Cara Memadam Semua Mesej dalam Discord

Memadamkan mesej di platform apa pun kadang-kadang diperlukan untuk mengosongkan ruang, mencipta semula diri anda, atau menghilangkan kekacauan selama bertahun-tahun. Perselisihan tidak berbeza, dan beberapa pengguna merasa terpaksa menghapus semua mesej mereka pada satu ketika atau yang lain. Walaupun berguna, Discord tidak gemar penggunanya menghapus mesej. Sekiranya anda melanggar peraturan, anda mungkin menghadapi masalah dengan pentadbir platform.

Cara Memadam Semua Mesej dalam Discord

Namun, bot dapat membantu anda menghapus mesej secara besar-besaran jika anda pemilik atau Pentadbir pelayan. Ada juga yang dapat mengklon saluran dan membuang semua mesej dalam prosesnya. Terdapat banyak pilihan di luar sana, tetapi kami akan merangkumi pilihan yang paling popular dan hebat di sini.

Memadam Semua Mesej Langsung Menggunakan Bot

Sekiranya anda mencari cara untuk menghilangkan mesej langsung anda melalui bot dengan cepat, kami harus mengecewakan anda. Pergaduhan bukan sahaja tidak mendorong percubaan seperti itu, tetapi juga dapat membuat anda dalam masalah. Dalam senario terburuk, anda mungkin menghadapi penamatan akaun.

Oleh itu, kami tidak mengesyorkan melakukan perkara seperti itu. Atas sebab yang sama, kami tidak akan membahasnya dalam tutorial ini. Sekiranya anda ingin menghapus DM dengan cara itu, anda mesti melakukannya dengan risiko anda sendiri.

Pada masa lalu, Discord hanya tidak menggalakkan pengguna menggunakan bot sendiri untuk menghapus mesej langsung. Tetapi pengguna melakukannya secara beramai-ramai, jadi Discord menyatakan pelanggaran syarat. Oleh itu, banyak pengguna telah melaporkan bahawa Discord tidak akan menghukum anda jika anda menggunakan bot sendiri untuk tujuan yang tidak membahayakan pengguna lain dan tidak bersifat umum.

DM - Tidak Tidak

Mengapa Discord Melarang Menghapus Mesej Langsung Menggunakan Bot?

Jawapannya mudah. Bot diri tidak lebih daripada akaun pengguna yang menggunakan token API. Pada masa ini, Discord mahu semua bot dijejaki dan ditandakan melalui Portal Pembangun di mana-mana. Bot diri mengesampingkan peraturan ini, membolehkan anda dan pengguna lain membuat permintaan API dan mengotomatiskan banyak tugas.

Lapisan Perak

Dengan auto-bot tidak ada persoalan, adakah cara untuk menghapus mesej langsung secara pukal? Ringkasnya, ya. Discord API membolehkan anda membuat permintaan POST. Permintaan ini mencetuskan peristiwa yang disebut Pesan Hapus Pukal. Dengan cara itu, anda boleh menghapus mesej langsung secara beramai-ramai, tetapi ada had dua minggu. Permintaan POST ini tidak dapat menargetkan mesej yang berusia lebih dari 14 hari.

Walau bagaimanapun, anda boleh mengantri dan menghapus mesej lama dengan tangan. Penting untuk diperhatikan bahawa Discord tidak membenarkan penghapusan DM tanpa had. Jadi, pertaruhan terbaik anda adalah melakukannya dalam kumpulan kecil dan dengan rehat di antara sesi. Oleh itu, anda akan mengelakkan sebarang masalah dengan Discord.

Ketahuilah bahawa jika anda mempunyai riwayat sembang yang merangkumi beberapa tahun dan ribuan mesej, mungkin anda memerlukan sedikit masa untuk menghapusnya sepenuhnya. Di bahagian Soalan Lazim, kita akan membincangkan beberapa batasan membuang mesej dalam Discord.

Memadam Semua Mesej Saluran Menggunakan Bot

Sekiranya anda perlu menghapus semua mesej dalam saluran di pelayan Discord, anda boleh menggunakan bot. Discord tidak mempunyai masalah ketika menyingkirkan mesej di pelayan. Sekiranya anda memilikinya, anda boleh membuang mesej saluran seperti yang diperlukan.

