Cara Menukar Pakaian di Cyberpunk 2077

Anda menjelajah jalan-jalan di Night City dan membuat nama untuk diri sendiri. Tetapi ada satu masalah. Pakaian yang dipakai watak anda tidak menggambarkan status anda yang tinggi.

Cara Menukar Pakaian di Cyberpunk 2077

Adakah anda mahu kelihatan seperti anak jalanan yang cantik? Atau mungkin merangkul semua perkara teknologi?

Sama ada anda mahu watak anda mempunyai pakaian preemo paling banyak di bandar atau bersesuaian dengan semua kemuliaan cyborg anda, anda boleh melakukannya dengan pakaian.

CD Projekt Red memberi anda banyak pilihan untuk menyesuaikan karakter anda, jadi jangan puas dengan kain buruk ketika anda menginginkan kekayaan. Lihat cara menukar pakaian dalam permainan dan mencerminkan cyberpunk dalaman anda.

Apa Pilihan Pakaian Anda?

Cyberpunk 2077 memberi anda pelbagai pilihan pakaian dan pelbagai cara untuk mencampur dan mencocokkan setiap bahagian. Keputusan? V yang unik dan sepenuhnya milik anda.

Terdapat empat slot yang berbeza untuk pakaian watak anda:

 1. Kepala atau Muka
 2. Bahagian atas badan
 3. Badan Bawah
 4. Istimewa

Seperti yang anda jangkakan, pakaian yang sesuai dengan kepala anda termasuk topi dan cermin mata hitam. Tetapi ia tidak berhenti di situ. Anda juga boleh memilih pakaian siber kosmetik yang berbeza untuk wajah anda, untuk menyesuaikan teknologi yang anda miliki dengan bahagian luar anda.

Pemakaian badan atas biasanya bermaksud pakaian yang menutupi batang tubuh anda. Ini adalah baju, rompi, dan pakaian luar yang boleh anda lengkapkan untuk watak anda. Dan jika anda belum tahu, anda boleh melengkapkan baju dan jaket pada masa yang sama. Mereka tidak berkongsi slot pakaian.

Pakaian badan yang lebih rendah agak jelas. Pakaian untuk bahagian bawah badan anda boleh merangkumi skirt dan celana pendek gim serta celana rocker klasik. Kategori badan bawah juga mempunyai slot untuk menukar kasut.

Pakaian khas sedikit berbeza. Mereka adalah set pakaian lengkap yang mengisi semua slot secara automatik.

Perwatakan anda bermula dengan beberapa helai pakaian untuk mencampurkannya. Tetapi anda pasti ingin pergi ke dunia dan mengubahnya secepat mungkin. Selain dari aspek fesyen, potongan khas menawarkan perisai dan faedah tambahan. Dan anda tidak mahu membuang mod pakaian pada bahagian bawah.

Bagaimana Anda Mengubah Pakaian?

Menukar pakaian agak intuitif sehingga banyak pemain mengetahuinya sendiri. Butang sebenar mungkin berbeza-beza bergantung pada cara anda bermain permainan, tetapi ini adalah langkah umum untuk memulakan:

 1. Masuk ke menu permainan.

 2. Pilih Inventori.

 3. Pilih kategori dan slot pakaian untuk diubah.

 4. Klik pada item pakaian baru dari menu seterusnya.

 5. Kembali dari halaman Inventori apabila selesai.

Sebagai bonus, CD Projekt Red memberi anda pratonton bagaimana V kelihatan semasa anda menukar setiap pakaian. Cuba semua yang ada di inventori anda sehingga anda menjumpai potongan pakaian yang sesuai.

Jadi, bagaimana dengan mod pakaian?

Melengkapkan mod untuk pakaian berlaku dalam menu yang sama dengan menukar pakaian. Tetapi daripada keluar, klik pada slot Mods atau tab Mod di bahagian atas senarai item. Sekiranya anda mempunyai mod untuk kategori pakaian, anda akan melihatnya disenaraikan di sana. Mod pakaian juga ditunjukkan dengan bulatan kuning kecil dan angka dalam slot Mods untuk kategori pakaian.

Perlu diingat bahawa tidak semua pakaian dapat melengkapkan mod.

Di mana anda mendapat pakaian baru?

Sekarang inilah persoalan besar…

Di mana di dunia besar NC anda mendapat pakaian?

Anda mempunyai beberapa pilihan untuk mendapatkan untaian baru:

Menjarah

Cara termudah untuk mendapatkan pakaian baru adalah dengan menjarahnya ketika anda berada di dunia. Kemungkinan besar, ini akan berlaku semasa anda menjalankan misi atau pekerjaan dalam permainan. Dan kadang-kadang ia berlaku dengan merampas mayat.

Jauhkan mata anda untuk ikon rampasan hijau ketika anda berada di luar dan sekitar. Ini biasanya menandakan sehelai pakaian atau penemuan hebat lain.

Seperti yang anda perhatikan, barang rampasan anda mencerminkan bahagian NC yang anda lalui.

Contohnya, jika anda berada di wilayah Maelstrom, anda mungkin akan menemui banyak teknologi kosmetik untuk kepala. Sebaliknya, rampasan Arasaka mungkin menghasilkan lebih banyak peralatan dan rompi taktikal.

Oleh itu, jika anda mencari penampilan tertentu, anda mungkin ingin memberi perhatian khusus semasa anda berada di kawasan orang lain yang mempunyai rasa yang sama.

Membeli

Sekiranya anda sedikit marah tentang penjarahan atau anda tidak dapat mencari apa yang anda cari, anda juga boleh membeli barang. Terdapat pelbagai vendor yang berada di sekitar Night City yang menjual pakaian. Inilah cara anda menjumpainya:

 1. Buka Menu anda.
 2. Klik pada Peta.

 3. Cari ikon baju bertudung putih.

 4. Klik di atasnya untuk mendapatkan laluan yang dipetakan.

Apabila anda sampai di sana, bercakap dengan penjual untuk melihat-lihat kedai mereka.

Sekiranya anda menemui sesuatu yang anda suka, anda tidak perlu kembali ke apartmen V untuk menukar pakaian. Agak sukar untuk berubah di trotoar tetapi senang, bukan?

Satu perkara yang anda perhatikan ialah tidak banyak penjual pakaian di luar sana. Dan mereka semua tidak membawa barang yang sama. Anda mungkin perlu sering berjumpa dengan vendor untuk mencari bahagian tertentu yang melengkapkan pakaian anda.

Juga, vendor tidak mempunyai persediaan. Ini bermaksud bahawa apa yang anda lihat semasa mendaftar masuk dengan vendor tidak semestinya akan berada di sana pada masa anda berkunjung. Sekiranya anda melihat sesuatu yang anda suka, beli dengan segera kerana mungkin tidak akan ada kemudian.

Cerminkan Punk Batin Anda

Tidak kira bagaimana anda menggayakan V anda, anda akan memerlukan pakaian yang tepat. Berita baiknya ialah anda tidak semestinya memerlukan wang untuk membeli pakaian baru. Sekiranya anda kekurangan edisi, lakukan beberapa pekerjaan dan jaga mata anda.

Juga, ingat bahawa pakaian boleh membuat anda menonjol di Night City, tetapi ia juga mempunyai fungsi sekunder. Pakaian berfungsi sebagai perisai untuk watak anda. Oleh itu, pada kali anda mendapati diri anda melakukan pemukulan yang sangat keras, anda mungkin mahu melihat di almari maya anda. Mengubah diri menjadi kereta kebal semudah melakukan perubahan.

Di mana tempat kegemaran anda untuk mendapatkan pakaian? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found