Cara Menghapus SEMUA Catatan Tik Tok anda

Sekali-sekala adalah idea yang baik untuk memulakan semula dan menyegarkan. Mungkin anda mahu menjenamakan semula diri anda dan video yang anda miliki tidak memotongnya. Mungkin anda berpisah dengan rakan TikTok anda dan menginginkan semuanya, tetapi anda tidak mahu menukar nama akaun anda. Tutorial ini akan menunjukkan kepada anda cara menghapus semua video anda tanpa membuang akaun anda.

TikTok adalah salah satu rangkaian sosial yang paling popular sekarang dengan lebih dari 150 juta pengguna setiap hari dan berjuta-juta muat turun. Sejak mengambil alih dari Music.ly, ia berkembang dari kekuatan ke kekuatan, berkembang secara besar-besaran dan menjangkau berjuta-juta orang di seluruh dunia. Ini bermula sebagai aplikasi penyegerakan bibir, dan itu masih merupakan sebahagian besar daripadanya, tetapi ia telah berkembang menjadi sesuatu yang lebih banyak.

TikTok boleh menjadi saluran kreatif yang hebat, tetapi mungkin ada kalanya anda perlu meninggalkannya atau ingin membersihkan papan tulis dan memulakannya semula. Semudah penemuan semula di media sosial, juga mudah di TikTok. Anda boleh memadam semua catatan TikTok anda dan mulakan semula atau hapus akaun anda dan mulakan dari awal.

Padamkan Semua catatan TikTok Anda

Walaupun platform tidak mahu anda memadam video, ini memudahkan anda melakukannya. Perkara yang baik ialah hanya memerlukan tiga ketukan untuk memadam video.

Kelemahannya ialah anda tidak dapat menghapusnya secara besar-besaran, jadi jika anda mempunyai puluhan, atau ratusan, video, anda akan berada di sana sebentar!

Untuk memadam catatan TikTok:

 1. Buka TikTok dan pilih ‘Akaun’.

 2. Pilih Galeri TikTok dan tatal ke video yang ingin anda hapus.

 3. Pilih ikon menu tiga titik dan ketik Padam (di iOS itu anak panah).

 4. Ulangi langkah 1-3 untuk setiap video yang anda ada di TikTok.

Proses ini tidak dapat dipulihkan jadi apabila anda mengetuk hapus tidak akan kembali. Anda mesti melakukan ini untuk setiap video yang anda muat naik, tetapi setelah selesai, video tersebut akan menjadi baik!

Tidak ada cara untuk menghapus video dari akaun anda secara pukal tanpa aplikasi pihak ketiga. Sekiranya anda berminat untuk penghapusan video secara besar-besaran, anda boleh mencari aplikasi pengurusan TikTok, tetapi pada masa ini tidak ada yang tersedia.

Cara Menghapus Semua Draf TikTok

Sama ada anda seorang pencipta terkemuka atau baru memulakannya, TikTok membolehkan anda menyimpan video untuk dimuat kemudian. Tetapi, apa yang anda lakukan apabila rol video anda penuh dengan draf yang tidak akan anda terbitkan?

Nasib baik, ada jalan penyelesaian untuk menghapus semua draf TikTok anda tanpa perlu memadam apa-apa.

Untuk memadam semua draf TikTok, hapus pemasangan aplikasi dan pasang semula atau hapus cache dari Tetapan telefon anda. Ini akan menghapus semua draf anda dari akaun anda secara kekal, jadi berhati-hatilah. Sekiranya ada satu atau dua yang anda mahu simpan, anda perlu melakukannya terlebih dahulu.

Cara Memadam Akaun TikTok

Sekiranya anda benar-benar mahu memadamkan semua gambar anda tetapi terlalu banyak untuk dihapus secara individu dan anda tidak melampirkannya ke akaun anda, atau jika anda mengejar batu bersih, menghapus akaun TikTok anda adalah cara untuk pergi . Anda akan kehilangan semua kandungan yang anda muat naik dan Pengikut yang mungkin anda miliki, tetapi ruang lingkup penemuan semula tidak terbatas dengan akaun baru.

Untuk memadam akaun TikTok:

 1. Buka TikTok dan pilih ‘Akaun’.

 2. Pilih ikon menu tiga titik di kanan atas skrin.

 3. Pilih ‘Urus akaun’.

 4. Pilih ‘Nombor Telefon’ dan tambahkan nombor anda.

 5. Tunggu kod 6 digit dihantar melalui SMS dan masukkan ke dalam aplikasi TikTok anda.

 6. Sekarang, ketik ‘Padam akaun’.

 7. Anda akan ditanya sama ada anda akan meneruskan penghapusan akaun, sahkan dengan mengetuk Lanjutkan.

 8. Masukkan kod ke dalam aplikasi dan pilih Padam akaun.

 9. Pilih Padam untuk mengesahkan penghapusan akaun.

Dalam kebanyakan kes, anda mempunyai masa 30 hari untuk memulihkan akaun anda dan semua kandungannya (ya, video anda akan kembali juga, kami menganggapnya sebagai penyelesaian sudah). Selepas 30 hari, akaun TikTok anda tidak dapat diambil.

