Cara Memadamkan Gambar dari Kik

Menghantar foto dalam aplikasi mesej adalah sesuatu yang kita lakukan setiap hari. Namun, adakah anda pernah menghantar gambar yang salah kepada kumpulan atau rakan di Kik? Sekiranya anda tidak pasti apa yang harus dilakukan apabila ini berlaku, kami akan membuat anda dilindungi.

Cara Memadamkan Gambar dari Kik

Dalam artikel ini, kami akan memberitahu anda cara menghapus gambar di Kik. Selain itu, anda akan mengetahui cara menyesuaikan akaun Kik anda dan menukar foto profil.

Padamkan Gambar dalam Sembang

Anda boleh menghapus teks, gambar, atau video apa pun dalam sembang Kik, dengan melakukan yang berikut:

 1. Klik dan tahan gambar.
 2. Anda akan melihat pop timbul dengan tampal atau padam.
 3. Pilih "Padam" dan itu saja.

Memadamkan Mesej

Mungkin ada situasi di mana anda ingin menghapus mesej, gambar, atau keseluruhan perbualan. Ini boleh berlaku kerana anda tidak lagi mahu bercakap dengan kenalan tertentu, atau anda telah salah memuat naik foto yang salah. Walau bagaimana pun, inilah cara untuk menghapus mesej:

 1. Klik dan tahan mesej yang ingin dihapuskan.
 2. Anda akan melihat pop timbul dengan dua pilihan "Tampal" dan "Padam".
 3. Ketik "Padam" dan anda tidak lagi dapat melihat mesej tersebut.

Perlu disebutkan bahawa anda hanya boleh menghapus mesej dari peranti anda kerana apl menyimpannya di peranti pengguna, dan secara teknikal anda tidak dapat menghapusnya dari aplikasi itu sendiri.

Memadam Sembang

Walaupun anda mendapati beberapa ahli Kik menarik untuk sementara waktu, jika komunikasi antara anda berdua berhenti, yang terbaik adalah memberi ruang untuk sembang baru dengan menghapus yang lama. Sekiranya anda tertanya-tanya adakah proses ini rumit, bukan, berikut cara melakukannya:

 1. Pilih sembang Kik yang ingin anda padamkan.
 2. Jika Anda menggunakan Android, tekan terus, dan di tetingkap pop timbul, pilih "Hapus Percakapan."
 3. Sekiranya anda menggunakan iOS, sapu perbualan dan klik "Padam".

Sekiranya anda memadamkan sembang kumpulan, kini anda akan dikeluarkan dari kumpulan secara automatik.

Kosongkan Semua Sejarah Mesej

Dari semasa ke semasa, sebilangan pengguna suka mempunyai papan tulis yang bersih dan menghapus semua sembang. Sekiranya anda ingin melakukan ini di Kik, ini adalah prosesnya:

 1. Klik pada menu "Tetapan" dan pilih "Tetapan Chat."
 2. Klik pada "Clear Tap Tap History", dan semua sembang anda akan dihapus.
 3. Sekarang, anda boleh memulakan sekali lagi dan menambah kenalan baru atau masuk ke kumpulan Kik baru.

Pengurusan Profil di Kik

Walaupun sebilangan orang suka menukar foto profil, nama paparan, dan status emoji mereka sekarang dan yang lain, yang lain tidak begitu berminat untuk melakukan ini. Untuk pengurusan profil, terdapat pelbagai perkara yang boleh anda ubah di Kik:

Cara Memadamkan Gambar

Nama paparan

Nama paparan anda di Kik boleh berupa nama samaran, nama samaran, atau apa sahaja. Apabila anda memutuskan untuk mengubahnya, Anda harus pergi ke "Tetapan", masuk ke "Akaun Anda", dan ketuk "Nama".

Gambar profil

Sekiranya anda memutuskan untuk menukar gambar profil anda dan memuat naik yang baru, prosesnya agak mudah. Anda perlu membuka "Tetapan" dan klik pada foto anda untuk melihat dua pilihan, "Ambil Gambar" dan "Pilih Yang Ada." Apabila anda memutuskan mana yang ingin anda gunakan, ketuk "Gunakan Foto" atau "Pilih" untuk menyimpannya.

Status Emoji

Untuk terus memperbarui rakan Kik anda tentang perasaan anda setiap hari, buka menu "Tetapan" anda, dan ketuk ikon pelekat. Apabila anda memilih emoji, klik "Selesai", dan emoji akan dapat dilihat oleh semua orang.

Gambar Latar Belakang

Kik juga memperkenalkan pilihan untuk menukar gambar latar pada profil anda. Prosesnya sama seperti ketika Anda mengubah gambar profil, tetapi Anda harus pergi ke "Pengaturan" dan klik "Tetapkan Foto Latar Belakang."

Warna Gelembung Sembang

Pengguna yang suka memperibadikan setiap platform yang mereka gunakan menyukai pilihan ini di Kik. Sekiranya anda ingin membuat sembang Kik anda berwarna-warni, anda boleh melakukannya dengan pergi ke "Tetapan" dan kemudian di "Tetapan Sembang". Terdapat pilihan "Chat Bubble Color" di mana anda boleh memilih warna yang anda suka.

Cara Menyahaktifkan Akaun Anda Sementara

Sekiranya anda menyedari bahawa anda memerlukan cuti dari Kik, anda boleh mematikan akaun anda dengan mudah dan mengaktifkannya semula apabila anda merasa ingin kembali ke akaun tersebut. Apabila anda memutuskan untuk menyahaktifkannya, anda akan berhenti menerima mesej, pemberitahuan dan nama anda akan hilang dari kenalan ahli lain. Anda boleh melakukannya dengan pergi ke laman web penyahaktifan, di mana anda perlu meninggalkan alamat e-mel anda.

Sudah tentu, anda boleh mengaktifkan semula akaun Kik akaun anda dengan log masuk. Sekiranya anda lupa nama pengguna atau kata laluan anda, anda dapat menetapkannya semula menggunakan alamat e-mel pendaftaran anda.

Kik Cara Padam Gambar

Sesuaikan Kik Anda

Kik membezakan dirinya dari aplikasi pemesejan yang lain kerana demografiknya yang spesifik, kerana kebanyakannya menumpukan perhatian pada remaja. Oleh kerana mereka senang membuat profil mereka berwarna dengan foto latar dan menggunakan gelembung warna, pilihan tersebut menarik perhatian khalayak sasaran mereka.

Sekarang anda sudah biasa dengan proses menghapus foto, memperbarui maklumat peribadi anda, dan menyesuaikan akaun Kik, anda sudah bersedia untuk memulakan pengembaraan Kik anda.

Berapa kerap anda menghantar gambar dalam sembang? Bagaimana reaksi anda apabila menyedari bahawa anda telah menghantar yang salah?

Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found