Cara Mendapatkan Titik Darah dengan Cepat di Mati pada Siang

Adakah anda tahu anda boleh memperoleh sehingga 1.6 juta Bloodpoints di Dead by Daylight? Betul!

Cara Mendapatkan Titik Darah dengan Cepat di Mati pada Siang

Sebagai salah satu permainan seram yang paling memikat dan mengasyikkan yang pernah dihasilkan, Dead by Daylight mempunyai 50 tahap, dan terjebak pada tahap tertentu boleh menjadi sangat mengecewakan. Salah satu cara untuk naik level lebih cepat adalah dengan memperoleh sebanyak mungkin Titik Darah. Dengan cara ini, anda dapat membuka kunci pilihan baru dan menyesuaikan watak anda untuk menjadikannya lebih mahir dan lebih cekap.

Artikel ini akan menunjukkan kepada anda cara mendapatkan Bloodpoints dengan pantas dan mengatur diri anda dengan baik untuk pencapaian yang lebih dalam permainan.

Bagaimana Mendapatkan Titik Darah sebagai Pembunuh di Mati pada Siang?

Salah satu cara termudah untuk mengumpulkan Bloodpoints adalah dengan bermain Killer. Ini kerana sebagai Pembunuh, anda mempunyai lebih banyak kawalan terhadap Bloodweb, dan tindakan pemain lain tidak mempengaruhi skor anda secara langsung. Ini berbeza dengan bermain Survivor, di mana mata diberikan berdasarkan seberapa baik rakan sepasukan dan Pembunuh anda. Sebagai Killer, anda juga dapat mempengaruhi jumlah Bloodpoints yang diperoleh oleh Survivors. Sebagai contoh, Survivors tidak akan mendapat mata Altruisme jika anda tidak memikat atau memukulnya.

Sekarang mari kita masuk ke dalamnya dan lihat strategi yang dapat menjadikan Bloodpoint anda lebih cepat semasa dalam mod Killer.

1. Tetap Bersama Satu Pejuang

Walaupun mencuba pejuang yang berlainan selalu mengasyikkan, tetap dengan satu watak dapat membantu anda memperoleh Bloodpoints dengan lebih cepat. Ini kerana semua Pembunuh bertambah kuat semasa anda naik level, menjadikannya lebih cekap. Di samping itu, ia membantu anda mengembangkan pemahaman yang lebih mendalam mengenai keterampilan, taktik dan kebolehan unik watak.

Anda juga akan mempelajari cara terbaik untuk menggunakan faedah yang tersedia yang membolehkan anda memanfaatkan sepenuhnya kekuatan khas watak anda. Sebagai contoh, Pelaksana mempunyai kemahiran yang kuat tetapi pergerakan yang sangat buruk. Namun, toolkitnya dilengkapi dengan kekuatan khusus - Rites of Judgment - yang menempatkan Survivors dalam keadaan tersiksa, menjadikan mereka rentan terhadap cangkuknya. Mempelajari cara menggunakan kuasa ini memerlukan masa. Berpegang pada watak boleh membantu anda mengaktifkan kekuatan ini dengan sempurna dan memperoleh lebih banyak Bloodpoints.

2. Jangan Terlalu Cepat Membunuh

Rahsia untuk mendapatkan lebih banyak Titik Darah terletak pada penyeksaan yang perlahan dan tidak menarik, bukan kematian yang cepat. Ini semua mengenai mengganggu Survivors dan menjadikan hidup mereka sesulit mungkin. Daripada membunuh mereka dengan segera, jaga mereka tetap hidup tetapi pikat mereka berulang kali. Anda dapat memperoleh banyak titik darah dengan menangkap Survivors dan membebaskannya beberapa kali. Setiap empat pengejaran pertama akan menghasilkan 400 Titik Darah, dengan semua pengejaran berikutnya menghasilkan 200 Titik Darah.

3. Menjadi Musnah

Sebagai Pembunuh, anda ingin memastikan bahawa Survivors tidak mempunyai tempat untuk bersembunyi dan mempunyai sumber sebanyak mungkin. Oleh itu, anda tidak harus melepaskan peluang untuk memusnahkan objek yang dapat menolongnya. Itu termasuk generator, peti besi, dan palet. Menghancurkan palet, misalnya, tidak hanya memberi anda beberapa Titik Darah tetapi juga menolak Survivors peluang untuk menggunakannya sebagai halangan.