Pilihan anda banyak di sini. Namun, pastikan bot yang anda pilih dapat melakukannya. Pilihan yang paling popular ketika ini adalah bot MEE6 yang kuat, tetapi CleanChat juga berada di kedudukan tinggi.

Perhatikan bahawa bot dengan kekuatan untuk menghapus mesej saluran pelayan mungkin tidak dapat menghapuskan semuanya dalam satu masa. Sekiranya pelayan anda baru dan hanya mempunyai sebilangan kecil mesej, anda mungkin dapat menyingkirkannya dalam satu pertukaran. Namun, jika anda mempunyai komuniti yang lebih besar, mungkin memerlukan masa untuk membersihkan semuanya.

Itu kerana bot mempunyai batasan dalam hal ukuran kumpulan. Sebahagiannya dapat menghapus maksimum 100 mesej dalam sekali jalan, sementara yang lain dapat menutup 1.000 pesan yang besar dengan satu perintah. Bot CleanChat adalah milik kumpulan terdahulu dan MEE6 yang hebat untuk yang terakhir. Sekarang, mari beralih ke bot dan lihat apa yang boleh mereka lakukan untuk anda.

Keperluan

Penting untuk log masuk ke akaun yang betul (sekiranya anda mempunyai banyak akaun) agar tutorial berikut dapat berfungsi. Anda juga harus menambah bot melalui penyemak imbas, bukan aplikasi desktop atau mudah alih.

Walau bagaimanapun, anda boleh menggunakan penyemak imbas pada peranti mudah alih dan desktop / komputer riba. Jadi, di sini kita akan merangkumi peranti Windows, iOS, macOS, Linux dan Android.

Bot MEE6

Bot MEE6 adalah salah satu pilihan paling berkuasa yang boleh anda gunakan sekiranya anda ingin membersihkan saluran pelayan anda. Seperti yang telah disebutkan, ini dapat melakukan hingga 1.000 pesan per tindakan, walaupun Anda dapat menentukan nomor lain.

Bot ini membolehkan anda menghapus mesej tanpa pandang bulu atau hanya dari pengguna tertentu. Pilihannya adalah milik anda, dan kami akan menggariskan kedua-dua pilihan tersebut.

Untuk memasang bot MEE6, anda perlu mengikuti langkah-langkah berikut:

Langkah 1

Buka penyemak imbas pada peranti pilihan anda dan cari laman bot MEE6 rasmi. Ini mesti menjadi antara keputusan teratas. Klik atau ketik laman web rasmi.

Apabila anda mengakses halaman Utama, begini rupa:

menambah perselisihan

Itu adalah versi desktop laman web.

Langkah 2

Seterusnya, anda harus mengklik atau mengetuk butang “Add to Discord” berwarna biru. Sudah tentu, anda boleh meluangkan masa dan meneroka apa yang ditawarkan bot. Sebenarnya, kami mengesyorkan ini sekiranya kali pertama anda memasang bot ke pelayan Discord anda.

Langkah 3

Laman MEE6 akan membuka tab di tetingkap baru. Di sana, anda akan mendapat ringkasan permintaan kebenaran yang bot perlu berfungsi dengan betul. Periksa sama ada anda log masuk ke akaun yang ingin anda tambahkan bot dan perolehi kebenarannya.

akses

Sekarang, klik atau ketik butang Authorize di sudut kanan bawah skrin.

Langkah 4

Pada langkah ini, pilih pelayan di mana anda mahukan bot.

sila pilih pelayan

Klik atau ketik pada butang Setup MEE6 di sebelah pelayan yang dikehendaki.

Langkah 5

Itu akan membuka tetingkap lain. Di sini, Discord akan bertanya kepada anda sama ada anda ingin menyambungkan bot ke pelayan tertentu itu.

bersambung ke perselisihan

Sekiranya anda pasti, klik atau ketuk butang Teruskan. Sekiranya tidak, pilih pelayan lain dari senarai juntai bawah.

Langkah 6

Sekarang, Discord akan memaparkan senarai penuh kebenaran yang akan anda berikan kepada bot MEE6. Sekiranya anda tidak pasti mengenai sebilangan daripadanya, anda boleh mencentangnya. Walau bagaimanapun, anda harus membiarkan kotak Pentadbir dicentang.

perselisihanmembenarkan akses

Apabila anda berpuas hati dengan senarai, klik atau ketik pada butang Kuasa.

