Cara Menghapus Perniagaan dari Yelp

Terdapat banyak sebab mengapa pemilik perniagaan mungkin tidak mahu perniagaan mereka disenaraikan di Yelp. Kadang-kadang troll internet boleh merosakkan penilaian yang diperoleh dengan sukar dalam beberapa hari. Sebaliknya, perkhidmatan yang buruk secara konsisten pasti akan menyebabkan semakin banyak orang membuat ulasan buruk.

Cara Menghapus Perniagaan dari Yelp

Malangnya, tidak ramai pelanggan yang berpuas hati meninggalkan maklum balas berbanding pelanggan yang tidak berpuas hati. Ini boleh menyebabkan penurunan asas pelanggan yang ketara - yang - mari kita hadapi - tidak ada yang mahu.

Kadang kala anda mungkin menemui perniagaan anda di Yelp kerana pesaing menyerahkannya. Sudah menjadi kebiasaan yang biasa dilakukan hari ini - dapatkan pendedahan pembangkang lebih banyak sehingga anda dapat membuangnya di khalayak ramai.

Tetapi bagaimana jika ada cara untuk membuang perniagaan anda dari Yelp? Adakah anda akan berpeluang?

Bolehkah Anda Mengeluarkan Perniagaan Anda dari Yelp?

Kenyataannya ialah Yelp tidak memadamkan profil perniagaan walaupun atas permintaan pemilik perniagaan.

Walaupun perniagaan anda telah ditutup, Yelp tidak akan membuang penyenaraiannya. Seperti yang dinyatakan oleh syarikat; ini kerana mereka akan menunjukkan bahawa perniagaan anda ditutup dalam penyenaraian.

Untuk melaporkan penutupan perniagaan, anda perlu melakukan ini:

  1. Lawati laman web Yelp dan log masuk ke akaun perniagaan anda.
  2. Klik ‘Edit’.
  3. Pilih pilihan yang paling sesuai dengan perniagaan anda.

  4. Berikan sebarang maklumat mengenai perniagaan anda dan klik ‘Kirim Perubahan’.

Anda juga boleh memberi tahu Yelp bahawa perniagaan anda ditutup menggunakan aplikasi iOS dan Android dengan log masuk dan mengetuk ikon menu tiga titik di sudut kanan atas. Ketuk pilihan 'Edit Perniagaan' dan buat pilihan yang sesuai.

Sekiranya anda dalam proses pembentukan semula atau anda akan ditutup untuk jangka masa yang panjang, anda boleh melaporkan penutupan sementara. Dengan menggunakan kaedah yang sama di atas, pilih pilihan 'Ditutup Sementara'.

Catatan: Walaupun anda tidak dapat menghapus perniagaan secara kekal, mengikuti salah satu langkah yang disebutkan di atas bermaksud perniagaan anda akan kelihatan lebih rendah dalam hasil carian. Walaupun pengguna Yelp masih dapat mencari perniagaan, perniagaan tersebut tidak akan muncul di bahagian atas senarai.

Dengan Yelp berpegang teguh pada 'maklumat adalah masalah rekod awam dan perhatian', sukar untuk membayangkan mereka pernah menggunakan ciri penghapusan. Tambahan pula, bagaimana syarikat menjana wang.

Bagaimana Yelp Berfungsi?

Seperti disebutkan secara ringkas di atas, pengguna dan pemilik perniagaan dapat mengirimkan daftar ke Yelp. Ini, dalam kebanyakan kes, adalah perkara yang baik. Dianggarkan sekitar 92 juta orang menggunakan Yelp setiap bulan. Oleh itu, pada dasarnya adalah iklan percuma dengan andaian anda boleh mendapat ulasan yang baik.

Yelp menawarkan banyak alat percuma yang boleh digunakan pemilik perniagaan untuk memperbaiki profil dengan menambahkan maklumat yang relevan, menawarkan tawaran dan tempahan, dan pada dasarnya bekerja dengan Yelp untuk mendapatkan lebih banyak pelanggan.

Yelp menunjukkan bahawa bahkan perniagaan yang mendapat penarafan 1 bintang dapat mengubah keadaan dengan pemikiran dan perancangan yang betul. Terdapat banyak kisah kejayaan yang dapat anda baca dalam pelbagai artikel di web.

