Cara Memadam Kisah Instagram

Cerita Instagram mungkin merupakan bahagian aplikasi yang paling popular dan tentunya bahagian yang sering digunakan oleh rakan-rakan saya. Mereka diperkenalkan untuk menghentikan peningkatan Snapchat dan bekerja dengan baik. Mereka hampir sama dalam maksud tetapi betul-betul berfungsi dalam rangkaian sosial berasaskan imej. Tetapi apa yang berlaku jika anda menghantar sesuatu dan kemudian berubah fikiran? Bolehkah anda memadam Kisah Instagram?

Cara Memadam Kisah Instagram

Ya awak boleh. Anda boleh membuang apa sahaja yang anda terbitkan.

Walaupun Cerita Instagram hanya disiarkan untuk jangka masa yang terhad, itu masih cukup lama bagi orang untuk melihatnya, melihat kesilapan, menjadi ngeri atau terkejut atau apa sahaja yang anda tidak mahukan. Sekiranya anda perlu menghapus Kisah Instagram, anda lebih baik bergerak pantas. Beberapa pengguna akan melihat dan mengakses sesuatu yang baru dalam masa kurang dari satu minit!

Cerita Instagram boleh ditemui. Ini bermaksud orang yang tidak mengikuti anda dapat melihat mereka di aplikasi melalui carian atau dari suapan mereka. Anda lebih baik bertindak pantas sekiranya anda tidak mahu ia dilihat.

Memadamkan Kisah Instagram anda

Menghapus Cerita Instagram, seperti kebanyakan perkara di aplikasi, sebenarnya sangat mudah. Dengan beberapa ketukan, Kisah anda akan dihapus selamanya. Itu sesuatu yang perlu diingat semasa melakukan ini. Tidak ada mod draf dan anda tidak dapat membatalkan penerbitan sesuatu. Anda hanya boleh menghapusnya sehingga setelah selesai, ia akan hilang. Anda masih mempunyai salinannya dalam Arkib Kisah anda sekiranya anda memerlukannya. Sekiranya anda baik-baik saja, inilah cara untuk melakukannya.

 1. Buka Kisah anda dalam aplikasi.

 2. Pilih ikon menu tiga titik di kanan bawah skrin.

 3. Pilih Padam dan kemudian sahkan dengan Padam sekali lagi.

Kisah Instagram anda kini akan dikeluarkan dari siaran langsung. Sekiranya seseorang membukanya pada masa itu, salinan itu tidak akan dihapuskan. Apabila mereka menutup Cerita itu atau meneruskannya, cerita itu tidak lagi dapat dilihat di aplikasi.

Padamkan Kisah Instagram dari arkib anda

Sekiranya anda membersihkan rumah atau mengeluarkan bukti, anda juga boleh menghapus Kisah Instagram dari arkib anda. Setiap Kisah yang anda hantar disimpan sebagai salinan dalam Arkib Kisah anda. Sekiranya anda mengemas rumah atau membuang bukti, serta menghapus Kisah anda dari siaran langsung, anda juga perlu menghapusnya dari Arkib Kisah anda.

Ini caranya:

 1. Buka profil Instagram anda di sudut kanan bawah aplikasi.

 2. Ketik ikon menu tiga baris di sudut kanan atas profil anda dan pilih ikon pemasa.

 3. Pilih Kisah yang ingin anda alih keluar.

 4. Pilih ikon menu tiga titik dari kanan bawah.

 5. Pilih Padam dan Padam sekali lagi untuk mengesahkan.

Apabila menghapuskan Cerita dari siaran langsung, anda akan tinggal salinannya di sini, menghapuskan dari Arkib Cerita anda bermaksud ia akan menjadi baik. Semua salinan Cerita akan dikeluarkan dari Instagram sepenuhnya.

Padamkan Kisah Instagram dari Sorotan

Sorotan Instagram adalah cara anda menyimpan Cerita selama lebih dari 24 jam. Ini adalah senarai Cerita tetap yang boleh anda akses dari profil anda. Di tempat lain, anda juga perlu menghapus Kisah jika anda membersihkan rumah. Serta siaran langsung dan Arkib Cerita anda, jika anda menyimpannya sebagai Sorotan, anda mungkin perlu menghapusnya dari situ juga.

Ini caranya:

 1. Navigasi ke profil anda dan pilih Sorotan Cerita.

 2. Pilih Kisah yang ingin anda hapus dan tekan lama.

 3. Pilih Padam Sorotan.

Anda juga dapat memilih Sorotan dan menggunakan ikon menu tiga titik untuk mengakses perintah hapus seperti di atas juga.

Padamkan siaran atau video Instagram

Oleh kerana kami sedang dalam keadaan bersih, saya mungkin menunjukkan kepada anda cara menghapus siaran atau video sekiranya anda tidak tahu. Ia menggunakan metodologi yang sama dengan Cerita dan semudah itu.

 1. Pilih siaran atau video yang ingin anda padamkan.

 2. Pilih ikon menu tiga titik.

 3. Pilih Padam dan Padam sekali lagi untuk mengesahkan penghapusan.

Sekiranya kelihatan agak drastik, siaran mempunyai pilihan yang tidak dimiliki oleh Stories, pilihan yang tidak boleh diterbitkan. Anda boleh mengarkibkan siaran Instagram yang akan menghapusnya dari siaran langsung sehingga tidak ada yang dapat melihatnya tetapi menyimpannya di aplikasi anda sehingga anda dapat mengaksesnya bila diperlukan. Ini adalah ciri yang boleh kita lakukan untuk Stories kerana ia adalah arkib peribadi dan bukan yang boleh diakses oleh orang ramai. Sebarang catatan yang diarkibkan hanya untuk tatapan anda sahaja dan tidak dapat diakses oleh pengguna, rakan atau yang lain.

Inilah cara mengarkibkan siaran:

 1. Pilih siaran yang ingin anda arkibkan.

 2. Pilih ikon menu tiga titik di kanan atas.

 3. Pilih Arkib.

Untuk melihat catatan yang diarkibkan, pergi ke profil Instagram anda dan pilih ikon jam di kanan atas. Ini membawa anda terus ke arkib anda di mana anda dapat melihat cerita atau gambar yang telah anda tambahkan.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found