Cara Membuat Sembang Berkumpulan di Snapchat

Adakah anda mencari kaedah untuk berkongsi foto di Snapchat di kalangan sekumpulan rakan? Snapchat mempunyai fungsi hebat yang memungkinkan penggunanya mengirim konten ke beberapa rakan dan keluarga dengan mudah. Anda boleh melakukan ini dengan membuat sembang kumpulan. Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana melakukan ini, anda telah sampai di tempat yang betul.

Cara Membuat Sembang Berkumpulan di Snapchat

Teruskan membaca untuk mengetahui cara membuat sembang kumpulan, tidak kira sama ada anda pengguna Android atau iPhone. Sebagai bonus, pelajari cara menambahkan orang ke kumpulan itu dan juga cara membuangnya.

Cara Membuat Kumpulan di Snapchat di Android

Sekiranya anda menggunakan telefon Android, membuat kumpulan di Snapchat tidaklah sukar. Di bahagian ini, kami akan menunjukkan kepada anda langkah-langkah yang harus diambil agar anda dapat mulai mengirim gambar menarik kepada rakan dan keluarga anda.

Sebelum anda membuat kumpulan, pastikan anda mempunyai Snapchat versi terbaru. Ini kerana anda ingin mempunyai semua fungsi yang menyeronokkan, seperti kemampuan untuk menghantar teks dan Snapping. Untuk memastikan anda menggunakan Snapchat versi terbaru, inilah yang anda lakukan:

 1. Ambil telefon anda dan pergi ke "Play Store."

 2. Klik pada menu di bahagian kiri atas skrin.

 3. Pilih "Aplikasi & permainan saya."

 4. Cari tab "Kemas kini" dan klik padanya.

 5. Cari "Snapchat."

 6. Sekiranya terdapat kemas kini, anda akan melihat butang di sebelah aplikasi. Klik padanya.

Kini tiba masanya untuk membuat sembang kumpulan. Ikut langkah-langkah ini:

 1. Pastikan telefon disambungkan ke internet.
 2. Lancarkan "Snapchat."

 3. Ketuk ikon "Chat" di sudut kiri bawah skrin.

 4. Pergi ke ikon "Sembang Baru" di sudut kanan atas skrin. Ia kelihatan seperti gelembung perkataan dengan pen.

 5. Klik pada "Kumpulan Baru."

 6. Pilih rakan dari senarai di bawah.

 7. Klik "Sembang dengan Kumpulan"

 8. Setelah selesai, klik pada "Name Group" untuk membuat nama kumpulan kemudian tekan ikon Enter Key atau "selesai" pada papan kekunci anda.

Tidak pernah lebih mudah untuk berkomunikasi dengan sekumpulan rakan di Snapchat.

Cara Membuat Kumpulan di Snapchat di iPhone

Sekiranya anda pengguna iPhone, anda mungkin tertanya-tanya apakah langkahnya jauh berbeza daripada jika anda menggunakan Android. Anda boleh berehat, kerana membuat kumpulan di Snapchat mengikuti langkah yang hampir sama di pelbagai sistem operasi. Yang mengatakan, untuk membuat sembang kumpulan di Snapchat di iPhone, inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Buka "Snapchat" pada iPhone anda.
 2. Klik pada ikon "Chat" di bahagian bawah skrin.
 3. Ketuk ikon "Sembang Baru" di sudut kanan atas skrin. Di sebelah ikon siluet dengan tanda tambah (+).
 4. Pilih "Kumpulan Baru."
 5. Pilih rakan untuk dimasukkan dalam kumpulan. Anda boleh memilih dari senarai di bawah.
 6. Klik pada "Buat Kumpulan."

Catatan: Anda boleh menambahkan sehingga 31 orang ke sembang kumpulan, termasuk anda.

Snapchat Buat Sembang Kumpulan

Cara Menambah Orang ke Sembang Kumpulan

Setelah membuat sembang berkumpulan, tiba-tiba anda menyedari bahawa anda telah meninggalkan beberapa rakan. Anda tertanya-tanya, "Adakah saya perlu membuat kumpulan yang sama sekali baru, atau bolehkah saya menambahkannya ke sembang yang ada?" Nasib baik, tidak perlu melalui proses membuat sembang kumpulan lain. Inilah cara menambahkan ahli baru ke sembang yang ada:

 1. Buka "Snapchat."

 2. Ketuk ikon "Sembang" untuk mencari sembang kumpulan yang anda perlukan.

 3. Ketik ikon profil Sembang Kumpulan. Ini akan membuka "Profil Kumpulan."

 4. Klik "+ Tambah Ahli." Pilih rakan yang ingin anda tambahkan ke kumpulan.

Catatan: Ahli baru tidak akan dapat melihat mesej lama dari sembang kumpulan. Mereka akan mula melihat mesej yang dibuat dari saat mereka ditambahkan.

Cara Mengeluarkan Orang ke Sembang Kumpulan

Berbual secara berkumpulan dengan beberapa rakan adalah berguna. Tetapi kadang-kadang anda perlu mengeluarkan ahli dari kumpulan atas apa jua alasannya. Anda mungkin tertanya-tanya adakah mungkin untuk menghapusnya dari kumpulan. Malangnya, apabila orang berada dalam kumpulan, tidak ada cara untuk menghapusnya. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa perkara yang boleh anda cuba:

Snapchat Cara Membuat Sembang Kumpulan

Buat Kumpulan Baru

Walaupun ini mungkin mengganggu, mewujudkan kumpulan yang sama sekali baru adalah cara terpantas untuk menghilangkan orang tertentu. Semua ahli yang diinginkan dapat dipindahkan dari kumpulan lama dan menjadi sebahagian daripada sembang kumpulan baru. Pertama, mereka semua perlu mengklik menu di sembang lama (terletak di sudut kanan atas skrin), kemudian, mereka mengetuk butang "Tinggalkan Kumpulan".

Buat sembang kumpulan baru dengan mengikuti langkah-langkah di atas dan minta ahli yang dikehendaki menyertai kumpulan itu.

Minta Orang itu Meninggalkan Kumpulan

Kadang-kadang lebih baik meminta ahli untuk meninggalkan kumpulan itu sendiri. Mungkin anda telah membuat sembang berkumpulan dengan rakan sekerja dan satu orang tidak lagi bekerja dengan anda. Anda hanya boleh meminta mereka untuk pergi, namun, ini bergantung pada keadaan dan jika anda bersedia meminta mereka untuk melakukannya.

Pilihan Kumpulan Snapchat

Seperti yang anda lihat, membuat sembang kumpulan di Snapchat agak mudah, sama ada anda menggunakan Android atau iPhone. Anda juga boleh menambahkan lebih ramai ahli, selagi ada 32 daripada anda.

Bagaimana anda menyukai pilihan Snapchat ini? Adakah sering menggunakan sembang kumpulan dan, jika demikian, mengapa? Kongsi pengalaman anda dengan komuniti di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found