Cara Memadamkan Mesej di GroupMe

Menghapus mesej selalu menjadi bahagian penting dalam aplikasi pemesejan apa pun. Sama ada anda cuba memastikan peti masuk anda bebas dari kekacauan, atau mengeluarkan mesej sensitif dari mata kasar, mengetahui cara menghapus mesej — dan keseluruhan utas — penting tidak kira aplikasi apa yang anda gunakan untuk berkomunikasi.

Cara Menghapus Mesej di GroupMe

Dalam beberapa tahun terakhir, banyak aplikasi pemesejan juga memperkenalkan pilihan untuk menghapus mesej dari utas sembang untuk setiap penonton. Orang lain akan melihat pemberitahuan mengenai mesej yang telah dihapus, tetapi kandungan mesej tidak akan tersedia.

Tetapi adakah itu berlaku dengan GroupMe? Dalam artikel ini, kami akan menerangkan semua yang perlu anda ketahui mengenai penghapusan mesej di GroupMe.

Cara Memadamkan Mesej di GroupMe

Adakah anda secara tidak sengaja menghantar sesuatu yang tidak sesuai ke kenalan di GroupMe? Kami minta maaf untuk memberitahu Anda hal ini, tetapi Anda tidak dapat menghapus sebarang pesan atau foto yang telah Anda kirimkan.

Mesej GroupMe berfungsi sama seperti mesej SMS biasa. Setelah mereka berada di luar sana, tidak ada yang dapat anda lakukan mengenainya.

Satu-satunya perkara yang boleh anda lakukan ialah menyembunyikan mesej dari peranti yang anda kirimi SMS, sehingga dapat menyelesaikan masalah di pihak anda, sekurang-kurangnya untuk sementara waktu.

Cara Menghapus Mesej di GroupMe di Android

Anda mungkin tidak dapat menghapus mesej GroupMe di telefon Android anda, tetapi anda boleh menyembunyikannya.

Ini caranya.

  1. Buka GroupMe di telefon anda dan cari sembang yang mengandungi mesej yang ingin anda sembunyikan.

  2. Ketik mesej dan tahan.
  3. Apabila menu muncul, pilih "Sembunyikan."

Itu sahaja. Dan jika anda pernah berubah pikiran untuk menyembunyikan mesej, anda dapat dengan tidak sengaja menyembunyikannya dengan cara ini:

  1. Ketik gambar profil orang yang anda sedang berbual. Sekiranya sembang kumpulan, pilih avatar kumpulan.

  2. Ketuk "Tetapan" dan kemudian pilih pilihan "Sembunyikan Mesej Tersembunyi".

Cara Menghapus Mesej di GroupMe di iOS

Sekiranya anda mempunyai peranti iOS, anda akan mengikuti sekumpulan arahan yang serupa. Walau bagaimanapun, ia mungkin sedikit berbeza pada iPad anda. Pada peranti ini, anda akan melihat butang "Tetapan" sebaik sahaja anda membuka sembang kumpulan. Langkah-langkah lain adalah sama seperti pada telefon Android.

Perhatikan bahawa jika anda menggunakan penyemak imbas web untuk masuk ke akaun GroupMe, anda tidak dapat menyembunyikan atau menyembunyikan mesej dengan cara ini. Perkara yang sama berlaku untuk telefon Android - anda perlu memuat turun aplikasi dan menyembunyikan mesej dari sana.

Cara lain untuk menyembunyikan mesej yang anda sembunyikan di peranti anda, sama ada peranti Android atau iOS, adalah keluar dan log masuk semula. Apabila anda membuka sembang, anda akan melihat semua mesej lagi.

Cara Menghapus Mesej di GroupMe di PC

Untuk menyembunyikan mesej anda di komputer, ikuti arahan di bawah:

  1. Buka GroupMe (pastikan itu aplikasi, bukan versi web).

  2. Klik pada sembang yang mempunyai mesej yang diinginkan.

  3. Klik kanan mesej dan pilih "Sembunyikan Mesej" dari menu.

Sekiranya anda mahu menyembunyikan mesej, lakukan ini:

  1. Klik pada gambar profil kumpulan atau gambar profil orang yang anda hantar SMS.

  2. Klik pada "Tetapan" dan pilih pilihan "Sembunyikan Mesej Tersembunyi".

Cara Memadamkan Mesej di GroupMe untuk Semua Orang

Seperti yang telah disebutkan, anda tidak dapat menghapus mesej anda dari sembang individu atau kumpulan di GroupMe. Pilihan ini tidak pernah tersedia. Yang terbaik yang boleh anda lakukan adalah menyembunyikan teks yang anda hantar, tetapi hanya pada peranti anda. Mereka masih dapat dilihat oleh orang lain dalam perbualan.

