Cara Menghapus Sejarah Pembelian di Amazon

Amazon adalah salah satu laman web runcit paling popular di internet. Oleh itu, orang menggunakannya untuk mendapatkan pelbagai jenis barang dari barang seharian hingga barang yang mungkin anda gemar untuk dirahsiakan. Walaupun sejarah pembelian anda di Amazon hanya dapat diakses melalui akaun anda, anda mungkin log masuk secara kekal, atau menyimpan pas dan nama pengguna di penyemak imbas anda.

Cara Menghapus Sejarah Pembelian di Amazon

Untuk melindungi privasi anda, anda ingin menjauhkan riwayat pembelian anda dari perhatian. Anda mungkin terbiasa membersihkan sejarah penyemak imbas anda, dengan sengaja, atau semasa pembersihan biasa untuk menjaga kebersihan. Malangnya, penghapusan sejarah pesanan anda tidak mungkin dilakukan di Amazon. Menyembunyikannya, bagaimanapun, sangat mungkin dilakukan, walaupun pangkalan data barang yang anda beli tidak akan hilang sepenuhnya.

Mengapa Anda Mungkin Ingin Menyembunyikan Sejarah Pembelian Anda

Kehidupan peribadi anda adalah perkara anda. Tidak kira apa yang anda pesan (selagi sah untuk membeli dan memiliki), itu bukan urusan siapa pun. Selama di Amazon, kesahihannya adalah perniagaan mereka. Namun, ada sebab lain untuk menyembunyikan pesanan anda dari orang.

Untuk satu, anda mungkin telah memesan hadiah Krismas, ulang tahun, atau ulang tahun untuk yang lain dan anda tidak mahu merosakkan kejutan itu. Ini amat penting jika anda berkongsi komputer dengan mereka.

Sebagai alternatif, anda mungkin ingin menyembunyikan sejarah anda semasa merakam tangkapan skrin senarai pembelian Amazon untuk seseorang, kerana anda mahu ia kelihatan lebih profesional dan kurang peribadi. Kesimpulannya, terdapat banyak sebab mengapa anda mungkin ingin belajar bagaimana menyembunyikan sejarah pesanan anda.

padamkan sejarah pembelian di amazon

Arkibkan Pesanan Amazon

Sekiranya anda ingin mengarkibkan pesanan tertentu, tanpa perlu mengosongkan keseluruhan sejarah Amazon, anda akan gembira mengetahui bahawa anda boleh melakukannya dengan mudah.

 1. Log masuk ke akaun Amazon anda dengan memasukkan semua maklumat yang diperlukan.
 2. Pergi ke halaman utama dengan menaip //www.amazon.com atau mengklik salah satu daripada banyak pautan laman utama di seluruh laman web Amazon.

  amazon bagaimana memadam sejarah pembelian

 3. Pergi ke sudut kanan atas halaman utama Amazon dan klik Pesanan
 4. Pautan ini akan membawa anda ke senarai pesanan masa lalu anda, semuanya dipaparkan mengikut tarikh.
 5. Klik Urutan arkib di bahagian bawah kotak di sebelah kanan setiap pesanan.
 6. Klik kuning Urutan arkib butang apabila diminta lagi.

Pesanan yang anda arkibkan tidak akan muncul lagi di halaman pesanan. Sekiranya anda ingin mengakses pesanan yang anda arkibkan, arahkan ke Pesanan anda halaman dan klik pada kotak yang mempunyai "6 bulan terakhir" sebagai tetapan lalai. Di menu yang muncul, anda akan perhatikan Pesanan Arkib pilihan.

Kosongkan Sejarah Penyemakan Imbas Amazon

Pertama sekali, cara terbaik untuk membuat seseorang tidak mengetahui tentang carian anda adalah dengan melayari Amazon dari tetingkap peribadi / penyamaran yang terdapat di kebanyakan penyemak imbas. Ini mungkin membuat anda log masuk secara manual setiap kali, tetapi jika anda ingin menjauhkan carian anda dari mata yang prihatin, ini adalah cara yang tepat untuk melakukannya.

Sekiranya kapal itu sudah berlayar, jangan risau, kerana membersihkan sejarah penyemakan imbas anda tidaklah sukar.

 1. Log masuk ke akaun Amazon dengan memasukkan semua maklumat yang diperlukan.
 2. Pergi ke halaman utama, seperti yang ditunjukkan dalam contoh sebelumnya.
 3. Sekiranya anda ingin membersihkan item tertentu dari sejarah carian anda, cari Sejarah Melayari pautan di bahagian kanan atas skrin.
 4. Setelah mengklik pautan, senarai carian terbaru anda akan muncul.
 5. Tekan Keluarkan dari pandangan pilihan untuk setiap item.

Lakukan ini untuk semua entri carian yang ingin anda sembunyikan dari orang dan Amazon akan menyembunyikan setiap item.

Akaun Rumah Tangga Amazon

Cara paling mudah untuk menyembunyikan pembelian anda daripada ahli keluarga adalah memilih Akaun Rumah Tangga Amazon. Penting untuk diperhatikan bahawa pilihan ini hanya untuk ahli Perdana. Bahagian terbaik mengenai pilihan ini ialah ia membolehkan anda berkongsi kelebihan Amazon dengan orang dewasa, kanak-kanak, dan / atau remaja lain di dalam rumah tangga anda.

Pada asasnya, jenis akaun ini membolehkan pengguna menyimpan sejarah pembelian, senarai, dan cadangan mereka secara peribadi, iaitu terpisah dari ahli keluarga yang lain.

Pencegahan adalah Kunci

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, menggunakan tetingkap peribadi / penyamaran untuk melayari Amazon untuk perkara yang bukan untuk tatapan umum (atas alasan apa pun) adalah cara terbaik untuk menjaga kebersihan sejarah penyemakan imbas. Sudah tentu, sejarah pembelian masih akan muncul di akaun Amazon anda, jadi menyembunyikan item yang ingin anda rahsiakan adalah cara yang tepat.

Sebaik-baiknya, anda harus membuat akaun Amazon baru untuk pembelian peribadi. Ini akan membantu anda mengelakkan semua masalah, serta potensi drama dan kecanggihan. Cukup buat alamat e-mel baru, gunakan untuk membuat akaun baru, dan gunakan kad kredit / debit / internet yang hanya dapat diakses di seluruh rumah.

Oleh itu, adakah anda menyembunyikan sejarah penyemakan imbas dan pembelian anda di Amazon? Apakah kaedah yang anda gunakan? Jangan ragu untuk berkongsi pendapat, pendapat, dan nasihat anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found