Cara Menggunakan Faedah di Mati pada Siang

Memasuki pertandingan pertama anda tanpa petunjuk sebagai pemain DBD baru memang sukar. Oleh kerana terdapat banyak kelebihan dalam permainan, ini dapat terasa luar biasa bagi pemain baru, baik sebagai Killers dan Survivors.

Cara Menggunakan Faedah di Mati pada Siang

Seperti kebanyakan pemain, anda mungkin akan mempelajari set kegemaran anda berdasarkan percubaan dan kesilapan. Tidak ada jalan di sekitarnya. Anda mesti mengotori tangan anda dengan melakukan Percubaan dan mencuba pelbagai faedah.

Walaupun memilih Faedah untuk dilaburkan adalah pilihan, panduan ini akan menunjukkan cara menggunakan Faedah tersebut dan mana yang termasuk dalam kategori yang mesti dicuba.

Cara Menggunakan Faedah pada Diri Sendiri di Mati oleh Siang

Cara anda menggunakan Faedah bergantung kepada Manfaat itu sendiri.

Terdapat Manfaat pasif, yang bermaksud anda tidak perlu melakukan apa-apa untuk menggunakannya; mereka mengikut keadaan. Contohnya, jika anda ingin mengeluarkan suara yang kurang dan menarik perhatian terhadap watak anda, anda mungkin mahu Iron Will Perk yang pasif.

Sebaliknya, kadang-kadang, anda perlu "menekan butang Tindakan" untuk menggunakan Perk. Butang ini akan muncul dalam perlawanan apabila, sebagai contoh, Pembunuh menargetkan anda.

Faedah

Killers dan Survivors dapat membuka dan melengkapkan Manfaat dalam Load-out. Setiap Perk datang dalam tiga Tingkat. Tier I Perk mempunyai kelangkaan yang jarang berlaku, Tier II satu jarang, dan Tier III sangat jarang.

Tier yang lebih tinggi bermaksud versi Perk yang lebih baik. Anda boleh membeli Tahap Perk yang lebih tinggi dari Bloodweb.

Akhirnya, terdapat juga Manfaat yang dapat diajar, yang menjadikan Manfaat Unik dapat diajar kepada watak apa pun.

Anda boleh menggunakan hingga empat Faedah sekaligus setelah membuka semua slot Perk dengan mendapatkan watak ke tahap 15.

Faedah Unik

Setiap watak dilengkapi dengan tiga Manfaat Unik yang tersedia sebagai Tahap I dalam inventori mereka. Oleh itu, hanya mereka yang boleh menggunakannya. Anda mesti membeli Faedah dan peningkatan tambahan dari Bloodweb.

Jaring Darah

Bloodweb dapat diakses oleh Survivors and Killers. Setiap watak mempunyai Bloodwebs yang unik dan dihasilkan secara prosedur untuk setiap peringkat. Karakter naik setelah membuka kunci setiap nod dalam web. Perhatikan bahawa entiti akan mula menggunakan nod untuk dirinya sendiri untuk setiap nod yang anda pilih. Anda boleh membuka jalan anda melalui tengah, sementara entiti akan mengambil nod bermula pada bulatan paling luar. Jalan entiti tidak dapat dilalui.

Cara Menggunakan Faedah pada Orang Lain di Mati oleh Siang

Setiap watak akan mempunyai Manfaat yang dapat diajar untuk dibeli di Bloodweb mereka pada tahap 30, 35, dan 40. Membeli Perks yang dapat diajar ini akan membolehkan mereka tersedia di Bloodweb semua watak.

Oleh itu, proses ini menjadikan Perk Unik menjadi yang umum. Perhatikan bahawa membuka kunci Perkhidmatan yang tidak dapat diajar tidak menjamin ketersediaannya di Bloodweb dengan watak apa pun. Contohnya, Perk yang tidak dapat diajar dan tidak dapat muncul di Bloodweb watak sehingga selepas beberapa tahap. Setelah Perk yang dapat diajar dibeli, semua watak boleh mendapatkannya di setiap Tahap.

Anda juga dapat membuka Unik Faedah untuk semua orang dengan membeli Faedah yang dapat diajar dari Shrine of Secrets menggunakan Iridescent Shards. Killer dan Survivor Perks adalah eksklusif, jadi anda tidak akan pernah melihat Survivor dengan Hex Perk atau Killer with Spine Chill Perk.