GroupMe Cara Menghapus Mesej

Cara Menghapus Mesej di GroupMe Secara Kekal

Anda mempunyai pilihan untuk menghapus perbualan anda (yang merangkumi semua mesej anda) dengan membersihkan riwayat sembang anda. Walau bagaimanapun, tindakan ini juga mempengaruhi peranti anda sahaja. Peserta lain dalam perbualan masih dapat mengakses mesej dan sejarah sembang yang lengkap. Sekiranya anda memadam sejarah sembang dari telefon, tablet atau PC, anda tidak dapat mengembalikannya, jadi ingatlah perincian ini sebelum anda membuat keputusan.

Untuk memadam sejarah sembang, lakukan perkara berikut:

  1. Buka aplikasi GroupMe dan cari sembang yang diingini.

  2. Klik pada avatar sembang, dan dari menu, pilih "Tetapan."

  3. Klik "Hapus Sejarah Sembang" dan kemudian sahkan pilihan anda dengan mengklik "Hapus" sekali lagi di kotak yang muncul.

Cara Menghapus Mesej dalam Sembang Kumpulan GroupMe

Sembang kumpulan juga tidak membenarkan anda memadam mesej. Namun, jika anda yang membuat perbualan, ada sesuatu yang boleh anda lakukan. Dengan mengakhiri kumpulan, anda juga akan menghilangkan semua mesej dan foto yang dihantar melalui sembang.

Inilah cara menamatkan sembang kumpulan.

  1. Lancarkan GroupMe pada peranti anda.

  2. Klik pada kumpulan yang dikehendaki dan kemudian pilih avatarnya.

  3. Pilih "Tetapan" dan di bawah klik "End Group."

Sebaik sahaja anda mengakhiri kumpulan, maklumat dan mesej yang dihubungkan dengannya tidak dapat diambil lagi.

Soalan Lazim Tambahan

Sekiranya anda mempunyai lebih banyak soalan mengenai penghapusan mesej anda di GroupMe, membaca bahagian di bawah mungkin dapat membantu.

Mengapa Tidak Akan Menghapus Mesej GroupMe?

Anda mungkin tidak suka bahawa GroupMe tidak membiarkan anda menghapus sembang atau mesej, tetapi mempunyai tujuannya. Contohnya, aplikasi pemesejan lain tidak begitu selamat untuk kanak-kanak di bawah umur, kerana anda boleh menghapus teks dari sembang dengan mudah. Katakan seorang kanak-kanak menjadi mangsa buli melalui mesej, tetapi anda belum mengambil tangkapan skrin perbualan. Dalam kes tersebut, anda tidak mempunyai bukti penyalahgunaan.u003cbru003eGroupMe tidak membenarkan pengguna membuang mesej yang dihantar dari sembang individu atau kumpulan. Ini bermaksud bahawa ibu bapa mempunyai lebih banyak kawalan terhadap apa yang dilakukan oleh anak-anak mereka dalam talian dan dapat bertindak balas tepat pada masanya sekiranya berlaku gangguan.

GroupMe Padam Mesej

Anda Tidak Boleh Padam, tetapi Anda Boleh Sembunyikan

Dengan mesej GroupMe, apa yang dihantar telah dihantar. Anda tidak dapat menghapus mesej GroupMe anda, jadi berfikir dua kali sebelum anda menekan butang "Kirim". Anda mungkin dapat membersihkan sejarah sembang anda atau menyembunyikan mesej, tetapi itu tidak sama. Satu-satunya cara untuk menghilangkan sembang sepenuhnya adalah dengan menamatkan kumpulan (tetapi hanya satu yang anda buat), tetapi itu juga menghapus keseluruhan perbualan.

Apa sahaja yang anda pilih untuk dilakukan, mungkin penting untuk mengetahui bahawa penghapusan mesej tidak sepenuhnya mungkin dilakukan pada aplikasi ini bahkan sebelum anda mula menggunakannya.

Adakah anda dapat menyembunyikan mesej anda di GroupMe? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts