Bagaimana Membina Pangkalan di Dayz

DayZ adalah permainan menembak survival yang popular yang mencabar pemain untuk bertahan dari gerombolan zombi dan pemain lain. Mengetahui bagaimana membina pangkalan meningkatkan peluang anda untuk bertahan hidup, kerana pangkalan anda adalah tempat anda menyimpan semua barang rampasan dan bekalan anda. Tanpa satu, anda akan menjadi sasaran mudah untuk memburu pemain dan zombi.

Bagaimana Membina Pangkalan di Dayz

Anda akan belajar membina asas di DayZ sekiranya anda terus membaca. Langkah-langkah ini berfungsi untuk semua platform. Kami juga akan mempunyai beberapa cadangan untuk lokasi pangkalan.

Cara Membina Pangkalan di DayZ di Xbox

Proses untuk membina pangkalan adalah sama di semua platform. Seperti kebanyakan permainan, anda memulakan di DayZ dengan sedikit sumber, lebih kurang untuk membina pangkalan. Anda perlu berkeliaran dan membersihkan barang sebelum mula membuat kraf tangan. Apabila anda memperoleh sumber yang mencukupi dan menemui lokasi yang sempurna, anda boleh membina pangkalan.

Untuk membina asas, ikuti langkah berikut:

Langkah Pertama - Mengumpulkan Sumber

Mengumpulkan sumber adalah sebahagian daripada mekanik permainan Dayz. Sekiranya anda ingin membina pangkalan, anda memerlukan sumber tertentu.

 1. Mulakan permainan baru DayZ atau muatkan salah satu permainan yang sudah ada sebelumnya.
 2. Berkeliaran di seluruh dunia dan mencari sumber, mengambil barang dengan X.
 3. Tekan "Lihat" untuk membuka inventori anda untuk memeriksa sumber anda.

Beberapa sumber untuk dikumpulkan adalah:

 • Kain buruk
 • Kuku
 • Batang

Secara amnya, anda boleh menemui sumber-sumber ini di kawasan berhutan dan struktur yang ada. Anda mulakan dengan beberapa Rags, tetapi anda perlu mencari yang lain. Sebagai alternatif, anda boleh membuat Rope dari Rags jika anda merasa pengambilan terlalu lama.

Pagar memerlukan dua Log, 18 Papan, dan 36 Paku, tetapi anda boleh mengganti papan kayu dengan tiga Lembaran Logam untuk Pagar yang lebih kuat. Metal memberi anda perlindungan tambahan dari kerosakan yang masuk, kerana memerlukan lebih banyak masa untuk menghancurkan Metal Pagar. Pagar Logam harus digunakan pada titik penting jika anda tidak mempunyai banyak sumber.

Langkah Kedua - Kit Membuat

Kit pagar membolehkan pemain merancang perimeter pangkalan baru mereka. Lihat langkah-langkah di bawah untuk memulakan:

 1. Kit Kraf Pagar dengan satu Tali dan dua batang.

 2. Cari alat seperti Sekop, Palu, dan Kapak, biasanya terdapat di ladang dan kawasan perindustrian.
 3. Letakkan Kit Pagar anda di kawasan di mana anda ingin membina pangkalan.

Kit Pagar boleh digunakan semula, dan anda perlu mengambilnya setiap kali anda selesai membina Pagar. Tidak perlu membuat yang lain kecuali anda kehilangannya. Oleh itu, anda dapat menyimpan Tali anda untuk ciri lain.

Langkah Ketiga - Membina Pangkalan

Sekarang anda mempunyai komponen yang diperlukan, inilah masanya untuk membina tempat perlindungan anda.

 1. Tebang beberapa pokok dengan Kapak atau Kapak.

 2. Bawa Log kembali ke pangkalan anda.

 3. Jatuhkan Log berhampiran Pagar Pagar anda.

 4. Gunakan Sekop untuk membina pondasi dan mendirikan pagar.

 5. Buat beberapa Papan dan Paku.

 6. Letakkannya di dekat tiang pagar dan lengkapkan Hammer atau Hatchet.
 7. Tekan X untuk membuat bingkai dan penutup pagar.

 8. Ulangi sehingga anda mengelilingi kawasan tersebut.
 9. Gunakan beberapa Tang untuk membuat Pintu dari salah satu pagar. Sekiranya anda dapat menemui beberapa kunci untuk melindungi pintu pagar, pasangkannya untuk keselamatan tambahan.
 10. Sebaik sahaja anda mempunyai dinding di sekitar pangkalan anda, anda boleh mendirikan khemah dan melengkapkan pangkalan sederhana anda.

Membina pangkalan memerlukan masa yang lama kerana anda harus mengumpulkan banyak sumber sebelum semuanya bersatu. Selagi anda menghabiskan masa dan mengumpulkan sumber yang mencukupi, anda akan mendapat pangkalan yang selamat untuk menghubungi rumah.

