Mengapa Ping Saya Sangat Tinggi dalam CSGO?

Counter-Strike Global Offensive, atau CSGO secara ringkas, kini berada di puncaknya. Dengan pangkalan pemain tertinggi di dunia, ia telah menduduki tangga teratas Steam buat sementara waktu sekarang. Tetapi sama hebatnya dengan statistik ini, perlu diingat bahawa ia hanya merangkumi permainan di Steam, yang merupakan platform yang sangat popular.

Mengapa Ping Saya Sangat Tinggi dalam CSGO?

Terdapat pemain dari seluruh dunia, dan pelayan CSGO juga berada di banyak lokasi. Jarak fizikal anda dari pelayan permainan adalah salah satu daripada banyak sebab mengapa ping anda mungkin tinggi dalam CSGO. Baca terus untuk sebab lain, dan yang lebih penting, pembaikan untuk semuanya.

Ping Tinggi dalam CSGO Dijelaskan

Ping merujuk kepada kelewatan, atau latensi, masa tindak balas antara komputer anda dan pelayan permainan. Dalam kes ini, dalam CSGO. Ping selalu dinyatakan dalam angka, dan nombor ini sebenarnya menunjukkan milisaat atau ms.

Sukar untuk menentukan ping yang ideal, tetapi berikut adalah garis besarnya. Sekiranya ping anda berada di antara 0 dan 40, sekurang-kurangnya di CSGO, permainan akan berjalan dengan lancar. Selepas itu, anda mungkin akan melihat sedikit kelewatan jika tidak ketara.

Kelewatan ini menjadi lebih jelas dan pecah permainan apabila ping anda melebihi 100ms. Pada ketika ini, anda akan mengalami kelewatan yang akan mempengaruhi permainan anda. Lawan anda mungkin melihat anda melintasi sudut sebelum anda melihatnya di skrin anda.

Oleh kerana anda ketinggalan, peluru mungkin juga berlainan dari biasanya, malah kadangkala memberi anda kelebihan berbanding lawan. Bukannya kami mengesyorkan ketinggalan dengan sengaja, juga dikenali sebagai pengalihan ketinggalan, kerana ia melanggar permainan dan tidak adil.

carta wap

Cara Melihat Ping Anda di CSGO

Sebelum kita mula menerangkan perbaikan untuk ping tinggi, anda harus tahu cara melihat ping anda setiap masa di CSGO. Ini mudah, ikuti langkah berikut:

 1. Lancarkan CSGO di komputer anda.
 2. Klik pada ikon gear (tetapan) di sebelah kiri skrin anda.

  tetapan

 3. Klik pada Tetapan Permainan, dan kemudian Permainan.
 4. Tatal sehingga anda menjumpai pilihan Enable Developer Console. Klik pada anak panah dropdown dan pilih Ya.

  aktifkan konsol dev

 5. Keluar dari tetingkap ini dan tekan kekunci konsol pada papan kekunci anda (tanda `` terletak di bawah ESC).
 6. Taipkan net_graph 1 di tetingkap konsol. Sekiranya anda ingin melumpuhkan ini, ketik net_graph 0.

Sekarang banyak nilai akan muncul di bahagian bawah skrin anda. Ini semua berguna dan merangkumi fps, kadar centang pelayan dan ping. Bingkai sesaat (fps) sama pentingnya dengan ping dalam CSGO, tetapi itu adalah topik untuk masa yang lain.

Sebab dan Perbaikan Berpotensi untuk Ping Tinggi dalam CSGO

Sebelum memasuki pertandingan kompetitif CSGO, periksa ping anda ketika melancarkan permainan, atau lebih baik lagi, lancarkan pelayan kasual atau deathmatch. Sekiranya ping anda di bawah 70, anda akan dapat bermain, tetapi ping di bawah 50 disyorkan untuk permainan yang lancar.

Sebelum sebarang pembetulan, pastikan bahawa anda mempunyai sambungan internet yang stabil. Kami mengesyorkan pakej internet dengan sekurang-kurangnya 20 Mbps, dan sambungan Ethernet. Sambungan kabel selalu mengalahkan Wi-Fi, tidak kira permainan yang anda mainkan.