Bermula TikTok Segar

Sebaik sahaja anda memadamkan akaun lama anda, anda boleh menyediakan yang baru dan memulakan semula. Anda boleh menjadi siapa yang anda mahukan, mencuba sesuatu yang baru, meninggalkan masalah lama, dan secara keseluruhan baru memulakan. Terdapat banyak sebab mengapa anda mungkin ingin meninggalkan akaun TikTok lama tetapi di sini adalah cara membuat akaun TikTok baru dari awal.

Ada jangka masa di mana ratusan orang terkunci dari akaun mereka dan memerlukan penyetelan semula. Sekiranya masa anda terlalu lama dibiarkan, akaun anda akan dinyahaktifkan. Langkah-langkah berikut akan berfungsi untuk anda juga.

 1. Buka aplikasi TikTok pada peranti anda.

 2. Masukkan tarikh lahir anda pada masa yang ditentukan.

 3. Pilih ‘Daftar dengan Nombor Telefon atau E-mel’ dan pilih satu.

 4. Masukkan maklumat anda kemudian ketik Seterusnya.

 5. Lengkapkan teka-teki atau Captcha untuk membuktikan bahawa anda adalah manusia.

 6. Pilih kata laluan kemudian ketik Seterusnya.

 7. Pilih nama pengguna kemudian ketik Daftar.

Setelah selesai, akaun TikTok baru anda akan disiarkan secara langsung. Dari sini anda boleh mula mencari orang untuk diikuti, berkawan baru, mula memuat naik, dan melakukan semua perkara yang menjadikan TikTok tempat yang menarik untuk melepak dan menghabiskan masa.

Menghapus semua video TikTok anda atau keseluruhan akaun anda bukan untuk pengsan. Ini bermaksud semua kerja keras anda hilang tidak akan dapat dilihat lagi. Ini adalah langkah besar tetapi mungkin hanya yang anda perlukan untuk memulakan baru. Semoga berjaya dengannya!

Soalan Lazim

Walaupun antara muka TikTok sangat mudah digunakan, anda mungkin mempunyai lebih banyak soalan mengenai penyiaran dan penghapusan video. Kami telah memasukkan jawapan untuk soalan yang paling sering anda tanyakan di bahagian ini.

Bolehkah saya memadam semua video TikTok saya sekaligus?

Malangnya, TikTok tidak menawarkan pilihan untuk menghapus semua video anda dalam satu masa. Tidak ada pilihan pemilihan massa dalam aplikasi. Sudah tentu, kita percaya bahawa di mana ada kemahuan, ada jalannya.

Ramai pengguna menyatakan bahawa menggunakan ES File Explorer akan membolehkan anda menghapus video TikTok anda secara besar-besaran tetapi, kerana tidak lagi boleh dimuat turun dari Google Play Store atau App Store, ini tidak sepenuhnya praktikal melainkan anda mempunyai ribuan video. Ini juga seolah-olah hanya menghapus fail dari peranti anda dan bukan akaun TikTok anda.

Adakah terdapat cara untuk memulihkan video TikTok yang dipadam?

Kata rasmi ialah apabila anda memadam video dari TikTok, video itu akan hilang selamanya. Anda mungkin mempunyai pilihan untuk memulihkannya jika anda menyimpannya ke telefon anda.

Terdapat juga sejumlah besar aplikasi dan laman web yang berjanji untuk memulihkan video yang dipadamkan anda, banyak dari mereka tidak berfungsi sementara yang lain hanya penipuan yang hanya berusaha mendapatkan akses ke akaun anda. Sekiranya anda memilih untuk menggunakan alat pemulihan video pihak ketiga berhati-hati dengan bahaya dan baca ulasannya.

Bolehkah saya menghapus draf secara pukal?

Walaupun TikTok tidak mempunyai pilihan penghapusan pukal untuk Draf, ada cara cepat dan mudah untuk menyingkirkan semuanya untuk pengguna Android dan iOS. Dengan mengosongkan cache aplikasi, anda dapat menyingkirkan semua Draf yang disimpan ke akaun TikTok anda. Malangnya, ini tidak akan berjaya setelah anda menyiarkan video.

Untuk melakukannya, pergi ke Tetapan di telefon anda. Pengguna Android perlu mengetuk 'Aplikasi' kemudian 'TikTok' dan akhirnya 'Hapus Cache.' Pengguna Apple boleh menatal ke bawah ke TikTok dan mengklik 'Muat turun Aplikasi.' Kelayakan log masuk anda akan disimpan bersama dengan maklumat akaun anda yang lain dan video yang disiarkan. , tetapi Draf akan hilang (secara kekal).

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found