempunyai pengalaman ketika menghapus fail di Samsung Cloud? Kongsi pendapat anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found