Cara Membuat Akaun Roku Tanpa Kad Kredit

Oleh itu, anda ingin tahu tentang perkhidmatan penstriman, tetapi anda tidak pasti sama ada anda mahu memberikan komitmen. Itu sangat difahami. Dalam era di mana setiap perniagaan dalam talian berusaha mendapatkan maklumat anda dan jarang disebutkan namanya, anda ingin berhati-hati di mana anda meninggalkan data peribadi anda. Ini termasuk nama, alamat e-mel anda, dan terutamanya maklumat penagihan.

Cara Membuat Akaun Roku Tanpa Kad Kredit

Hakikatnya, kebanyakan syarikat penstriman, sama ada kandungan audio atau video, menawarkan percubaan percuma untuk membantu anda memutuskan sama ada anda harus bertahan dalam jangka masa panjang sebagai pelanggan. Hal yang sama berlaku untuk Roku, yang mempunyai pemain streaming yang sangat popular dan pelbagai TV pintar.

Sangat wajar untuk mencuba, terutamanya apabila ada cara untuk mengalami Roku tanpa memberikan butiran kad kredit anda dalam prosesnya.

Membuat Akaun

Semua perkara di mana sahaja memerlukan anda mempunyai akaun untuk menggunakannya. Kadang-kadang sedikit menyusahkan, tetapi perlu jika anda mahu bergerak. Untuk menyediakan akaun Roku, berikut adalah langkah-langkahnya:

Langkah 1

Setelah menyambungkan pemain Roku, tongkat Roku, atau TV Roku, hidupkan semuanya dan anda akan sampai ke halaman Penyediaan Roku.

Langkah 2

Pilih pilihan Bahasa anda dan sambungkan peranti anda ke rangkaian tanpa wayar

pilih Bahasa

Langkah 3

Setelah Roku menggunakan resolusi skrin yang optimum untuk TV anda, ia akan meminta anda untuk mengaktifkan Roku anda dengan mengunjungi penyemak imbas web

jenis paparan

Langkah 4

Nombor 4 digit akan muncul di skrin dan anda mesti menuliskannya di suatu tempat. Atau, cuba ingat.

aktifkan

Langkah 5

Pada ketika ini, lebih baik melakukan ini di komputer atau telefon pintar anda daripada di TV. Untuk berjaya mendaftar ke Roku tanpa menggunakan kad kredit anda, anda perlu pergi ke halaman Daftar Roku dan tambahkan yang berikut ke URL:

/ tidak

Nampaknya, ini akan membuka halaman pendaftaran yang akan meminta nama, e-mel dan kata laluan anda.

buat akaun

Langkah 6

Halaman berikut akan memberi anda pilihan untuk membuat kod PIN untuk pengesahan pembelian. Anda mesti memasukkan PIN sebelum melakukan pembelian. Mungkin sebaiknya anda menyiapkan PIN.

pilih pin

Sekarang akaun Roku anda dibuat. Tidak terlalu sukar, bukan? Nama anda akan dipaparkan dan anda akan selalu dapat menukar dan mengemas kini maklumat kad kredit anda di bahagian Akaun, jika anda memilih untuk melakukannya pada masa akan datang.

Teruskan Menyiapkan Peranti Anda

Sehingga anda benar-benar yakin bahawa di sinilah anda ingin membelanjakan wang anda dengan susah payah, inilah yang anda lakukan sebagai gantinya. Ikuti 6 langkah yang sangat mudah ini:

Langkah 1

Lawati Roku dan masukkan nombor 4 digit dari sebelumnya.

masukkan kod pautan

Langkah 2

Skrin berikut akan menanyakan kepada anda mengenai apakah anda mempunyai akaun Roku atau tidak. Dan sejak anda menyediakan akaun Roku, klik pada pilihan "Ya, saya sudah mempunyai satu" dan terus masuk.

pautkan akaun roku

Langkah 3

Sekiranya tidak ada yang berlaku di skrin, anda mungkin perlu memuat semula penyemak imbas anda.

Langkah 4

Kejutan, anda berada di halaman maklumat pengebilan sekali lagi dan anda benar-benar kesal! Tapi, tunggu sebentar, ini bukan akhirnya. Tatal sahaja ke bahagian bawah halaman. Cari pilihan untuk "Langkau dan Tambah kemudian". Tidakkah kita semua menyukai pilihan ini setiap kali kita melihatnya?

ponteng

Langkah 5

Teruskan dan namakan peranti anda. Ini adalah peluang anda untuk menjadi kreatif seperti yang anda mahukan dengan bilangan watak yang sangat terhad. Jadikannya sajak atau taipkan nama kucing anda.

Langkah 6

Masa untuk kembali ke TV anda dan sediakan peranti Roku anda. Roku akan mengemas kini saluran anda dan anda pasti akan mempunyai beberapa saluran yang kemas.

mengemas kini saluran

Sudah menjadi pengguna Roku?

Mungkin anda sudah menyediakan akaun anda dan ingin mengeluarkan kad kredit anda yang dipautkan. Ini dapat dilakukan dan dalam beberapa langkah pendek, anda boleh kembali ke awal.

Dapatkan alat kawalan jauh Roku anda dan setelah anda mempunyai Skrin Utama di hadapan anda, inilah yang anda lakukan:

  1. Klik pada "Sistem"
  2. Tatal ke pilihan "Tetapan Sistem Lanjutan"
  3. Pilih "Reset Kilang"
  4. Masukkan nombor 4 digit yang akan muncul di skrin

Langkah-langkah ini akan menetapkan semula peranti anda dan membawa anda ke awal penyediaan akaun Roku anda. Di sana anda harus melalui semua langkah, seperti memilih pilihan bahasa dan merasakan keseronokan menamakan peranti anda. Tetapi, yang paling penting, anda tidak perlu memasukkan maklumat kad kredit anda.

Gambaran keseluruhan

Setelah semuanya disiapkan, semua yang perlu anda lakukan adalah memaksimumkan pengalaman menonton Roku anda. Ini, bagaimanapun, mungkin agak bermasalah kerana ada kelemahan untuk menyiapkan akaun Roku anda tanpa memberikan maklumat penagihan.

Sebilangan saluran, terutamanya dari UK dan AS, mungkin tidak tersedia. Bergantung pada apa yang anda cari, ini mungkin baik-baik saja. Tetapi, ada kemungkinan tidak memiliki semua pilihan dapat membujuk anda untuk memilih versi berbayar sepenuhnya.

Walau apa pun keadaannya, menyiapkan akaun Roku tanpa kad kredit adalah mudah dan mudah bagi mereka yang ingin mencubanya sebelum menggunakan versi lengkap.

Beritahu kami jika anda bersetuju di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found