Cara Membuat Undian di Instagram

Rangkaian sosial sentiasa berusaha mencari kaedah baru untuk menarik minat anda dan mengelakkan anda beralih ke pertandingan. Snapchat mempunyai Peta Snap, Twitter baru saja meningkatkan had watak untuk beberapa pengguna dan Instagram baru-baru ini memperkenalkan tinjauan pendapat. Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai mereka dan cara membuat tinjauan pendapat di Instagram, tutorial ini sesuai untuk anda.

Cara Membuat Undian di Instagram

Tinjauan Instagram: Apa itu?

Tinjauan Instagram berfungsi dalam cerita untuk mewujudkan tahap interaktiviti yang lain. Anda boleh menambahkan pelekat pungutan suara ke kisah Instagram untuk mengemukakan soalan dan mendapatkan maklum balas. Pelekat ini akan menunjukkan kepada anda hasil tinjauan anda dalam masa nyata semasa rakan anda mengundi dan boleh bertindak sebagai cara mudah untuk mendapatkan pengesahan, nasihat atau maklum balas seperti yang diperlukan.

Mereka bekerja untuk pengundi dan responden dengan menyimpan segala-galanya dalam cerita. Daripada meninggalkan untuk menghantar mesej langsung, anda boleh menjawab tinjauan dalam cerita dan tidak perlu keluar. Jangkakan syarikat akan menerimanya secara besar-besaran. Apa sahaja yang meningkatkan hubungan antara jenama dan peminat mereka akan dibasuh kering sebelum kita semua bosan dengannya.

Membuat tinjauan pendapat di Instagram

Membuat tinjauan pendapat di Instagram sangat mudah. Yang perlu anda buat hanyalah mengambil gambar, menambah pelekat tinjauan pendapat, menambah soalan dan menerbitkannya.

  1. Buka aplikasi Instagram dan ambil gambar sesuatu. Gunakan gambar yang ada jika anda mahu. Sesuatu yang meletakkan konteks pemilihan anda untuk mengelakkan kekeliruan.

  2. Tambahkan penapis atau teks apa pun dan ingatlah untuk meninggalkan ruang untuk pelekat pungutan suara.

  3. Pilih ikon pelekat dari aplikasi dan pilih pelekat Poll.

  4. Anda akan melihat halaman Ya dan Tidak dengan ‘Ajukan soalan…’. Taipkan soalan di kawasan teks.

  5. Pilih kotak Ya dan Tidak untuk mengedit respons. Ini perlu disesuaikan dengan soalan yang anda ajukan.

  6. Pilih "Selesai" untuk menyelesaikan pengeditan dan letakkan pelekat pungutan suara di tempat yang anda mahukan pada gambar.

  7. Kongsi catatan cerita seperti biasa.

Setelah disiarkan secara langsung, sesiapa sahaja yang melihat siaran akan mendapat amaran pop timbul bahawa terdapat tinjauan pendapat dan akan dapat memberi respons. Mereka kemudian dapat membuat pilihan bergantung pada respons yang anda tambahkan pada Langkah 5 di atas.

Pemberitahuan dan Statistik

Ketika orang ramai menjawab tinjauan anda, Instagram akan memberitahu anda melalui pemberitahuan tolak. Ini akan berlaku setiap kali seseorang mengundi. Sekiranya anda menjangkakan banyak orang akan bertindak balas, anda mungkin mahu mematikannya. Anda boleh pergi ke catatan cerita anda untuk melihat hasilnya jika itu lebih baik untuk anda.

Untuk mengakses statistik, buka catatan cerita anda dan leret ke atas untuk mengakses analisis. Anda akan melihat senarai orang yang menjawab dan berapa banyak orang yang memilih sama ada. Sekiranya anda memilih ikon mata untuk statistik terperinci, anda juga dapat melihat siapa yang memilih juga.

Tinjauan Instagram akan disiarkan selagi ceritanya disiarkan, jadi 24 jam. Statistik hanya tersedia selama ini dan akan dikeluarkan semasa cerita dikeluarkan. Tidak ada catatan jangka panjang yang disimpan, jadi pastikan untuk memeriksa hasil tinjauan anda sebelum cerita tamat.

Mengakhiri

Menggunakan tinjauan pendapat Instagram adalah cara yang baik untuk mendapatkan maklum balas mengenai pelbagai perkara. Sebilangan besar kemungkinan biasa atau tidak biasa tetapi ada juga yang cenderung lebih berimaginasi dan berguna untuk pencipta kandungan.

Adakah anda pernah melihat tinjauan Instagram yang menarik? Kata-kata pandai? Pilihan yang menarik? Beritahu kami tentang mereka di bawah jika anda mempunyai!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found