Cara Membina Pangkalan di DayZ pada PS4

Pada asasnya, langkahnya sama seperti anda akan membina asas di Xbox. Tidak ada perbezaan. Inilah cara anda membina pangkalan di DayZ untuk PS4:

Langkah Pertama - Mengumpulkan Sumber

Mengumpulkan sumber yang betul untuk membina pangkalan mungkin merupakan salah satu bahagian proses yang paling memakan masa. Walau bagaimanapun, anda boleh memerhatikan bahan asas anda semasa anda menjelajah dunia untuk perkara lain.

 1. Mulakan atau muatkan permainan DayZ.
 2. Dapatkan sumber yang anda dapati dengan butang X.
 3. Tekan "Lihat" untuk membuka inventori anda apabila anda sudah cukup untuk memulakan pembuatan.

Ini adalah item terpenting untuk diambil:

 • Kain buruk
 • Tali
 • Kuku
 • Batang

Anda boleh mendapatkannya di banyak kawasan, terutamanya kawasan perindustrian, ladang, dan bangunan lain. Tali boleh dijumpai atau dibuat bergantung pada keperluan anda.

Langkah Kedua - Kit Membuat

Kit Pagar adalah bahagian penting dalam membina pangkalan. Tanpa alat pagar, anda tidak akan dapat membuat perimeter yang diperlukan untuk melindungi anda dan, yang lebih penting, barang anda.

 1. Dalam inventori anda, gabungkan satu Tali dan dua Batang menjadi Kit Pagar.
 2. Cari alat penting seperti Sekop, Palu, Tang dan Kapak. Ini terdapat di ladang dan kawasan perindustrian.
 3. Letakkan Kit Pagar anda ke tanah.

Nasib baik untuk anda, Kit Pagar boleh digunakan semula. Ingatlah untuk mengambilnya apabila anda selesai dengan projek pembinaan anda, dan anda boleh menggunakannya lagi untuk projek yang lain.

Langkah Ketiga - Membina Pangkalan

Setelah anda menemui tempat yang sesuai untuk pangkalan anda dan mengumpulkan bahan yang sesuai, sudah tiba masanya untuk memulakan projek pembinaan itu:

 1. Gunakan Hatcher atau Kapak untuk menebang beberapa pokok.
 2. Bawa Log kembali ke Kit Pagar anda dan letakkan di sebelah Kit.
 3. Lekatkan pagar dengan Sekop.
 4. Buat atau cari beberapa Papan dan Paku dan letakkan di dekat Log dan Pagar.
 5. Lengkapkan Palu atau Kapak anda dan tekan butang X untuk membina pagar.
 6. Ulangi mengikut keperluan.
 7. Sepasang Tang boleh membuat Gates untuk diakses. Cari beberapa kunci dan pasang jika anda ingin melindungi pangkalan anda dari penceroboh.
 8. Setelah selesai, pangkalan anda siap menyimpan barang rampasan.

Bagaimana Membina Pangkalan di DayZ di sebuah Rumah

Membangun pangkalan di dalam rumah berlaku untuk hampir semua bangunan yang boleh anda gunakan untuk bongkar. Bangunan tidak dapat dimusnahkan kerana ia adalah sebahagian dari peta. Sekiranya anda menjumpai struktur yang sangat baik untuk membina pangkalan, anda akan lebih dilindungi daripada tinggal di pangkalan yang dibina di luar.

Sekiranya anda bertelur di dekat rumah atau bangunan lain, cuba segera ke sana. Menjaminnya adalah untuk kepentingan terbaik anda.

Ikuti langkah di bawah untuk membina pangkalan di rumah atau bangunan apa pun:

Langkah Pertama - Dapatkan Beberapa Sumber

Seperti mana-mana projek pembinaan, anda memerlukan sumber yang tepat untuk membina pangkalan, walaupun sudah ada di dalam bangunan.

 1. Berkeliaran di seluruh dunia dan mencari sumber, termasuk Rags, Sticks, dan Nails. Angkat item dengan butang Interact.
 2. Apabila anda mempunyai sumber yang mencukupi, buka inventori anda.

Langkah Kedua - Kerajinan dan Pengumpulan Alat

Anda tidak dapat membina apa-apa dalam permainan ini tanpa Kit dan alat yang betul. Untuk mengukuhkan bangunan yang ada, anda memerlukan kedua-dua Pagar dan alat khusus.

 1. Craft Fence Kit dengan menggabungkan dua batang dan tali.
 2. Dapatkan alat yang diperlukan jika anda tidak memilikinya. Alat yang anda perlukan termasuk Kapak atau Kapak dan Palu.

Langkah Ketiga - Benteng

Mengumpulkan sumber dan alat membuat kraf hanyalah permulaan bagi projek benteng baru anda. Sekarang tiba masanya untuk bekerja. Pertama, langkah awal:

 1. Pergi ke bangunan tempat anda ingin membina pangkalan baru.
 2. Teliti kawasan tersebut dan rancang tempat meletakkan pagar.
 3. Letakkan Kit Pagar anda di kawasan yang kurang selamat.
 4. Tebang beberapa pokok dengan Kapak atau Kapak.
 5. Bawa Log kembali ke pangkalan anda.

