Cara Menghapus Akaun Kik Anda [September 2021]

Kik adalah perkhidmatan pesanan percuma yang memudahkan anda berhubung dengan rakan dan keluarga anda.

Sekiranya anda memutuskan untuk menghapus akaun Kik anda, perlu diketahui bahawa, walaupun anda membatalkan akaun Kik anda, ia tidak akan ditutup dengan baik. Ini hanyalah penonaktifan sementara yang membolehkan anda membuka semula akaun anda jika anda mahu.

Walau bagaimanapun, jika anda ingin menghapus akaun dan maklumat anda secara kekal, anda perlu mengambil beberapa langkah tambahan.

Ikuti bersama untuk mengetahui cara menghapus akaun Kik dan maklumat peribadi anda secara kekal.

Cara Menghapus Akaun Kik Anda secara Kekal

Sekiranya anda menghapus akaun Kik secara kekal, anda akan kehilangan akses ke semua data sembang, butiran rakan, dan nama pengguna anda. Anda tidak akan dapat mendaftar kemudian menggunakan nama pengguna yang sama setelah anda memadamkan akaun anda. Oleh itu, sebelum mengikuti langkah-langkah ini, pastikan untuk memindahkan maklumat atau butiran akaun yang anda tidak mahu hilang selama-lamanya.

Setelah anda memutuskan untuk menghapus akaun Kik anda, ikuti langkah berikut untuk melakukannya:

  1. Lawati Kik Delete Page ↗ dari penyemak imbas web.

2. Lengkapkan "Nama Pengguna" dan "E-mel" bahagian, kemudian pilih alasan untuk menghapus akaun Kik anda secara kekal. Tambahkan butiran pilihan di "Maklumat tambahan…" kotak, kemudian tandakan kotak di bawahnya. Klik pada "Pergi!" untuk memadam.

3. Periksa e-mel anda dan klik "Hapus Kekal," yang terdapat di bahagian bawah e-mel.

Cara Memadam Akaun Kik Anak Anda

Sebagai ibu bapa, anda mahu anak anda menikmati faedah internet tanpa masalah.

Sekiranya anda ingin menghentikan anak anda menggunakan Kik, anda juga boleh meminta agar akaunnya dinyahaktifkan. Anda perlu mengetahui alamat e-mel yang digunakan oleh anak anda untuk menjadikannya berfungsi.

Laman web sokongan Kik menghubungkan anda ke halaman bantuan penyahaktifan biasa apabila mengklik untuk mendapatkan bantuan untuk membuang akaun Kik anak anda. Jadi, ada kemungkinan anda boleh menggunakan langkah yang sama untuk Kik anak anda seperti yang anda lakukan untuk anak anda, tetapi ini tidak dijamin.

Cara yang tidak selamat untuk menghapus akaun anak anda adalah dengan menghantar e-mel menggunakan langkah-langkah di bawah.

  1. E-mel [dilindungi e-mel] ↗ dengan baris subjek '' Pertanyaan Ibu Bapa. ''

  2. Dalam mesej tersebut, nyatakan alasan untuk tujuan penjelasan, kemudian senaraikan nama pengguna, e-mel Kik anak anda, dan opsyen, seusia mereka.

  3. Perkhidmatan pelanggan Kik akan menghubungi anda melalui e-mel dengan arahan untuk menghapus akaun anak anda.

Cara Mencari Nama Pengguna Akaun Kik Anak Anda

Sekiranya anda ingin memadamkan akaun Kik anak anda secara kekal tetapi tidak mempunyai nama pengguna, anda boleh mencarinya dengan menggunakan langkah-langkah di bawah.

  1. Buka aplikasi Kik pada peranti anak anda. MESTI peranti mereka atau anda akan menghapus semua mesej mereka menggunakan peranti baru.
  2. Ketik "Ikon roda gigi" (tetapan) di sudut kanan atas dalam aplikasi Kik.
  3. Pilih "Tetapan," dan anda akan melihat "Nama Paparan" mereka di bahagian atas. Nama pengguna mereka akan berada tepat di bawahnya dan akan muncul dalam warna kelabu.

Cara Memadam Akaun Kik Tanpa E-mel

Sekiranya anda perlu menghapus akaun Kik anda tetapi tidak lagi mempunyai akses ke alamat e-mel yang terdapat di dalam fail, hubungi sokongan Kik ↗.

