Cara Memadam Akaun Analitis Google

Analitis Google adalah alat yang hebat jika anda pemilik laman web atau blogger, dan semua orang yang menjalankan perniagaan web perlu menyedarinya. Angka ini dapat dihitung dengan sempurna dan menunjukkan interaksi pengguna dengan blog anda dengan terperinci, dan ini juga membolehkan anda mengesan lalu lintas di laman web anda.

Cara Memadam Akaun Analitis Google

Walau bagaimanapun, banyak pengguna tidak suka ditinggalkan dengan akaun Analitis Google yang tidak aktif. Walaupun anda mematikan blog atau laman web anda, blog tersebut akan tetap ada di Google Analytics. Ini akan merosakkan akaun anda, yang tidak perlu dan membosankan. Menghapus akaun Google Analytics sama sekali tidak sukar, ikuti sahaja arahan yang ada di hadapan.

Cara Menghapus Akaun Analitis Google Anda

Analitis Google membolehkan anda membuat sebanyak mungkin akaun di profil anda. Akaun ini boleh mempunyai harta tanpa had. Anda akan segera belajar bagaimana menghapus harta tanah dan akaun.

Untuk menghapus akaun Analitis Google, ikuti langkah berikut:

 1. Keluarkan kod penjejakan Google Analytics dari semua laman web atau blog anda.
 2. Pergi ke akaun Analitis Google anda dan log masuk.
 3. Kemudian klik pada tab Pentadbir, yang terletak di sudut kiri bawah Papan Pemuka Analisis.

 4. Anda akan melihat tiga bahagian, Akaun, Harta, dan Paparan. Di tetingkap Akaun (sebelah kiri), pilih akaun yang ingin anda hapus. Sekiranya anda mempunyai banyak akaun, klik pada nama akaun di bahagian ini.
 5. Pergi ke Tetapan Akaun, yang terletak di tetingkap Akaun.
 6. Pilih ‘Pindah ke Tong Sampah’.

Anda akan diberitahu melalui e-mel bahawa akaun anda akan dihapus, dan begitu juga pengguna lain dengan izin untuk Menguruskan Pengguna. Sekarang anda boleh memberikan komitmen kepada akaun lain jika anda memilikinya, atau berhenti menggunakan Google Analytics sepenuhnya.

analisis google

Cara Memadam Hartanah Analitis Google

Sekiranya anda menganggap ini terlalu melampau dan anda mahu menyimpan akaun Analitis Google anda, anda hanya boleh mengalih keluar satu-satunya sifat daripadanya. Mungkin anda mempunyai terlalu banyak sifat tidak aktif (domain) yang mengganggu anda.

Berikut adalah panduan langkah demi langkah untuk menghapus sifat Analitis Google:

 1. Sekali lagi, log masuk ke Analitis Google anda.
 2. Sekarang, lihat tab kedua, berlabel Properti. Pilih harta benda yang ingin anda alih keluar.

 3. Tepat di bawahnya, anda akan melihat Tetapan Harta. Klik padanya.
 4. Di kanan atas, anda perlu mengklik Pindah ke Tong Sampah.
 5. Sahkan bahawa anda mahu memadamkan harta tanah ini.

Memulihkan Akaun Analitis Google

Itu semudah pai, bukan? Sekiranya anda berubah fikiran, ketahui bahawa anda mempunyai 35 hari untuk memulihkan harta atau akaun tersebut. Ini akan membatalkan penghapusan. Tetapi selepas 35 hari, akaun atau harta anda akan dihapuskan secara kekal.

Untuk memulihkan akaun, anda perlu memilih akaun yang sesuai dan mencari Tong Sampah di panel Akaun. Klik pada akaun yang ingin anda bawa kembali dan klik Pulihkan.

Cara memadam akaun analitik google

Cara Melihat Perubahan pada Akaun Analitis Google Anda

Sekiranya anda mengurus bersama akaun Google Analytics anda dengan orang lain, adalah berguna untuk melacak perubahan. Anda boleh mendapatkan rekod semua perubahan dalam dialog Sejarah Perubahan.

Berikut adalah cara mengakses sejarah perubahan pada Analitis Google:

 1. Log masuk ke Analitis Google.
 2. Pilih Tetapan Cog yang terletak di sudut kiri bawah.
 3. Lihat halaman Akaun dan pilih akaun yang ingin anda periksa.
 4. Sekarang pilih Sejarah Perubahan.

Tetingkap Sejarah Perubahan mengandungi maklumat mengenai tarikh dan waktu aktiviti untuk akaun tertentu itu. Anda akan melihat Diubah oleh, yang memberitahu anda siapa yang membuat perubahan jika lebih banyak orang menguruskan akaun Analitis Google anda.

Di bahagian Ubah, anda akan melihat objek Analitis, yang dapat berupa akun, tampilan, pengguna, dll., Dan tindakan tepat yang dilakukan terhadap objek ini. Objek-objek ini boleh dipadam, dibuat, dan sebagainya. Sekiranya anda memadamkan harta atau akaun, rakan anda dapat melihat kapan anda melakukannya.

Analitis Google akan menyimpan rekod perubahan sehingga dua tahun.

padamkan akaun analitik google

Akaun Ditamatkan

Sekiranya anda bosan dengan terlalu banyak harta tanah atau akaun dalam Analitis Google anda, anda dapat mengikuti pendekatan Arnold Schwarzenegger dan menghentikannya. Anda boleh mengikuti perubahan setiap masa, dan bahkan berubah fikiran dan memulihkan akaun yang anda hapus.

Adakah langkah-langkah ini mudah diikuti? Adakah anda menyukai panduan ini? Kongsi pendapat anda dengan kami dalam komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found