Cara Menghapus Semua Suka Twitter Anda

Twitter telah menjadi salah satu saluran sosial terkemuka di dunia untuk perbincangan dan perbalahan, dengan sekurang-kurangnya setengah bilion tweet dihantar setiap hari. Semua orang di Twitter sama ada menerbitkan pendapat mereka mengenai subjek atau catatan dan pautan kegemaran mereka, atau mereka mengikuti dan menyukai apa yang orang lain kongsikan.

Cara Menghapus Semua Suka Twitter Anda

Secara berkala, anda mungkin memutuskan untuk menghapus Kegemaran lama, juga dikenali sebagai "suka", dengan andaian anda tidak mahu menghapus sepenuhnya akaun Twitter anda.

Walau apa pun, memutuskan untuk membuat asal "suka" Twitter adalah keputusan biasa. Ia cepat dan mudah dilakukan, dan ramai yang berjaya melakukannya. Tetapi bagaimana jika anda mahu padam semua kegemaran anda dan mula segar? Terdapat beberapa cara yang berbeza untuk membuang semua "suka" Twitter, jadi mari kita mulakan!

Pilihan # 1: Menghapus Suka Twitter, Satu demi Satu

Cara kuno adalah satu-satunya kaedah asli-ke-Twitter: hapus suka anda, satu demi satu, menggunakan aplikasi Twitter di telefon, komputer riba, PC atau tablet anda.

Walaupun prosesnya terdengar mudah dan mudah, sebenarnya agak membosankan dan memakan masa. Kelebihan penghapusan manual adalah bahawa ia membolehkan anda meninggalkan beberapa suka jika anda mahu. Inilah caranya:

 1. Log masuk ke Twitter.

 2. Buka "Suka"Bahagian.

 3. Lihat tweet.
 4. Klik “Buat asal Suka"Di sebelah semua suka yang anda memutuskan untuk membuang.

Terdapat satu batasan yang perlu diperhatikan dengan menghapus suka secara manual: Halaman "Suka" di aplikasi Twitter anda hanya akan mengesan 3,200 suka terakhir, dengan yang lebih tua tidak dapat diakses. Nasib baik, ada kaedah yang lebih pantas dan cekap di luar sana.

Pilihan # 2: Padamkan Suka Twitter Melalui Penyemak Imbas Anda

Sekiranya anda ingin memadam sebilangan besar suka, anda boleh melakukannya melalui konsol Twitter penyemak imbas web anda. Anda memerlukan beberapa pengetahuan asas mengenai bagaimana konsol berfungsi. Kaedah ini hanya akan berfungsi di Google Chrome. Inilah panduan langkah demi langkah:

 1. Pertama, lancarkan Chrome.
 2. Kemudian, log masuk ke akaun Twitter anda.

 3. Navigasi ke "Suka"Bahagian.

 4. Sebaik sahaja anda berada di halaman "Suka", tekan F12. Perintah ini akan membuka konsol debug Chrome.

 5. Seterusnya, klik pada “KonsolUntuk membuka tab.

 6. Salin skrip ini ” $ (‘. ProfileTweet-actionButtonUndo.ProfileTweet-action – unfavourite’). Klik (); "Tanpa tanda petik ke dalam bidang" Konsol ", di sebelah anak panah biru.
 7. Tekan "MasukkanDan jalankan.
 8. Periksa hasilnya.
 9. Ulangi proses seberapa banyak yang diperlukan.

Walaupun kaedah di atas tentu jauh lebih efisien daripada yang sebelumnya, menghapus suka melalui konsol memang mempunyai batasannya. Anda masih dapat menghapus sekitar 3.200 Suka dengan cara ini, kerana jumlah halaman Suka anda dapat mengakses. Sekiranya anda mempunyai lebih daripada 3,000 suka memadam, anda memerlukan penyelesaian yang lebih baik dan lebih mantap.

Pilihan # 3: Gunakan Pemadam Arkib Twitter untuk Menghapus Semua Suka

Kaedah seterusnya melibatkan aplikasi pihak ketiga yang direka untuk mengurus dan menghapus tweet, suka, dan kegemaran. Pemadam Arkib Twitter adalah salah satu pilihan percuma. Ia membolehkan anda menghapus suka secara pukal dan senang dan senang digunakan. Inilah cara ia berfungsi.

 1. Pasang dan lancarkan aplikasi.
 2. Anda akan melihat dua kotak pilihan. Tandakan yang pertama, tetapi bukan yang lain.
 3. Klik "Log masuk ” butang.
 4. Seterusnya, taipkan nama pengguna dan kata laluan anda.
 5. Pilih "Mengizinkan aplikasi.”
 6. Anda kemudian akan mendapat kod PIN. Tampal kod ke dalam aplikasi.
 7. Selepas itu, aplikasi akan menunjukkan kepada anda skrin pilihan. Pilih "Padamkan Kegemaran.”
 8. Aplikasi ini akan menunjukkan jumlah suka dan had pertanyaan di bahagian atas halaman.
 9. Klik “Mulakan"Untuk mengumpulkan semua suka Twitter.
 10. Setelah proses selesai, klik “Seterusnya.”
 11. Aplikasi ini akan menunjukkan kepada anda suka yang dikumpulkannya. Semua suka dipilih secara lalai, walaupun aplikasi itu membenarkan penapisan.
 12. Apabila anda sudah bersedia, klik "Padamkan tweet yang dipilih.”
 13. Klik “okey" untuk mengesahkan.
 14. Setelah proses berakhir, aplikasi akan menampilkan pemberitahuan "keberhasilan".

