Cara Menghapus Akaun AliExpress anda

AliExpress telah menjadi sangat popular kerana ia adalah salah satu tempat paling berpatutan untuk mendapatkan barang-barang dari yang remeh hingga yang terbaik. Walaupun banyak orang masih menggunakan laman web ini untuk membeli, ada yang berpindah ke eBay dan Amazon. Di antara banyak sebab, yang utama adalah hakikat bahawa, walaupun sesuai dengan harga, ia bukan yang paling maju dari ketiga, dan pastinya paling tidak boleh dipercayai.

Cara Menghapus Akaun AliExpress anda

Apa pun alasan anda mahu memadamkan akaun anda, prosesnya cukup asas dan mudah. Berikut adalah manual arahan menyeluruh untuk menyahaktifkan akaun AliExpress anda.

Versi Ringkas

Untuk pengguna yang lebih berpengalaman dan mahir komputer, manual arahan terperinci mungkin terlalu berantakan dan tidak kemas, jadi berikut adalah versi mudah.

 1. Log masuk ke aliexpress.com menggunakan nama pengguna dan kata laluan semasa anda.
 2. Pergi ke AliExpress Saya.
 3. Dalam menu ini, klik Tetapan Akaun.
 4. Dari sini, klik Edit Profil Ahli.
 5. Navigasi ke Nyahaktifkan Akaun pautan dan klik.
 6. Masukkan alamat e-mel anda dan kata-kata "Nyahaktifkan akaun saya," apabila diminta.
 7. Pilih alasan untuk menghapus akaun anda.
 8. Akhirnya, klik Nyahaktif akaun saya.

Ini pada dasarnya adalah versi pendek. Sekiranya anda mendapati maklumat ini membingungkan atau kurang, teruskan membaca.

Versi Panjang

Sekiranya anda menghadapi masalah dengan salah satu langkah, versi yang lebih panjang akan membantu.

Log masuk

Sekiranya anda ingin menghapus akaun AliExpress anda, anda perlu log masuk. Pergi ke sudut kanan atas halaman, arahkan kursor ke Akaun butang dan pilih Tanda dalam.

aliexpress

Masukkan e-mel / nama pengguna dan kata laluan anda. Sekiranya anda terlupa kata laluan anda, masukkan e-mel anda di bidang yang sesuai dan cari Lupa kata laluan? pautan. Ini akan menghantar e-mel automatik ke peti masuk e-mel anda. Buka e-mel dan ikuti arahan yang disediakan di dalamnya.

lupa kata laluan

Setelah maklumat akaun dimasukkan dengan betul, anda akan masuk ke akaun AliExpress anda.

AliExpress Saya

Seterusnya, anda perlu mengakses AliExpress Saya halaman. Navigasi ke nama anda di sudut kanan halaman utama AliExpress, arahkan kursor ke atasnya dengan kursor tetikus anda, dan klik AliExpress Saya dari menu lungsur turun. Di halaman ini, anda perlu mencari dan mengklik Tetapan Akaun butang, dan kemudian klik Edit Profil Ahli.

Ini akan membawa anda ke tetingkap baru yang mengandungi maklumat profil anda, seperti nama, jantina, alamat e-mel, dll.

Nyahaktifkan Akaun

Pada Edit Profil Ahli halaman, cari dan klik Nyahaktifkan Akaun butang. Namun, hanya dengan mengkliknya tidak akan selesai. Proses penghapusan akaun terbahagi kepada dua bahagian: mengesahkan maklumat anda dan menyatakan alasan anda. Dua kotak akan muncul, memerlukan maklumat sesuai dengan dua bahagian yang disebutkan:

 1. Masukkan nama pengguna anda - Di sinilah anda perlu memasukkan ID Ahli (nama pengguna) atau e-mel anda.
 2. Taipkan perkataan berikut: Nyahaktifkan akaun saya - Ini cukup jelas dan jelas. Pada kotak di bawah arahan ini, anda perlu menulis perkataan yang tepat "Nyahaktifkan akaun saya".

Pilih Sebab

Untuk mengumpulkan maklum balas untuk membantu meningkatkan laman web, AliExpress akan meminta anda menyatakan mengapa anda menghapus akaun anda. Anda boleh mengklik jawapan secara rawak, tetapi menyisihkan 15 saat untuk membacanya dan menjawab dengan tepat mengapa anda menghapus akaun anda akan menunjukkan AliExpress apa masalahnya. Sebaliknya, ini akan membantu mereka menjadi lebih baik. Berikut adalah pilihannya:

 1. Saya tidak sengaja mendaftar, saya tidak memerlukan akaun ini.
 2. Saya tidak menemui syarikat produk yang sesuai dengan keperluan saya.
 3. Saya menerima terlalu banyak e-mel dari Alibaba.com.
 4. Saya sudah tidak bersara lagi dalam perniagaan.
 5. Saya bimbang dengan penipu.
 6. Saya ditipu.
 7. Alamat e-mel yang saya gunakan untuk membuat akaun Alibba.com saya tidak sah.
 8. Saya telah menemui syarikat produk yang sesuai dengan keperluan saya.
 9. Pembeli Pembeli tidak menjawab pertanyaan saya.

Setelah memilih alasannya, klik oren Nyahaktif akaun saya butang. Itu sahaja, anda berjaya menghapus akaun AliExpress anda!

Sebelum Anda Mengucapkan Selamat tinggal

Sangat mudah untuk cepat dan meluru ke arah oren itu Nyahaktif akaun saya butang, tetapi fikirkan dengan teliti sama ada itu keputusan yang baik. Anda mungkin perlu menggunakan AliExpress sekali lagi pada satu ketika.

Apa pendapat anda mengenai penyahaktifan akaun? Adakah AliExpress benar-benar layak kehilangan pelanggan? Apa pengalaman anda di laman web runcit terkenal? Kongsi pendapat anda mengenai AliExpress di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found