Cara Membuat Dua Akaun Zelle

Zelle adalah perkhidmatan yang membantu anda memindahkan wang anda dengan lancar dan cepat. Banyak bank di seluruh AS menyokong Zelle dan membenarkan pembayaran melalui Zelle. Perkhidmatan ini terikat dengan akaun bank dan nombor telefon anda.

Cara Membuat Dua Akaun Zelle

Walaupun anda dapat memindahkan wang anda melalui aplikasi mandiri Zelle, sebahagian besar bank AS utama menampilkan Zelle sebagai protokol automatik. Ini adalah perkhidmatan yang unik dan hebat yang menjadikan pemindahan wang sangat mudah dan mudah. Jadi, bagaimana jika anda ingin membuat dua akaun Zelle? Bagaimana anda akan melakukannya? Artikel ini membincangkan pilihan dan kekurangan mempunyai lebih dari satu akaun Zelle. Mari kita mulakan.

Mendaftar di Zelle

Hari ini, anda berpendapat bahawa membuka akaun adalah perkara paling mudah di dunia. Malangnya, ini adalah perkara paling sukar bagi Zelle. Nasib baik, semasa anda menyediakan akaun, semua yang lain akan berjalan lancar.

Sebelum memulakan, periksa sama ada bank anda menyokong Zelle. Anda mungkin menggunakan Zelle sebagai aplikasi yang berdiri sendiri, tetapi anda tidak akan dapat menikmati sepenuhnya potensi aplikasinya melainkan bank anda menyokongnya.

Sebab utama mengapa Zelle begitu sukar untuk disiapkan bukan kerana pembangun dan reka bentuk aplikasinya tetapi kerana cara bank yang unik untuk mengendalikan akaun dan transaksi Zelle. Melihat bagaimana Zelle bekerja melalui banyak bank yang disokong AS, mustahil jalan keluar yang lengkap. Selain itu, proses pendaftaran berbeza bergantung pada aplikasi perbankan anda.

Sudah tentu, anda juga boleh membuat dua akaun Zelle menggunakan kelayakan yang berbeza, tetapi ini mungkin tidak akan menyelesaikan apa-apa. Maklumat lanjut terdapat di bawah.

Namun, sebagai aturan praktis, mengirim wang menggunakan Zelle serupa dengan kebanyakan aplikasi perbankan. Buka aplikasi perbankan anda dan log masuk. Jika anda mengaktifkan 2FA (yang semestinya harus anda gunakan dalam aplikasi perbankan anda), ikuti proses yang biasanya anda lakukan untuk melakukan pemindahan.

Sekiranya anda ingin membuat akaun kedua, Zelle membenarkannya, tetapi anda tidak boleh melampirkan akaun bank ke lebih dari satu akaun Zelle. Oleh itu, anda memerlukan akaun bank kedua untuk menghantar dan menerima wang. Anda juga memerlukan e-mel dan nombor telefon yang berbeza untuk akaun kedua anda.

Sekarang, pergi ke bahagian dalam aplikasi yang membolehkan anda menghantar wang secara langsung kepada seseorang. Anda harus mencari arahan di sana. Sekiranya anda masih tidak dapat menyiapkan akaun Zelle anda, rujuk Google dengan memasukkan "cara menyiapkan akaun Zelle untuk [nama bank anda]."

Apa yang Tidak Boleh Anda Lakukan

Sebelum menambahkan akaun Zelle kedua, yang mungkin sudah anda putuskan untuk tidak melakukannya, berikut adalah semua perkara yang tidak dibenarkan oleh Zelle. Pertama, seperti yang dinyatakan sebelum ini, anda tidak dapat menyambungkan akaun bank yang sama ke dua akaun Zelle. Walau apa pun, anda juga tidak boleh mempunyai lebih dari satu akaun bank yang dilampirkan pada satu akaun Zelle- sekurang-kurangnya buat masa ini.

Ketentuan di atas agak menyusahkan, kerana anda mungkin ingin menggunakan akaun bank yang berbeza untuk transaksi wang anda. Zelle mendakwa bahawa pilihan ini mungkin tersedia pada satu ketika, jadi nantikan.

Pada catatan lain, aplikasi Zelle membolehkan anda menghantar dan menerima wang menggunakan aplikasi itu sahaja.

Walau bagaimanapun, jika anda ingin menghantar wang ke kenalan yang tidak mempunyai akaun Zelle, anda tidak akan dapat melakukannya. Nasib baik, bank anda mungkin menyokong Zelle, jadi anda mungkin masih dapat mengirim wang melalui aplikasi perbankan anda.

Menghantar / Menerima Wang ke Akaun Zelle Kedua

Sekarang setelah anda menyediakan akaun Zelle kedua, semuanya berjalan-jalan di taman. Contohnya, untuk mengirim wang ke akaun Zelle anda yang lain menggunakan aplikasi perbankan anda, pergi ke bahagian transaksi dan masukkan nombor telefon atau alamat e-mel akaun Zelle kedua anda. Seterusnya, tentukan jumlah wang untuk dihantar dan mengesahkannya. Sekiranya akaun Zelle kedua anda disiapkan dengan betul, transaksi akan dilakukan dengan segera. Itulah salah satu faedah utama Zelle — transaksi segera.

Sebagai alternatif, anda boleh menghantar wang anda melalui Zelle secara langsung melalui "Hantar ” skrin. Masukkan nombor telefon dan jumlah akaun kedua anda, sahkan, dan anda akan menerima wang secara automatik.

Namun, ingatlah bahawa menggunakan aplikasi Zelle secara langsung kurang selamat daripada menggunakannya melalui aplikasi bank anda, kerana bank anda tidak menjamin keselamatan wang anda semasa menggunakan aplikasi Zelle. Walau apa pun, ini lebih mudah.

Sekiranya anda tidak mempunyai akaun Zelle kedua yang betul, anda harus menyiapkannya untuk menerima wang yang telah anda kirimkan. Sekiranya tidak, pembayaran akan dimasukkan kembali ke akaun Zelle utama anda dalam 14 hari. Tidak ada cara lain untuk mendapatkan wang anda lebih cepat, yang boleh menjadi masalah.

Sekiranya bank anda tidak menyokong Zelle (yang tidak mungkin), anda hanya dapat mengirim wang melalui aplikasi. Sebagai tambahan kepada kelemahan lain yang disebutkan dalam melakukan ini, had untuk menghantar wang melalui aplikasi Zelle adalah $ 500 setiap minggu. Sebaliknya, menggunakan akaun bank anda untuk menghantar wang melalui Zelle biasanya mempunyai had penghantaran yang lebih tinggi.

Pemindahan Wang Mudah Dibeli Melalui Zelle

Zelle telah membuat pemindahan wang dengan mudah, cepat, dan mudah, sama ada anda menggunakan aplikasi Zelle atau aplikasi asli bank anda. Walau apa pun, pembayarannya seketika, dan semua yang anda perlukan untuk menghantar wang ke akaun Zelle kedua anda adalah nombor telefon atau e-mel yang didaftarkan. Sudah tentu, maklumat itu berbeza daripada maklumat di akaun Zelle utama anda - semestinya.

Tidak kira sama ada anda menggunakan aplikasi Zelle atau aplikasi perbankan anda, anda memerlukan kedua-dua akaun Zelle disiapkan dengan betul. Proses itu mungkin memerlukan sedikit masa, terutamanya jika anda perlu membuka akaun bank, e-mel, dan nombor telefon lain. Namun, setelah anda mempunyai semua yang anda perlukan untuk membuka akaun Zelle kedua, selebihnya agak mudah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found