Langkah 7

Discord kemudian akan meminta anda mengesahkan bahawa anda bukan robot.

membenarkan akses ke akaun anda

Klik atau ketik butang Captcha.

Langkah 8

Anda akan mendapat mesej di saluran Umum pelayan anda bahawa "MEE6 liar" telah muncul. Anda juga akan melihat bot dalam senarai ahli dalam talian di sebelah kanan tetingkap Discord.

umum

Langkah 9

Langkah ini adalah pilihan. Anda boleh pergi ke laman rasmi MEE6 untuk menguruskan tetapan bot. Ia akan dibuka secara automatik di tab baru apabila anda memberi kebenaran kepada bot. Ia kelihatan seperti ini:

pemalam

Halaman akan memaparkan nama Discord anda di sudut kanan atas dan nama pelayan anda di sebelah kiri. Di bawahnya, anda akan melihat semua tetapan yang boleh anda ubah. Setelah berpuas hati, anda boleh kembali ke pelayan anda dan mula memadam mesej.

Langkah 10

Anda boleh menggunakan dua perintah untuk menghapus mesej dari saluran. Perintah ‘! Clear (number)’ akan memadamkan bilangan mesej terbaru yang ditentukan dari saluran.

jelas 1

Tekan Enter atau Kirim untuk melaksanakan perintah. Itu hanya akan memadamkan mesej terakhir.

Sekiranya anda ingin menghapus mesej pengguna tertentu, anda harus menggunakan arahan ‘! Clear @username’. Itu akan menghapuskan 100 mesej terbaru pengguna.

jelas

Mee6 Tidak Berfungsi?

Sebilangan besar pengguna bertanya mengapa Mee6 tidak mengikuti arahan ‘! Clear’. Nasib baik, salah satu pelayan kami baru-baru ini mempunyai masalah yang sama. Tidak kira berapa kali kita menaip perintah ke dalam kotak teks, tidak ada yang berlaku. Berita baiknya, ini adalah penyelesaian yang sangat mudah.

Untuk memperbaiki Mee6, lakukan ini:

Pergi ke laman web Mee6 dan log masuk seperti yang kami lakukan di atas. Sebaik sahaja anda sampai ke Dashboard, tatal ke bawah sehingga anda melihat ‘Moderator’. Klik pada tab ‘Moderator’, dan klik ‘Enable.’

Sekiranya berjaya, anda akan melihat ini:

Sekarang, anda boleh menggunakan arahan ‘! Clear’. Sekiranya mesej dihantar dalam dua minggu terakhir, Mee6 akan menguruskannya untuk anda. Sekiranya tidak, Mee6 akan memberitahu anda bahawa ia mengalami batasan.

Bot CleanChat

Bot seterusnya dalam senarai kami adalah dengan nama CleanChat. Anda boleh mendapatkannya dari laman web rasminya atau laman bot, walaupun kami mengesyorkan agar laluan rasmi selamat sepenuhnya.

Bot DiscC CleanChat

Bot CleanChat adalah alat hebat yang didedikasikan untuk menjaga perbualan anda dengan sebersih mungkin. Tugas utamanya adalah untuk membungkam bot lain yang mungkin anda miliki di pelayan, jika anda juga dapat menggunakannya untuk menghapus mesej.

Dengan bot ini, anda boleh membuang sehingga 100 mesej dalam satu masa. Anda juga dapat menggunakan perintah "purge" untuk mengklon saluran. Inilah persediaan dan cara menggunakannya. Seperti bot MEE6, kaedah ini berfungsi pada penyemak imbas mudah alih dan desktop.

Langkah 1

Buka penyemak imbas kegemaran anda dan cari "alexandernorup.com." Klik atau ketuk hasil yang menuju terus ke halaman muat turun. Ia akan muncul sebagai hasil kedua.

Langkah 2

Sebaik sahaja anda sampai ke halaman alexandernorup.com/CleanChat, anda akan melihat semua maklumat yang relevan mengenai bot tersebut. Sekiranya anda menatal sedikit, anda akan mendapat penjelasan video tutorial dan teks mengenai beberapa fungsi dan pilihan yang paling penting.