Soalan Lazim Tambahan

Adakah faedah kekal di Dead by Daylight?

Semua Keuntungan dalam permainan adalah kekal. Namun, setelah watak mencapai tahap 50, anda boleh menggunakan Prestige pada mereka.

Menggunakan Prestige akan menetapkan semula tahap watak menjadi satu. Tetapan semula ini bermaksud bahawa watak itu akan kehilangan segalanya kecuali Manfaat yang tidak dapat diajar. Prestige hanya memberi anda kosmetik, jadi pemain kasual biasanya tidak peduli dengan ciri permainan ini.

Apakah faedah terbaik untuk bertahan hidup?

Anda hanya dapat memilih empat Faedah yang tersedia sekaligus. Walaupun mengikut pilihan, beberapa Manfaat terbaik untuk digunakan sebagai Survivor adalah:

• Pemimpin: ini adalah Pas pasif yang meningkatkan seluruh pasukan dengan melakukan pencarian, penyembuhan, sabotaj, cengkaman, dan bukaan pintu yang lebih pantas ketika pembawa berada dalam jarak lapan meter dari rakan sepasukan yang lain.

• Mati Keras: ia akan membolehkan anda menghindar serangan yang masuk ketika berada dalam keadaan cedera jika anda mengalami adrenalin. Ia juga memberikan peningkatan kelajuan.

• Penjagaan Diri: satu-satunya Perk yang membolehkan anda menyembuhkan diri anda hingga 50% dalam 30 saat.

• Adrenalin: memberikan peningkatan kelajuan tiga saat dan menyembuhkan satu keadaan setelah semua penjana diperbaiki.

• Sprint Burst: keletihan Perk yang memberikan buff kecepatan selama tiga saat, membolehkan pemain melarikan diri atau bersembunyi dengan cepat. Perhatikan bahawa Pembunuh seperti Huntress dapat mengesan Perk ini.

• Urban Evasion: meningkatkan kelajuan pergerakan sambil berjongkok, yang membantu dengan siluman dan pergerakan.

• Iron Will: ini membuatkan rungutan dan pernafasan anda senyap. Apabila digabungkan dengan Urban Evasion, ia memungkinkan untuk menyembunyikan yang baik.

• Ikatan: ini membolehkan anda melihat rakan sepasukan anda hingga 36 meter. Oleh itu, ia memungkinkan penyelarasan dan strategi yang lebih baik.

• Lithe: Feng mempunyai Perk Unik ini. Ia diaktifkan semasa penyimpanan barang pada objek, seperti tingkap atau palet bawah. Anda tidak boleh menggunakannya semasa habis.

• Teguran tegas: Perk ini akan diaktifkan setelah dibebaskan dari mata kail, yang membolehkan pemeriksaan kemahiran. Pemeriksaan kemahiran ini membebaskan anda dari pegangan Pembunuh dan mengejutkannya selama lima saat. Perhatikan bahawa ini akan menjadikan anda obsesi Pembunuh. Apabila digunakan dengan baik, ia dapat membantu pemain lain memperbaiki penjana dengan lebih cepat.

• Waktu Dipinjam: Bill Unique Perk yang mencetuskan apabila pembawa Perk membebaskan seseorang dari Hook semasa mereka berada di Radius Killer’s Terror. Perk ini membolehkan Survivors mendapat kesan Deep Wound sedangkan sebaliknya mereka harus mati, meningkatkan pelarian.

Perk Naik dan Bertahan Dengan Prestige

Keuntungan dapat membuat atau mematahkan permainan anda, jadi pastikan untuk membawa Manfaat yang tepat untuk semua pertandingan anda. Mempunyai strategi untuk menggunakan setiap Perk selalu berguna, dan jangan lupa bekerjasama dengan rakan sepasukan anda.

Penggunaan Manfaat Pasukan untuk kerjasama, seperti "Pemimpin," yang setidaknya harus digunakan oleh satu teman sepasukan, selalu menjadi keutamaan untuk memperoleh kelebihan. Walaupun pada awalnya DBD kelihatannya agak membebankan, sekarang saatnya untuk melakukan percubaan dengan ketakutan dan keyakinan yang lebih sedikit.

Manfaat yang baru ditemui menarik perhatian anda? Apa Faedah kegemaran anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found