Membina Pagar

Mari pastikan lokasi baru anda selamat dengan memagar perimeter:

 1. Jatuhkan Log berhampiran Pagar Pagar anda.
 2. Gunakan Sekop untuk membina pondasi dan mendirikan pagar.
 3. Buat beberapa Papan dan Kuku jika anda tidak mencukupi.
 4. Jatuhkan mereka di dekat Log.
 5. Lengkapkan Palu atau Kapak.
 6. Gabungkan bahan untuk membuat bingkai dan penutup pagar.
 7. Terus bekerja sehingga bangunan anda cukup kukuh.
 8. Dapatkan kunci untuk mana-mana gerbang yang anda ada.
 9. Letakkan beberapa khemah simpanan dan struktur lain yang anda ada di dalam rumah.

Selepas anda mendapat harta rampasan yang lebih baik; anda sentiasa dapat mengembangkan pangkalan anda dan menambah beberapa kemudahan lain. Anda boleh menaik taraf pangkalan apa pun, tanpa mengira platformnya. Beberapa peningkatan dan pengembangan boleh merangkumi elektrik, menara pengawal dan banyak lagi. Pangkalan yang lengkap jauh lebih baik daripada dinding pagar dan kunci yang sederhana.

Dengan benteng yang betul, anda akan mendapat pangkalan yang tidak akan diserang secepat yang dibuat dari awal. Sebilangan bangunan lebih baik daripada yang lain, seperti yang akan anda lihat di bawah.

Lokasi Bangunan Pangkalan Terbaik

Berikut adalah beberapa tempat terbaik untuk membina pangkalan. Bergantung pada keperluan dan situasi anda, beberapa mungkin lebih menguntungkan daripada yang lain. Pertimbangkan perkara-perkara ini sebelum menyelesaikannya.

 • Istana Zub

Pangkalan berpotensi ini adalah istana besar yang paling cepat dijumpai. Kawasannya yang luas sangat sesuai untuk menyimpan barang rampasan, dan anda hanya perlu menyekat pintu besar. Ini satu-satunya pintu masuk, jadi anda akan lebih senang mempertahankan istana.

 • Pik Koslova

Pik Koslova terletak berhampiran dengan beberapa titik pesisir pesisir, dan kawasan berkayu menjadikannya senang dicampur. Anda juga akan merasa sangat senang memotong pokok untuk pagar.

 • Helipad Tisy

Helipad ini sukar dijangkau, tetapi klan akan menyukai kawasan tanah tinggi dan luas. Ia mempunyai satu jalan masuk yang panjang, dan mempertahankannya tidak sukar. Cari di dekat Pangkalan Tentera Northwest.

 • Pangsapuri Cherno

Dengan membina pangkalan di bahagian paling atas bangunan pangsapuri, anda hampir tidak dapat disentuh. Lokasi ini dekat dengan banyak titik bertelur, dan pertahanan terdiri dari menembak jatuh tangga. Kedengarannya cukup mudah.

 • Turovo

Tempat ini berdekatan dengan pangkalan tentera, dan kebanyakan pemain tidak mempunyai alasan untuk datang ke sini. Terdapat banyak barang rampasan untuk pertanian, dan tempat Pemindahan berdekatan. Anda harus berpindah ke sini kerana tidak dekat dengan banyak titik bertelur.

 • Kilang Biru Pulau Cherno

Seluruh pulau adalah milik anda jika anda mengakuinya. Sekiranya anda meletakkan seluruh tempat, jalan masuk sukar. Klan akan menjadi tempat yang bagus untuk menetap.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana saya boleh menjadikan pangkalan saya tidak takut di DayZ?

Kembali pada tahun 2019, terdapat gangguan dalam permainan yang menjadikan pangkalan "tidak takut." Sejak itu, kesalahan telah ditambal, dan tidak ada pangkalan "tidak takut", hanya yang kuat.

Di manakah tempat terbaik untuk membina rumah di DayZ?

Kilang Biru sukar diakses setelah anda mengukuhkannya, menjadikannya lokasi semula jadi terbaik untuk dijadikan pangkalan. Walau bagaimanapun, pangkalan terbaik adalah yang sukar dijumpai. Cuba membina pangkalan di hutan yang dalam. Sekiranya anda menjumpai tempat yang sangat jauh, anda boleh membiarkannya tidak terlindung, dan ada kemungkinan barang rampasan anda masih ada ketika anda kembali.

Tiada Penceroboh Dibolehkan

Dengan pangkalan yang kuat dan senjata yang kuat, anda dapat bertahan dari apa sahaja yang dilemparkan DayZ kepada anda. Pangkalan mungkin tidak diperlukan, tetapi jika anda bermain dengan klan, maka menetap akan memastikan keselamatan barang rampasan anda. Bagi mereka yang bermain sendiri, pangkalan boleh melindungi anda dari pemain zombi dan musuh.

Kadang kala, tindakan terbaik adalah bersembunyi di depan mata. Sekiranya itu berlaku, anda hanya memerlukan asas yang mudah.

Apa tempat kegemaran anda untuk membina pangkalan? Berapa hari pangkalan anda hilang tanpa dijarah? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found