Cara Menghapus Semua Retweet di Twitter

Ciri Retweet Twitter serupa dengan ciri bahagian platform media sosial yang lain. Anda boleh Retweet komen atau Tweet pengguna lain, dan mereka boleh melakukan perkara yang sama dengan apa sahaja yang anda hantar di platform.

Retweet adalah salah satu perkara yang mendorong Twitter dan akaun Twitter pengguna tertentu. Cukup mudah untuk menemui tweet orang lain yang anda suka sekurang-kurangnya seperti tweet anda. Siapa yang boleh menolak retweet ketika itu berlaku? Sekiranya anda telah melakukan banyak retweet hingga membayangi tweet anda, membersihkan retweet anda boleh menjadi idea yang bagus. Malangnya, tidak ada penghapusan besar-besaran di Twitter. Anda tidak boleh berhenti mengikuti, tidak seperti atau menghapus apa-apa secara pukal.

Adakah ini bermakna anda perlu menghabiskan banyak masa untuk menghapus retweet anda secara manual? Nasib baik, tidak. Terdapat beberapa penyelesaian yang anda ada jika anda ingin menghapus retweet anda secara besar-besaran. Mari lihat apa sebenarnya.

Menggunakan Perisian Pihak Ketiga

Apabila platform tidak menawarkan pilihan asli yang sangat diperlukan, ada kemungkinan beberapa pembangun akan menemui jalan keluarnya. Sebagai platform yang tidak mempunyai ciri-ciri tertentu yang ingin dilihat pengguna, Twitter tidak terkecuali.

Terdapat banyak aplikasi dan program yang dapat anda gunakan untuk menghilangkan semua retweet yang tidak diingini sekaligus. Masing-masing dari mereka menawarkan sekumpulan ciri tersendiri, jadi anda harus membuat kajian sebelum mencari yang terbaik. Perkhidmatan ini memberi anda kawalan ke atas akaun Twitter anda apabila pembangun platform gagal melakukannya.

Salah satu contoh yang baik ialah Tweet Deleter, pilihan bergaya yang telah dicuba oleh ratusan ribu pengguna Twitter.

Walaupun ini kelihatan seperti tugas yang sukar, TweetDeleter sebenarnya memudahkan anda menghapus semua Retweet anda. Ini caranya:

  1. Lawati laman web TweetDeleter dan klik Log masuk

  2. Sekiranya anda sudah masuk ke Twitter di penyemak imbas anda, anda boleh mengklik Memberi kebenaran. Sekiranya anda tidak log masuk, lakukan di halaman ini.

  3. Setelah log masuk, anda akan melihat Papan Pemuka Twitter anda. Di bar menu, klik pada Jenis Tweet. Kemudian, tapis untuk Retweet semula.

  4. Klik kotak pilihan kosong di bahagian atas senarai. Ia akan bertukar menjadi biru dengan tanda putih.

  5. Klik Pilih semua (item).

  6. Klik Padam di bahagian bawah skrin.

Kini, Retweet anda akan hilang. Perlu diingat jika anda menggunakan Tweet Deleter versi percuma, anda hanya boleh menghapus lima Retweet setiap hari, dan anda tidak dapat menapis mengikut retweet. Sekiranya anda menggunakan versi percuma, anda perlu memilih semua Tweet atau menghapus semua Tweet anda.

Tweet Deleter membolehkan anda melihat-lihat tweet anda dengan cepat, termasuk retweet, dan memilih dan menghapus banyak daripadanya sekaligus, dan anda juga boleh mengatur penghapusan automatik. Ini menghilangkan tweet dengan baik, sehingga tidak lagi dapat dilihat oleh siapa pun. Versi percuma mengehadkan jumlah tweet yang dapat dihapus setiap hari, sementara pilihan premium memberi anda 3.000 penghapusan, dan yang tidak terhad memberikan anda tak terhingga.

Sekiranya anda mahukan lebih banyak kawalan ke atas akaun anda, Tweet Attacks Pro adalah pilihan lain. Tidak ada banyak perkara yang tidak dapat anda lakukan dengan aplikasi itu, jadi ia pasti dapat mengatasi penghapusan semua retweet anda. Semua fungsi Tweet Attacks Pro mematuhi 100% API Twitter, memastikan anda tidak dilarang.

Penghapus retweet Tweet Attacks Pro tidak memberikan pilihan percuma, tetapi anda masih boleh mencubanya dengan harga $ 7 selama tiga hari. Walaupun aplikasi ini tidak terbuka untuk dicuba dengan cara apa pun, ia menyediakan banyak fungsi dan kawalan Twitter yang berguna.

Selain itu, banyak aplikasi lain membolehkan anda menghapus semua retweet anda sekaligus, dan anda yakin ia juga menawarkan pelbagai ciri berguna.

Inilah kata-kata berhati-hati. Semasa mencari perisian yang sempurna, buat kerja rumah anda dan pastikan ia sah. Terdapat juga program penipuan di luar sana yang menyasarkan data anda.