Masih Perlu Dicuba Sekiranya Anda Putus asa

Itu bukan untuk mengatakan bahawa tidak mungkin ada keadaan khusus ketika Yelp mungkin bermanfaat. Anda mungkin menghubungi Yelp setelah anda menuntut halaman perniagaan anda. Sekiranya keadaannya melampau, maka Yelp mungkin bersedia membuat pengecualian.

Walau bagaimanapun, sukar untuk mengatakan apa yang harus ditanggung oleh keadaan ekstrem itu. Pada akhirnya, pertaruhan terbaik anda adalah memastikan anda mendapat ulasan terbaik.

Nasib baik, Yelp memang mempunyai garis panduan kandungan yang melindungi anda daripada ulasan memfitnah. Ini boleh merangkumi pesaing anda meninggalkan komen negatif, itu tidak berkaitan dengan pengalaman pelanggan, atau termasuk konten yang tidak sesuai.

Anda boleh melaporkan ulasan untuk dikeluarkan. Pasukan Yelp boleh membuang kandungan berdasarkan panduan kandungan yang disediakan di sini.

Adakah perlu?

Walaupun tidak ada cara mudah untuk menghapus perniagaan dari Yelp, ada beberapa kaedah yang dapat berfungsi. Walau bagaimanapun, mereka tidak akan berfungsi untuk sebarang perniagaan dan dengan alasan apa pun, jadi sebahagian besarnya, anda terperangkap dengan penilaian dan ulasan anda.

Sekiranya demikian, bukankah lebih baik hanya menyerah dan berusaha menjadikannya berfungsi? Bagaimanapun, Yelp menawarkan banyak alat dan bantuan kepada semua pemilik perniagaan yang bersedia bekerja sama.

Terdapat juga kaedah yang lebih peribadi untuk menerima komen negatif. Sekiranya anda tidak mahu profil perniagaan anda berlumpur, anda boleh menggunakan alat TalkToTheManager dari Yelp.

Ini membolehkan pelanggan menghantar maklum balas mereka melalui SMS. Anda juga boleh membalasnya. Jangan risau, kerana nombor anda tidak akan diumumkan. Lebih baik lagi, anda tidak perlu berkomitmen untuk menggunakan ini. Anda boleh mencubanya selama sebulan dan melihat bagaimana kelanjutannya sebelum anda memutuskan untuk membelanjakan wang untuk melaksanakannya.

Satu lagi perkara menarik mengenai alat ini ialah semuanya berlaku dalam masa nyata. Oleh itu, jika pelanggan ingin mengadu, mereka boleh melakukannya semasa masih berada di lokasi. Ini mungkin memberi anda peluang untuk menyelesaikan masalah sebelum pelanggan keluar dan memunggah profil Yelp anda.

Soalan Lazim

Saya menjual perniagaan saya. Bagaimana saya tidak menuntut penyenaraian?

Satu persoalan biasa ialah bagaimana melepaskan perniagaan anda di Yelp. Sekiranya anda menjualnya atau memindahkan pengurusan, anda boleh menggunakan pautan ini untuk melaporkan peralihan ke Yelp.

Sudah tentu, anda juga boleh memindahkan hak milik terus kepada orang yang bertanggungjawab dengan menggunakan arahan di pautan ini.

Bagaimana saya boleh menuntut perniagaan sebagai perniagaan saya?

Sekiranya perniagaan anda telah disenaraikan dan anda ingin menuntut, kunjungi Halaman Perniagaan Yelp dan log masuk. Kemudian, klik pada pautan 'Tuntut perniagaan ini'. Apabila anda menuntut penyenaraian, anda boleh mengemas kini jam dan maklumat lain yang berkaitan dengan pelanggan anda.

Kata Akhir

Tidak ada cara untuk membuang perniagaan anda dari Yelp sendiri, tetapi anda boleh memintanya. Sayangnya, permintaan ini jarang dikabulkan kerana dasar dan rancangan pengewangan Yelp.

Kecuali jika anda mempunyai beberapa keadaan khas yang boleh mengalahkan kebebasan maklumat dan undang-undang keprihatinan orang ramai, kemungkinan besar anda tidak bernasib baik. Berita baiknya ialah anda masih boleh mengubah perniagaan anda jika anda berhenti bertengkar dan mula bekerja dengan alat yang disediakan oleh Yelp.

Bagaimanapun, sebelum menutup perniagaan anda atau menggunakan Yelp, tidak banyak yang boleh anda lakukan tetapi cuba buat yang terbaik daripada keadaan buruk.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found