Namun, anda harus ingat bahawa aplikasi ini juga mempunyai had. Pertama, aplikasi mungkin tidak berfungsi dengan semua Kegemaran / suka. Terdapat masalah yang diketahui dengan API Twitter yang menyebabkan beberapa suka (dari hari-hari ketika mereka dipanggil Kegemaran) tidak dapat diakses oleh program ini.

Kedua, aplikasi ini mempunyai program harga empat peringkat, mulai dari "gratis" hingga "premium." Setiap peringkat memberi akses dan fungsi baru. Sebagai contoh, Versi PERCUMA hanya membolehkan anda menghapus sehingga 1,000 suka, yang berumur kurang dari dua tahun.

Pakej Basic membolehkan anda menghapus 3.000 suka tidak lebih dari empat tahun. Pilihan Lanjutan membolehkan anda menghapus 10,000 suka dalam tempoh empat tahun terakhir. Akhirnya, versi Premium akan membolehkan anda menghapus jumlah suka yang tidak terhad, tidak kira berapa lama.

Semasa mencuba pilihan di atas untuk menghapus semua Suka Twitter, seseorang harus berfungsi tanpa masalah, jika tidak semuanya. Malangnya, hanya aplikasi pihak ketiga tertentu seperti Pemadam Arkib Twitter (yang disebutkan di atas) yang menangani lebih banyak penghapusan daripada had yang ada, kecuali anda perlu membayar untuk menyelesaikan tugas dengan sempurna.

Kaedah # 4: Gunakan Circle Boom

Ketika kita maju dengan teknologi semakin banyak pembangun membantu kita apabila kekurangan ciri asli. Circle Boom adalah perkhidmatan pihak ketiga yang akan membantu anda untuk menghapus suka anda di Twitter.

Perkhidmatan percuma membolehkan anda mengurus satu akaun Twitter sementara ada perkhidmatan berbayar bermula dari $ 11,99 / bln yang menawarkan lebih banyak ciri. Circle Boom membolehkan anda menghapus semua suka Twitter anda tetapi juga membolehkan anda menyusun Tweet anda.

Walaupun Circle Boom memang mempunyai langganan berbayar untuk mengakses lebih banyak ciri, ini adalah pilihan yang boleh dipercayai dan selamat untuk menghapus semua suka Twitter anda.

Soalan Lazim

Bolehkah saya memadam semua suka Twitter saya?

Ya, tetapi anda perlu menggunakan perkhidmatan pihak ketiga. Malangnya, Twitter tidak mempunyai cara rasmi untuk melakukan tindakan ini secara pukal. Dalam artikel ini, kami telah menyenaraikan perkhidmatan yang kami tahu boleh dipercayai dan selamat.

Sekiranya anda menggunakan perkhidmatan pihak ketiga yang lain, ada beberapa perkara yang perlu anda perhatikan. Pertama, perkhidmatan apa pun yang anda gunakan memerlukan akses lengkap ke akaun Twitter anda. Sebilangan perkhidmatan pihak ketiga tidak boleh dipercayai kerana alasan ini sahaja.

Kedua, beberapa perkhidmatan mengenakan bayaran untuk menghapus semua suka Twitter anda tetapi tidak memberikannya. Sebaiknya baca ulasan dan buat sedikit kajian sebelum membiarkan salah satu laman web ini mempunyai akses ke semua maklumat akaun anda dan / atau membayar perkhidmatan.

Sekiranya saya memadamkan akaun saya, adakah suka saya akan hilang?

Ya. Sekiranya anda menghapus akaun Twitter anda secara kekal, semua suka, Tweet dan pengikut anda akan hilang. Twitter menyatakan bahawa beberapa maklumat mungkin masih tersedia di laman web carian pihak ketiga setelah anda menonaktifkan akaun anda.

Juga, perlu diingat bahawa Twitter memerlukan masa tiga puluh hari untuk menghapus sepenuhnya akaun anda. Ini memberi anda peluang untuk memulihkan akaun anda setelah dihapuskan.

Terakhir, jika anda ingin membuka semula akaun anda menggunakan nama pengguna dan alamat e-mel yang sama, anda harus menukarnya pada akaun yang ada sebelum menyahaktifkannya. Anda tidak perlu menghapus akaun anda untuk menukar nama pengguna atau alamat e-mel. Tetapi, jika anda menghapusnya dengan e-mel dan nama pengguna yang sama, anda tidak akan dapat menggunakan bukti kelayakan yang sama pada akaun baru.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found