Dengan perisian yang betul, penghapusan retweet anda mestilah sepotong kek. Biasanya tidak memerlukan lebih dari beberapa ketukan atau klik untuk menghilangkan semua tweet dan retweet yang anda tidak mahu lihat lagi.

Anda juga boleh membuang sebutan dari Twitter jika anda mengalami sebutan spam atau lebih suka menghapus sebutan tertentu dengan alasan apa pun.

Menggunakan Skrip untuk Menghapus Retweet Twitter

Sekiranya pengekodan adalah sesuatu yang anda rasa seronok, ini boleh menjadi kaedah sempurna untuk menyingkirkan semua retweet yang tidak diingini. Walaupun tidak, ia jauh lebih mudah daripada yang anda fikirkan.

Inilah yang harus anda lakukan:

  1. Buka Chrome. (Atau muat turun dan pasang Chrome terlebih dahulu).
  2. Log masuk ke akaun Twitter anda dan arahkan ke tweet anda.
  3. Buka konsol debug dengan menekan F12 pada papan kekunci anda.
  4. Pergi ke Konsol tab, dan tampal skrip berikut:

setInterval (

fungsi () {

t = $ ('.js-actionDelete button'); // dapatkan butang padam

untuk (i = 0; true; i ++) {// kiraan dikeluarkan

if (i> = t.length) {// jika dikeluarkan semua yang ada sekarang

window.scrollTo (0, $ (dokumen). tinggi ()); // tatal ke bahagian bawah halaman - memuatkan lebih banyak lagi

kembali

}

$ (t [i]) .trigger ('klik'); // klik dan buang butang dari dom

$ ('button.delete-action') .trigger ('klik'); // klik dan buang butang dari dom

}

}, 2000

)

Bergantung pada jumlah tweet dan retweet, ini memerlukan masa yang berbeza-beza. Anda mungkin juga perlu memuat semula halaman dan mengulangi proses ini beberapa kali sebelum keseluruhan senarai dibersihkan.

Skrip adalah kaedah terbaik untuk mengatasi batasan Twitter, dan yang lain dapat membantu anda memanipulasi pengikut, suka, dan hampir semua perkara lain secara pukal. Anda boleh menemui semuanya dalam talian, jadi jangan ragu untuk mencuba.

Soalan Lazim

Sekiranya anda mempunyai lebih banyak soalan, teruskan membaca.

Bolehkah saya mendapatkan semula Tweet yang dipadamkan?

Terdapat beberapa cara untuk mendapatkan semula Tweet yang dipadamkan. Beberapa laman web dan perkhidmatan pihak ketiga mengaku memulihkan Tweet yang dipadamkan tetapi harus disebutkan bahawa beberapa pilihan ini adalah penipuan.

Twitter mempunyai pilihan arkib yang bermaksud anda boleh gunakan untuk mendapatkan semula Tweet yang dipadamkan. Ikuti langkah berikut: Lagi> Tetapan & Privasi> Muat turun arkib data anda anda boleh memuat turun fail zip yang mengandungi Tweet yang telah anda padamkan. Sayangnya, proses ini memerlukan masa sekitar 24 jam untuk mendapatkan semula Tweet yang dipadamkan.

Sekiranya anda menggunakan Tweet Deleter (seperti gambar di atas) ada pilihan untuk menyimpan Tweet di sana juga.

Bagaimana saya memadam Tweet di Twitter?

Anda boleh menghapus Tweet di laman web Twitter dengan mengikuti langkah-langkah berikut:

1. Klik Profil di sebelah kiri dan tatal ke Tweet yang ingin anda padamkan. Kemudian, klik pada tiga titik mendatar di sudut kanan atas.

2. Klik Padam dalam menu lungsur.

Seperti disebutkan di atas, tidak ada pilihan penghapusan massal di Twitter. Sekiranya anda lebih suka kaedah ini, anda perlu mengulangi langkah-langkah ini untuk setiap Tweet yang ingin anda hilangkan.

Kata Akhir

Sehingga Twitter memutuskan untuk memperkayakan platformnya dengan ciri-ciri seperti penghapusan retweet pukal, pilihan di sini adalah pilihan utama anda. Dari sudut pandangan Twitter, ini TIDAK akan menjadikan platform ini lebih kaya sama sekali. Akan menjadi lebih "lemah" jika terlalu banyak pengguna menghapus barang secara besar-besaran.

Untuk itu, kebanyakan orang mungkin akan menggunakan aplikasi pihak ketiga, terutamanya kerana kemudahan dan kemudahan penggunaan. Selain itu, kebanyakan aplikasi penghapusan retweet Twitter adalah percuma.

Sekiranya anda memutuskan untuk menggunakan skrip, langkah di atas sudah cukup untuk semua orang. Anda juga boleh mengubah skrip agar sesuai dengan keperluan anda. Skrip juga merupakan kaedah yang lebih selamat untuk menghapus retweet kerana anda tidak masuk ke akaun Twitter anda untuk mengakses aplikasi lain. Aplikasi ini mungkin tidak mempunyai niat buruk, tetapi penggodam di belakang tabir tentu saja boleh.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found