4. Gunakan Kuasa Khas Pembunuh secara berkala

Salah satu perkara terbaik mengenai Dead by Daylight adalah setiap Killer mempunyai sesuatu yang unik untuk ditawarkan - dari senjata unik, faedah, atau kebolehan khas Killer yang menghasilkan gaya permainan yang khas. Sebagai contoh, The Trapper dilengkapi dengan Bear Trap untuk melumpuhkan Survivors. Sebaliknya, Terapi Kejutan Doktor menimpa Orang yang Menyelamatkan dengan Kegilaan, mengakibatkan tingkah laku yang tidak menentu yang menjadikan mereka mudah ditangkap. Dan bahagian yang terbaik? Anda memperoleh sejumlah Titik Darah setiap kali anda menggunakan kuasa khas Pembunuh dengan berkesan.

Oleh itu, sebagai Pembunuh, tujuan anda adalah untuk menguasai semua kekuatan khas watak anda.

5. Sentiasa Selesaikan Pertandingan

Terdapat beberapa sebab mengapa berhenti bertanding tidak baik untuk penghitungan Titik Darah anda. Mula-mula, anda melepaskan beberapa Titik Darah yang sudah ditentukan untuk menyelesaikan pertandingan. Kedua, anda tidak akan dapat menyertai pertandingan lain untuk jangka masa yang telah ditentukan sekiranya anda memutuskan hubungan. Ini bermakna anda akan kehilangan peluang untuk meningkatkan Titik Darah anda. Hukuman ini semakin bertambah apabila jumlah pemutusan hubungan meningkat.

Oleh itu, untuk memaksimumkan penghasilan Bloodpoints anda, anda harus berhasrat untuk menyelesaikan setiap perlawanan, walaupun Survivors pergi lebih awal.

6. Lengkapkan Ritual Harian Anda

Dead by Daylight memerlukan pemain - Killers dan Survivors sama - untuk menyelesaikan Ritual harian sebagai pertukaran dengan Bloodpoints. Namun, Ritual ini bergantung pada watak yang dipilih. Sebagai contoh, The Hunt Ritual memerlukan Pembunuh untuk mengejar Survivor sekurang-kurangnya tiga minit sebagai balasan untuk 30,000 Titik Darah.

Ritual yang paling bermanfaat ketika bermain Killer dengan nama Mors Ambitio dan menghendaki anda membunuh Survivor dengan tangan kosong. Sekiranya anda melakukannya, anda akan mendapat 60,000 mata serta-merta yang dapat anda belanjakan untuk peningkatan watak atau Bloodweb.

Bagaimana Mendapatkan Titik Darah sebagai Survivor di Mati oleh Siang

Untuk memaksimumkan Titik Darah anda semasa bermain Survivor, berikut adalah senarai perkara yang perlu anda lakukan:

1. Matlamat untuk Etika Pasukan Cemerlang

Sebagai Survivor, anda akan mendapat Bloodpoints setiap kali anda menyelesaikan tugas. Tetapi dengan begitu banyak tugas yang harus diselesaikan, kerja berpasukan sangat penting. Pertandingan dapat dengan cepat condong ke arah pembunuh jika Survivors gagal menyelesaikan objektif kritikal tepat pada masanya. Untuk mendapatkan lebih banyak Bloodpoints sebagai kumpulan:

  • Cuba menyelamatkan Penyelamat lain apabila mereka terpikat
  • Walaupun dikejar, cubalah bertahan di sekitar Survivors yang ketagihan
  • Ikuti keselamatan untuk menyelamatkan rakan-rakan yang selamat
  • Sembuhkan Penyelamat yang lain bila-bila masa anda boleh

2. Cuba Tetap Hidup Sepanjang Pertandingan

Anda akan mendapat Bloodpoints selama anda kekal hidup sepanjang perlawanan. Melarikan diri dari jalan sendiri menghasilkan 5,000 Titik Darah yang hebat. Ini menimbulkan pertanyaan: "Bagaimana saya memastikan bahawa saya tetap hidup?"