Sekiranya ping anda tinggi, selalu mulakan dengan penghala anda. Ini adalah penyelesaian paling mudah - cabut sahaja modem dan penghala anda. Tunggu sebentar, dan pasangkan kembali modem dan penghala kembali. Pastikan bahawa penunjuk cahaya mereka menyala hijau (atau warna normalnya yang lain). Periksa permainan ping anda.

Pastikan Anda Mempunyai Semua Kemas Kini Terkini

Sistem anda perlu mempunyai semua kemas kini terkini agar CSGO dapat berjalan dengan lancar. Ini termasuk kemas kini Windows atau sistem anda yang lain, tetapi juga kemas kini perkakasan anda. Kemas kini pemacu kad grafik anda dengan kerap, walaupun ia mempengaruhi fps anda dan bukannya ping anda.

Kemas kini pemacu kad rangkaian, kerana ini lebih berkaitan dengan ping. Pastikan semua firmware penghala anda juga dikemas kini. Cukup Google cari pengeluar penghala anda dan cari kemas kini dalam talian.

Sekiranya anda menghadapi masalah untuk mengemas kini pemacu, anda boleh menggunakan salah satu daripada banyak perisian pengemaskinian pemacu. Program-program ini banyak terdapat dalam talian, ada di antaranya percuma untuk digunakan (SlimDrivers, misalnya).

Secara semula jadi, anda juga mesti mengemas kini CSGO secara berkala. Setiap kali ada kemas kini, tutup permainan jika sedang berjalan dan muat turunnya (kecuali, tentu saja, jika Anda sudah berada dalam pertandingan).

Tutup Semua yang Lain

Sekiranya anda ingin mendapatkan pengalaman permainan terbaik, tutup setiap aplikasi kecuali Steam dan CSGO. Anda boleh melakukannya menggunakan Pengurus Tugas. Ini berfungsi untuk semua proses yang dapat dilihat. Walau bagaimanapun, berikut adalah penyelesaian yang lebih maju yang boleh anda cuba untuk aplikasi sial yang menyekat semua sumber (untuk Windows):

 1. Pegang kekunci Windows dan R pada papan kekunci anda secara serentak.
 2. Klik pada tetingkap Run yang muncul dan taip resmon. Klik OK.
 3. Ini akan membuka Resource Monitor. Klik pada Rangkaian.
 4. Lihat tab Total. Lihat jika ada proses yang mengambil terlalu banyak sumber anda.
 5. Klik kanan proses yang paling menuntut dan pilih Proses Akhir. Ulangi sehingga semua proses ini ditamatkan. Pastikan anda tahu apa yang anda hadapi. Sekiranya anda tidak tahu apa yang dilakukan oleh beberapa proses, biarkanlah.

Perisian yang menggunakan sebahagian besar sumber biasanya merupakan program antivirus atau antimalware. Kami mengesyorkan untuk mematikannya semasa bermain permainan, atau mungkin juga menghapusnya sepenuhnya. Windows Defender atau firewall Mac biasanya cukup perlindungan terhadap program dan laman pihak ketiga yang tidak dikenali.

Nasihat Terakhir

Ini semua petua mudah untuk meningkatkan ping anda di CSGO. Sebagai usaha terakhir, anda boleh mencuba memasang semula CSGO, dan aplikasi Steam di komputer anda. Jangan gunakan "penyelesaian" pihak ketiga yang menawarkan keajaiban untuk ping anda dalam pelbagai permainan.

Ini kebanyakan adalah penipuan, yang akan menjangkiti komputer anda dengan perisian hasad, atau menipu anda untuk membayarnya. Sekiranya anda pengguna yang mahir berteknologi, anda juga boleh mencuba menukar alamat IP, pelayan DNS, dan tetapan pendaftaran anda.

Perhatikan pembaikan ini dan lakukan hanya jika anda cukup cekap. Ini adalah tetapan serius yang boleh menyebabkan lebih banyak bahaya daripada kebaikan jika anda tidak tahu apa yang anda lakukan. Komen di bawah jika anda mempunyai cadangan atau pertanyaan.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found