Cara Mengubah FOV dalam CS: GO

CSGO dilancarkan sejak Ogos 2012. Sepertinya sudah lama, terutamanya jika anda telah bermain permainan baru-baru ini. Dan jika ada, anda mungkin menyedari sesuatu yang sangat penting.

Cara Mengubah FOV dalam CS: GO

Anda sebenarnya boleh menukar FOV (bidang pandangan) anda di CSGO. Tidak seperti permainan lain, di mana anda boleh menukar tetapan FOV dalam permainan dengan bebas, mengubah FOV dalam CSGO adalah berbeza. Saya sendiri bermain permainan ini selama bertahun-tahun tanpa menyedari ini.

Teruskan membaca untuk maklumat lebih lanjut mengenai penemuan saya yang memalukan.

Apa itu FOV dan Mengapa Perkara Itu Penting?

Bidang pandangan sangat penting dalam permainan video, terutamanya dalam permainan berbilang pemain, lebih-lebih lagi dalam penembak orang pertama seperti CSGO. Dalam permainan seperti ini, anda memerlukan kelebihan yang anda dapat, terutamanya jika anda dapat memperoleh kelebihan itu secara percuma.

FOV pada dasarnya memperluas sudut pandang anda, meningkatkan jarak antara model pemain anda dan skrin anda. Ringkasnya, semakin tinggi FOV, semakin banyak maklumat yang anda terima dengan hanya melihat skrin anda.

Banyak permainan membolehkan anda mempunyai FOV yang lebih tinggi, dan mereka mempunyai tetapan dalam permainan yang membolehkan anda bermain dengan pilihan penting ini. Malangnya, CSGO tidak menawarkan kemewahan seperti itu. Dalam permainan ini, anda harus melalui gelung untuk mengubah tetapan penting ini, di samping banyak ciri penting lain.

Cara Mengubah FOV Anda dalam CSGO

Mengubah FOV dalam CSGO sama sekali tidak sukar. Ini hanya diabaikan kerana nilai lalai untuk FOV (yang 60) nampaknya cukup baik. Sekiranya anda hanya pemain kasual, anda mungkin tidak akan mencari pilihan ini.

Sepanjang hayat saya, saya tidak tahu mengapa Valve memutuskan untuk menetapkan nilai lalai untuk FOV dalam CSGO di bawah maksimum. Ya, 60 adalah FOV lalai dalam kebanyakan permainan, tetapi siapa pun di fikiran mereka yang betul akan menginginkan FOV setinggi mungkin, dalam permainan apa pun, termasuk CSGO.

Perbezaan dengan petunjuk yang akan kami berikan tidak terlalu besar, tetapi sering kali boleh membawa maksud hidup atau mati, terutama dalam permainan FPS yang begitu sengit. Ikuti langkah-langkah untuk menukar CSGO FOV anda:

  1. Lancarkan Steam dan buka CSGO.
  2. Klik pada ikon Tetapan (gear) di sebelah kiri skrin anda.
  3. Pergi ke Tetapan Permainan (tab Permainan).
  4. Klik menu lungsur di sebelah Aktifkan Developer Console (`) dan pilih Ya.

    aktifkan konsol pembangun

  5. Sekiranya anda sudah menghidupkan konsol dalam permainan, hanya ada banyak perkara yang perlu dilakukan. Taipkan yang berikut ke dalam konsol: (tekan butang di bawah ESC pada papan kekunci anda, yang kelihatan seperti ini `atau ini ~) viewmodel_fov 68 dan tekan Enter.

    fov 68

Keputusan

Selepas anda melakukan ini, pergi ke pelayan. Anda juga boleh melakukan ini semasa dalam permainan, jadi anda dapat melihat perbezaan antara 60 dan 68 FOV, yang merupakan nilai maksimum dalam CSGO. Malangnya, nilainya tidak lebih tinggi daripada itu, tetapi bagaimanapun, anda akan melihat perbezaannya.

Berikut adalah beberapa tangkapan skrin untuk perbandingan. Gambar ini diambil dengan nilai FOV lalai (60).

fov 60 permainan

Berikut adalah gambar model paparan 68 FOV. Perbezaannya lebih jelas, bukan?

fov 60 permainan

Sekiranya anda pernah merasa kecewa kerana musuh entah bagaimana melihat anda sebelum anda melihatnya, sekurang-kurangnya sekarang anda tahu bahawa itu mungkin kerana mereka mempunyai FOV yang lebih tinggi atau lebih baik daripada anda.

Petua Tambahan untuk CSGO

Anda dan saya pasti akan melihat sekurang-kurangnya sedikit peningkatan dalam bentuk CSGO kami setelah meningkatkan FOV. Walaupun ini adalah perubahan yang sangat baik, ada beberapa perkara lain yang harus anda fikirkan semasa bermain.

Semasa mengintip sudut, atau menahan sudut, cobalah menjauh sejauh mungkin dari sudut yang sama, jika itu masuk akal. Jangan sesekali berdiri di dekat dinding atau pintu, tetapi jauhkan jarak yang wajar. Apabila anda lebih dekat dengan sudut, musuh cenderung melihat yang pertama.

Sekiranya anda menjaga jarak, anda juga dapat mundur dan bergerak di belakang penutup dengan lebih pantas daripada lawan. Kadang-kadang ini boleh bermakna perbezaan antara hidup dan mati (dalam CSGO).

Akhirnya, kami sangat mengesyorkan bermain di monitor 144 atau 240 Hz, jika anda mempunyai PC untuk menyokongnya. Ini, digabungkan dengan ping rendah, akan menjadikan Anda kekuatan untuk diperhitungkan dalam permainan fps mana pun, terutama CSGO.

Sentiasa Mempunyai Kelebihan

CSGO adalah permainan berasaskan kemahiran yang sangat pantas dan pantas, di mana semuanya penting, bahkan butiran terkecil. Sekiranya anda ingin berjaya dalam permainan apa pun, selalu cuba mengalahkan lawan anda dan buat mereka bermain dengan merugikan.

Ini akan membolehkan anda menang dengan lebih mudah, bukannya cuba mengambil gambar yang luar biasa dan hanya menggunakan refleks anda. Bidang pandangan paling penting dalam permainan penembak. Sekiranya anda ingin bermain secara kompetitif dan meningkatkan permainan, kami mengesyorkan anda melakukannya dengan maksimum.

Tinggalkan komen dan soalan anda mengenai perkara ini di bahagian di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found