Sekiranya anda lupa akaun e-mel dan nama pengguna, anda tidak akan mempunyai akses ke Kik dan tidak dapat menghapus akaun tersebut.

Nyahaktifkan Akaun Kik Anda buat sementara waktu

Untuk menyahaktifkan akaun Kik anda dalam jangka masa yang pendek, anda boleh mengunjungi Halaman Kik Nyahaktifkan akaun dari mana-mana penyemak imbas web. Anda tidak boleh membuang akaun anda menggunakan aplikasi.

  1. Pergi ke Halaman Penyahaktifan Kik ↗.

  2. Taipkan alamat e-mel anda, kemudian klik "Pergi."

  3. Periksa e-mel anda dan ikuti pautan yang dihantar oleh Kik kepada anda, kemudian klik "Nyahaktifkan."

Dengan menyahaktifkan akaun anda buat sementara waktu, anda boleh mengaktifkannya semula dengan mudah pada masa akan datang dengan log masuk semula.

Soalan Lazim Penghapusan Kik Biasa

Apa yang boleh saya lakukan sekiranya seseorang mengganggu saya pada Kik?

Anda boleh menyekat atau melaporkan pengguna lain dengan mengunjungi halaman akaun mereka. Sekiranya orang lain menggunakan bahasa kasar, spam, atau melanggar syarat perkhidmatan TikTok, hantar laporan. Laporan mengenai Kik tidak dikenali dan pengguna lain tidak akan pernah mengetahui siapa yang menghantar makluman. Adalah idea yang baik untuk mengambil tangkapan skrin mesej dan kandungan sekiranya pasukan sokongan Kik mahukan lebih banyak maklumat atau bukti.

Adakah Kik memberitahu saya jika seseorang mengambil tangkapan skrin?

Malangnya, tidak seperti Snapchat dan perkhidmatan pesanan lain, Kik tidak memberitahu anda jika seseorang mengambil tangkapan skrin. Walaupun dengan pemberitahuan tangkapan skrin, anda tidak dapat mendapatkan kembali gambar setelah seseorang menangkapnya. Oleh itu, anda harus berhati-hati menghantar gambar yang tidak mahu dikongsi kepada sesiapa dalam talian.

Adakah Kik selamat digunakan untuk remaja?

Seperti mana-mana laman rangkaian, ada risiko dengan Kik. Banyak pengguna dan laman web pengawas menasihatkan agar tidak menggunakan Kik untuk khalayak yang lebih muda. Kik membolehkan pengguna berkomunikasi dengan individu yang tidak dikenali di seluruh dunia.

Apa yang berlaku pada nama pengguna saya semasa saya menghapus akaun saya?

Apabila anda menghapus akaun Kik secara kekal, nama pengguna anda juga akan dihapus secara kekal. Sudah tentu, pengguna lain akhirnya boleh mendaftar dengan nama pengguna anda, tetapi dalam akaun anda, nama pengguna akan hilang dari semua pandangan kenalan anda.

Bolehkah saya mendapatkan kembali akaun Kik saya setelah dipadamkan?

Tidak, setelah anda menghapus akaun Kik secara kekal, akaun itu tidak dapat dikembalikan. Juga, nama pengguna anda tidak dapat digunakan lagi untuk akaun baru. Anda mesti menggunakan nama pengguna dan alamat e-mel yang berbeza. Tidak ada cara yang diketahui untuk mengembalikan kenalan anda. Oleh itu, penyahaktifan sementara adalah pilihan terbaik anda.

Apa Yang Berlaku Semasa Anda Memadamkan Akaun Anda?

Apabila anda telah menyelesaikan langkah-langkah untuk menghapus akaun kik anda, akaun tersebut tidak akan tersedia lagi. Ini bermaksud akaun anda tidak akan dijumpai dengan nama pengguna atau alamat e-mel di Kik.

Apabila anda menyahaktifkan akaun anda secara kekal, mungkin memerlukan beberapa hari sehingga semua jejak hilang. Orang dengan siapa anda berinteraksi pada masa lalu mungkin masih dapat mengakses profil dan perbualan anda untuk sementara waktu — sehingga peranti mereka membersihkan cache lama.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found