Strategi yang baik adalah kadang-kadang mencari tempat persembunyian dekat dengan Pembunuh dan tinggal di sana. Sekiranya anda dalam perjalanan, pastikan untuk tidak terpojok atau terperangkap di kawasan yang mudah dibunuh oleh Pembunuh anda kerana mereka akan mengambil kelajuan dan mengejar sedikit kesulitan. Cari titik keuntungan jika boleh tetapi jangan sekali-kali melakukan ini semasa berlari kerana itu hanya akan menguras stamina anda lebih cepat daripada yang diperlukan. Anda juga ingin mempunyai seberapa banyak alat yang ada, jadi stok bila-bila masa anda berpeluang. Anda tidak boleh melepaskan peluang untuk mengambil peti di sekitar peta.

3. Ikuti Objektif

Penting untuk tetap fokus pada objektif utama walaupun Killer nampaknya berada di atas semasa percubaan. Anda mungkin telah kehilangan satu atau lebih Penyelamat, atau anda mungkin menentang Pembunuh yang lebih mahir dan lebih cekap, tetapi anda seharusnya tidak melupakan objektif anda. Walaupun bertahan hingga akhir perbicaraan nampaknya hampir mustahil, terus menyusahkan antara membuka pintu gerbang, membersihkan totem, memperbaiki generator, dan memberi bantuan kepada rakan Survivors setiap kali ada peluang.

Mencapai objektif ini dihargai dengan jumlah Titik Darah yang berbeza-beza bergantung pada tahap kerumitan tugas.

4. Gunakan Kemahiran Anda

Walaupun Killers hadir dengan kekuatan khas, Survivors memiliki pelbagai kemahiran yang dapat membuat mereka tetap hidup hingga akhir percubaan ketika digunakan dengan berkesan dan efisien. Menggunakan kemahiran ini dengan berkesan juga dapat memberi anda Bloodpoints berharga yang dapat ditebus untuk Bloodweb yang dipertingkatkan, kesihatan yang lebih baik, bekalan baru, dan banyak lagi.

Anda juga mendapat sejumlah besar Titik Darah ketika anda mendapatkan Pemeriksaan Kemahiran yang baik ketika membaiki generator.

5. Ritual Harian Lengkap

Seperti disebutkan sebelumnya, Dead by Daylight menampilkan ritual harian yang memberi ganjaran kepada Survivors dengan Bloodpoints setelah selesai. Contohnya, Rite of Ruin - di mana anda dikehendaki menghancurkan empat mata kail penuh - memberi anda 30,000 Titik Darah. Sebaliknya, Savior Ritual memelihara 35,000 titik darah yang hebat jika anda menyelamatkan tiga Survivors dari cangkuk.

6. Pastikan Pembunuh Terlibat

Interaksi yang kerap dengan Killer memberi anda Titik Darah sepanjang percubaan, tetapi anda perlu memastikan bahawa mereka tidak membunuh anda. Sebagai contoh, anda boleh mencabar Pembunuh untuk mengejar peta. Sekiranya anda dapat mengelakkan penangkapan, anda akan mendapat 400 mata. A Killer Stun, sebaliknya, memperoleh 1,000 Titik Darah dengan serta-merta.

7. Mainkan David King

David King adalah salah satu watak Survivor yang paling disyorkan dalam Dead by Daylight. Dia hadir dengan keuntungan unik yang disebut "We're Gonna Live", yang meningkatkan koleksi Bloodpoint hingga 25%. Anda boleh menggunakan keuntungan hingga empat kali semasa percubaan. Keuntungan juga dapat ditumpuk dan "diajar" setelah anda mencapai tahap 30, menjadikannya dapat dibeli di Bloodwebs watak lain. Pada ketika itu, anda boleh beralih ke watak lain jika anda mahu.

Rack Points dan Level Up pada Kadar Hebat dalam Permainan Seram Kegemaran Anda

Mati oleh Siang bukan untuk orang yang lemah lembut. Ini adalah permainan seram koperasi, jadi anda perlu bekerjasama dengan pemain lain untuk melarikan diri dari dunia gelap dan berpusing hidup ketika bermain Survivor. Untuk mengumpulkan titik darah lebih cepat semasa bermain Killer, anda perlu memanfaatkan kekuatan khas watak anda. Juga, pastikan untuk memerhatikan item yang mungkin memberi anda lebih banyak Titik Darah, seperti kunci atau tong gas.

Adakah anda peminat Dead by Daylight? Apakah strategi kegemaran anda untuk mendapatkan Bloodpoints lebih cepat? Jangan ragu untuk berkongsi petua dan trik dengan pemain lain di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found