Cara Menghapus Semua Mesej Anda di WeChat

Sama ada anda begitu aktif di WeChat sehingga kehabisan ruang yang dapat dikendalikan, anda akan meninggalkan aplikasi untuk sementara waktu, atau anda tidak mahu lagi melihat perbualan yang anda lakukan, anda boleh menghapus semua mesej anda di WeChat. Sebab mengapa anda mungkin mahu melakukan ini adalah banyak, tetapi kaedah yang anda gunakan untuk melakukannya tetap sama. Artikel ini bukan mengenai menghapus semua mesej WeChat menggunakan satu tindakan; ini mengenai menghapus semua mesej dengan memilihnya secara satu demi satu dalam satu transaksi atau menghapusnya satu persatu.

Cara Menghapus Semua Mesej Anda di WeChat

WeChat adalah aplikasi berbual Cina dengan lebih daripada satu bilion pengguna sebulan. Ia berfungsi sama dengan WhatsApp dan kelihatan serupa juga. Sembang dienkripsi dan tidak disimpan oleh syarikat, dan pelayan tidak akan merakam perbualan atau kandungan anda. Walaupun berbangsa Cina, WeChat bersertifikat TRUSTe dan memegang standard pematuhan keselamatan pelayan antarabangsa ISO 270001–2013.

Sekiranya anda ingin memadamkan semua mesej anda di WeChat kerana anda bimbangkan keselamatan, mungkin tidak perlu. Walaupun terdapat kecurigaan pemerintah kita mengenai segala sesuatu dari China, situasinya tidak buruk, dan aplikasi ini nampaknya lebih baik daripada banyak dari segi privasi dan keselamatan. Anda tidak boleh menganggap apa-apa, seperti yang akan anda lihat, dan anda masih perlu menonton apa yang anda siarkan.

Memadamkan Mesej dan Sembang WeChat

Data sembang tidak memerlukan banyak storan di telefon, tetapi dapat menjadikan antara muka sangat berantakan. Sekiranya anda ingin melakukan pengemasan, menghapus bukti, membuang sembang yang menjengkelkan, atau sesuatu yang sama sekali berbeza, ini sangat mudah.

Ingatlah, kerana WeChat diduga tidak menyimpan log sembang, setelah anda memadam sembang, fail, gambar, atau apa sahaja, semuanya akan hilang selamanya!

Walaupun anda boleh menggunakan WeChat di PC, semua pengangkatan berat dilakukan di aplikasi. Versi Android dan versi iOS berfungsi sedikit berbeza, jadi kedua-duanya dilindungi. Anda juga boleh menghapus sembang individu atau keseluruhan sejarah sembang anda.

Cara Memadamkan Semua Mesej WeChat di iPhone

Untuk memadam sembang individu di WeChat di iOS, lakukan ini:

 1. Lancarkan aplikasi dan pergi ke "Sembang" halaman.
 2. Pilih kenalan dengan siapa anda berbual.
 3. Tekan dan tahan sembang hingga a "Padam" atau "Sampah" butang muncul.
 4. Pilih "OKEY" untuk memadam.

Anda juga boleh memilih mesej individu, tekan dan tahan, pilih "Lebih banyak," dan kemudian pilih "Padam." Kedua-duanya mencapai matlamat yang sama. Mesej akan dihapus dan tidak dapat diambil.

Cara Menghapus Semua Sejarah Sembang di WeChat untuk iPhone

Sekiranya anda mahukan batu tulis bersih atau hanya mahu membersihkan semua sampah, anda boleh memadamkan sembang anda dari aplikasi.

 1. Buka WeChat dan pilih "Saya."
 2. Pilih "Tetapan" dan "Umum."
 3. Pilih "Penyimpanan" dan kosongkan cache WeChat.
 4. Pilih "Hapus Sejarah Sembang" dari halaman "Umum".

Menghapus cache WeChat harus dilakukan kerana telefon anda menyimpan data dari aplikasi semasa anda menggunakannya. Secara teorinya, sembang dan media disimpan dalam cache untuk digunakan kemudian. Sekiranya anda menjual telefon atau memberikannya kepada orang lain, ini akan menghapus sepenuhnya data WeChat dari telefon anda.

Padamkan Mesej WeChat di Android

Proses menghapus data dari WeChat di Android serupa dengan iPhone, namun ia tidak sama. Itulah sebabnya kaedah yang dibincangkan dibahagi antara telefon. Inilah cara menghapus semua mesej di WeChat secara individu menggunakan Android:

 1. Lancarkan WeChat dan pergi ke "Sembang" halaman.
 2. Tekan dan tahan sesi sembang sehingga arahan tindakan muncul.
 3. Pilih "Sampah" ikon untuk dipadamkan.

Anda juga dapat memilih berbilang mesej dengan menekan lama pada mesej, memilih "Pilih" untuk semua mesej yang ingin anda hapus, dan kemudian pilih "Sampah" ikon.

Padamkan Sejarah Sembang Anda di WeChat untuk Android

Anda juga boleh menghapus keseluruhan sejarah WeChat anda dalam Android, dan prosesnya juga serupa dengan iPhone.

 1. Buka WeChat dan pilih "Saya."
 2. Pilih "Tetapan," kemudian pilih "Umum."
 3. Ketik "Hapus Sejarah Sembang."

Sebagai kaedah alternatif, pengurusan youComments dapat membersihkan cache WeChat dari "Apl" bahagian OS telefon anda, terutamanya jika anda menjual atau memberikan telefon anda.

Selagi anda belum menetapkan iPhone atau telefon Android anda untuk menyandarkan WeChat sebagai sebahagian daripada rutin sandaran telefon biasa anda, semua mesej atau mesej khusus anda akan hilang selamanya.

Adakah WeChat Selamat?

Walaupun memiliki kedua-dua perakuan TRUSTe dan ISO 270001-2013, ada beberapa bukti bahawa pemerintah China mengakses WeChat. Satu berita oleh South China Post mengatakan bahawa pemerintah China mengakses sembang lama dari aplikasi tersebut walaupun syarikat itu mengatakan ia tidak menyimpannya.

Bahagian itu bermula dari April 2018 dan mungkin tidak lagi berlaku, tetapi selalu penting untuk mengetahui potensi kehilangan data dalam aplikasi yang anda gunakan. Senario ini mungkin tidak berbeza dengan aplikasi media sosial yang lain, tetapi jika anda mengetahui fakta, anda boleh membuat keputusan yang tepat mengenai sama ada menggunakan WeChat atau tidak.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found