Cara Menghapus Semua Video Bel Dering [Julai 2021]

Ring (R) telah merevolusikan dunia keselamatan rumah dan menjadikan pemantauan setiap bahagian rumah anda mudah dan senang. Perangkat Ring Doorbell membantu melindungi dari penceroboh, mencegah pencurian, dan meningkatkan ketenangan hati mengetahui bahawa anda mendapat rakaman video setiap kali anda berada. Banyak orang telah menjadikan Ring sebagai bahagian penting dari sistem keselamatan rumah mereka.

Cara Menghapus Semua Video Bel Dering [Julai 2021]

Sekiranya anda berpeluang menggunakan Ring, anda akan memperhatikan bagaimana peranti menangkap dan menyimpan video dalam log aktiviti. Peranti itu sendiri tidak menyimpan maklumat, jadi semuanya disimpan dalam aplikasi. Setelah anda menyambungkannya ke akaun, anda dapat memperoleh gambaran keseluruhan lengkap mengenai semua yang berlaku di rumah anda.

Seperti yang anda bayangkan, video ini memerlukan sedikit simpanan. Oleh kerana kebanyakan video tidak mempunyai apa-apa yang berharga, ada kemungkinan anda ingin menghapuskan banyak daripadanya untuk menjimatkan ruang simpanan.

Nasib baik, ada cara mudah untuk melakukannya. Teruskan membaca untuk melihat bagaimana anda dapat menghapus semua video dari Ring Doorbell anda dengan cepat dan mudah atau pilih yang anda mahu hapus.

Cara Memadam Video Dering

Menghapus semua acara dari aplikasi Ring adalah proses yang mudah. Syukurlah, Ring membolehkan anda mengeluarkannya secara berasingan atau sekaligus. Inilah caranya:

Untuk memadam acara video Ring individu:

 1. Buka aplikasi Ring.
 2. Navigasi ke Papan Pemuka.
 3. Di bawah Lokasi anda, cari acara yang ingin anda hapus, kemudian leret ke kiri ke atasnya.
 4. Ketuk ikon tong sampah untuk membuang acara dan hapus video yang sesuai.

Ulangi langkah-langkah di atas untuk setiap video Ring yang ingin anda hapuskan. Setelah selesai, anda akan mempunyai banyak ruang simpanan untuk menangkap dan menyimpan lebih banyak video.

Untuk memadam semua acara video Ring:

 1. Buka aplikasi Ring dan arahkan ke senarai acara.
 2. Leret keseluruhan senarai ke kanan untuk memunculkan butang pilihan.
 3. Pilih acara yang ingin anda hapus atau semuanya dengan mengetuk butang pilihan.
 4. Ketik ‘Padam’.
 5. Apabila menu pop timbul muncul, sahkan penghapusan.

Perlu diingat bahawa setiap penghapusan bersifat kekal, jadi berhati-hatilah dengan perkara yang anda hapus. Video juga akan dihapus dari pangkalan data Ring sehingga tidak ada yang dapat mengaksesnya, dan tidak ada cara untuk memulihkan peristiwa yang dihapus itu. Hasilnya, anda harus meneliti semua video yang tersimpan pada peranti anda dengan teliti sebelum mengambil langkah untuk membersihkan memori Ring Doorbell anda.

Cincin Menetapkan Semula Kilang

Sekiranya alasan anda untuk menghapus video adalah kerana anda tidak mahu lagi menggunakan Ring Doorbell, reset kilang adalah penyelesaian terbaik.

Anda boleh mengeluarkan akaun anda dari peranti, dan data anda tidak akan lagi dikaitkan dengan loceng loceng Ring. Langkah keselamatan ini membolehkan anda menjual atau membuang peranti tanpa perlu risau maklumat peribadi anda akan terganggu.

Inilah cara membuang akaun anda dari Ring Doorbell:

 1. Buka aplikasi Ring.
 2. Di sudut kiri atas, anda akan melihat ikon Ring Doorbell. Ketuk padanya.

 3. Ketik ikon roda gigi di sudut kanan atas skrin.

 4. Pilih ‘Keluarkan Peranti’

 5. Apabila menu pop timbul muncul, ketuk ‘Delete’ untuk mengesahkan penghapusan.

Tindakan ini akan menghapus semua data Ring dari peranti anda, termasuk semua video. Setelah anda memutuskan sambungan peranti dari akaun anda, anda boleh menjualnya dengan selamat atau memberikannya kepada seseorang tanpa perlu risau untuk meninggalkan data anda.

Sekali lagi, ini kekal, jadi pastikan bahawa tidak ada data pada peranti anda yang ingin disimpan sebelum melakukan reset kilang Ring.

Menggunakan Pelan Perlindungan Cincin

Sekiranya anda membuang video anda dengan satu-satunya tujuan untuk membebaskan ruang penyimpanan, salah satu rancangan perlindungan Ring (Ring Protect) adalah idea yang baik. Anda boleh memadam video dari peranti sambil masih dapat mengaksesnya.

Kedua-dua rancangan Ring "Basic" dan "Plus" membolehkan anda memuat naik semua video Live View, Motion, dan Ring anda ke cloud, di mana mereka akan disimpan selama 60 hari. Keuntungan ini memberi banyak masa untuk menentukan video mana yang ingin anda simpan dan mana yang tidak anda simpan.

Pelan Ring Protect juga membolehkan anda menyimpan dan berkongsi semua video Ring anda, jadi anda boleh membagikannya di beberapa peranti jika anda ingin menjimatkan ruang. Kedua-dua rancangan ini juga dilengkapi dengan faedah tambahan di luar semua yang disertakan dengan peranti ini.

Pelan Ring Protect Plus adalah $ 10 sebulan atau $ 100 per tahun, sementara Basic bermula pada $ 3 sebulan atau $ 30 per tahun. Pelan Asas hanya merangkumi satu peranti, sementara paket Plus merangkumi semua peranti Ring.

Selain menyimpan video di awan, setiap langganan menawarkan ciri keselamatan tambahan yang tidak akan anda temui dalam rancangan percuma, jadi pertimbangkan pilihan ini jika anda ingin memanfaatkan lebih banyak peranti Ring anda.

Seperti yang anda lihat, menghapus semua video Ring anda sangat mudah dan memerlukan sedikit masa. Dengan hanya beberapa ketukan, anda boleh memadamkan semua sejarah aktiviti anda dan mengosongkan ruang berharga pada peranti anda. Jika tidak, anda boleh memilih dan memilih mana yang ingin anda alih keluar. Versi baru bel pintu menangkap video dalam resolusi lebih tinggi, yang menghabiskan lebih banyak ruang simpanan telefon anda.

Ingatlah bahawa tidak ada jalan kembali setelah anda menghapus video, jadi pastikan anda tidak memerlukannya lagi sebelum menghapusnya. Satu-satunya pengecualian adalah jika anda melanggan Ring Protect Plan yang menyediakan akses ke penyimpanan awan. Awan membolehkan anda melihat semua video anda dari dua bulan terakhir.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found