Namun, yang kami perlukan adalah pautan untuk menambahkan bot ke pelayan anda.

klik di sini untuk menambah CleanChat ke pelayan anda

Klik atau ketik pada pautan biru.

Langkah 3

Discord kemudian akan membuka tab baru di penyemak imbas anda, meminta anda memilih pelayan yang ingin anda tambahkan bot CleanChat.

tambah bot ke

Pilih pelayan anda dari menu lungsur turun dan klik atau ketuk butang Teruskan ungu.

Langkah 4

Seterusnya, anda akan melihat senarai kebenaran yang perlu berfungsi oleh bot ini. Kaji dan pilih yang anda mahukan. Walau bagaimanapun, kami mengesyorkan agar semua kotak dicentang.

memberi kebenaran

Klik atau ketik butang Kuasa apabila anda sudah bersedia.

Langkah 5

Sahkan bahawa anda bukan robot.

Saya bukan robot

Langkah 6

Anda harus mendapat pemberitahuan bahawa bot CleanChat bergabung dengan pelayan anda. Anda akan melihatnya dalam senarai anggota pelayan aktif di sebelah kanan skrin Discord. Anda kini boleh meneruskan penghapusan mesej.

Anda boleh menggunakan @CleanChat membersihkan perintah untuk membersihkan sebilangan besar mesej terbaru dari saluran.

Membersihkan CleanChat

Atau anda boleh menggunakan @CleanChat purgechat arahan. Perintah ini akan membuat klon saluran semasa anda dan membuang yang lama. Anda tidak perlu takut; saluran yang diklon akan mempunyai semua tetapan yang sama dengan yang sekarang. Walau bagaimanapun, anda dapat memulakan dengan papan tulis bersih dan sifar mesej di saluran.

BersihChat

Soalan Lazim Tambahan

Di bahagian ini, kami telah memasukkan lebih banyak jawapan untuk soalan anda.

Bolehkah saya memadam mesej tanpa hak pentadbir?

Ringkasnya, anda memerlukan hak istimewa Pentadbir untuk menghapus mesej. Bot yang dapat menghapus mesej dari saluran akan meminta hak pentadbiran dalam satu cara atau yang lain. Sebagai pengguna biasa, anda tidak dapat menghapus mesej dari pelayan. Anda boleh menghapusnya dari sejarah anda, tetapi mereka akan terus berada di pelayan Discord.

Sekiranya saya memadamkan mesej, adakah ia akan hilang untuk pengguna lain juga?

Mengeluarkan mesej atau mesej langsung dari pihak Discord anda tidak akan menghapusnya dari profil orang lain. Discord tidak membenarkan penggunanya mengubahsuai akaun pengguna lain. Mesej yang anda hapus dari akaun anda akan tetap berada di pelayan Discord, dan orang lain dapat mengaksesnya mengikut budi bicara mereka.

Inilah caranya:

-Log masuk ke akaun anda dan cari pengguna yang sembangnya ingin anda hapuskan. Anda harus klik kanan pada avatar mereka dalam senarai kenalan anda.

- Pergi ke Mesej Langsung.

-Tuding dengan tetikus anda semasa perbualan.

-Klik butang X yang muncul.

Discord akan mengeluarkannya dari pandangan anda.

Adakah Discord memberikan pilihan untuk menghapus semua mesej?

Discord tidak menyokong penghapusan semua mesej secara semula jadi. Walau bagaimanapun, bot boleh melakukannya dalam jumlah besar dari pelbagai saiz. Beberapa bot bahkan dapat mengklon saluran, sehingga menghilangkan semua mesej dalam prosesnya.

Padamkan Mesej dengan Kemudahan

Menghapus semua mesej dari Discord, selagi mungkin, mungkin menjadi tugas yang menakutkan. Anda tidak boleh menggunakan bot untuk menghapus mesej langsung, kerana platform tidak membenarkannya. Walau bagaimanapun, anda boleh menghapus mesej saluran secara besar-besaran dengan bot. Anda juga boleh mengklon saluran.

Adakah anda berjaya memadam semua mesej anda? Bot atau bot mana yang telah anda pasang untuk membantu membersihkan pelayan dan saluran anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found