Cara Membuat Halaman Instagram untuk Perniagaan Anda

Pada masa kini, kebanyakan perniagaan mempunyai laman Instagram dan Facebook. Ini adalah langkah cemerlang pemilik perniagaan dan pengurus. Mempunyai kehadiran sosial yang lantang dalam masyarakat moden kita sangat penting untuk menonjol.

Sekiranya perniagaan atau produk anda menonjol, anda pasti akan lebih berjaya dan berada di atas persaingan. Sekiranya anda ingin mempelajari cara membuat halaman Instagram untuk perniagaan anda, anda berada di tempat yang tepat.

Baca terus untuk petunjuk yang jelas, petua berharga dan maklumat lain yang anda perlukan untuk menghidupkan dan menjalankan laman Instagram perniagaan anda. Perhatikan bahawa anda memerlukan halaman perniagaan di Facebook.

Mulakan di Instagram

Pertama sekali, anda perlu memuat turun Instagram pada peranti mudah alih anda. Berikut adalah pautan muat turun iOS dan Android. Anda tidak boleh menggunakan versi web Instagram semasa membuat akaun perniagaan. Versi itu terhad, dan anda lebih baik menggunakan aplikasi mudah alih.

Apabila anda memulakan Instagram untuk pertama kalinya, anda perlu mendaftar untuk akaun. Terdapat dua pilihan pendaftaran. Yang klasik memerlukan nombor telefon bimbit atau alamat e-mel, sementara pilihan lain adalah menghubungkan akaun Facebook anda dengan Instagram. Kami mencadangkan pilihan lain, kerana anda tetap memerlukan Facebook.

Sekiranya anda sudah mempunyai akaun di Instagram, maka anda boleh melangkau langkah ini. Pastikan anda mengemas kini aplikasi pada peranti anda.

Mengapa Anda Memerlukan Facebook?

Anda mungkin sudah mengetahui bahawa Facebook memiliki Instagram. Kedua-dua titan media sosial itu berkait rapat dan berkembang antara satu sama lain. Anda perlu memautkan halaman perniagaan Facebook anda ke halaman perniagaan Instagram anda agar ini berfungsi.

Jujur, itu bukan perkara buruk sama sekali. Promosi silang sedikit tidak pernah membunuh sesiapa pun. Anda boleh mempunyai catatan yang sama dengan tepat di Facebook dan Instagram untuk penglihatan yang lebih baik. Walaupun Facebook lebih popular dengan khalayak dewasa, Instagram mempunyai pengguna yang lebih muda. Ingatlah perkara ini dan gunakan untuk keuntungan anda.

Anda tidak perlu membuat halaman perniagaan Facebook dengan segera, tetapi disarankan agar anda melakukannya. Anda boleh melakukannya semasa membuat halaman perniagaan IG anda, jadi mari kita baca.

Cara Membuat Halaman Perniagaan Instagram

Ikuti langkah-langkah untuk menukar profil Instagram anda menjadi halaman perniagaan:

  1. Lancarkan Instagram pada peranti anda.

  2. Ketuk Profil (sudut kanan bawah skrin).

  3. Ketik menu hamburger (tiga garis mendatar di bahagian atas kanan).

  4. Pilih Tetapan (ikon roda gigi di bahagian bawah).

  5. Ketik Akaun.

  6. Tatal ke bawah dan pilih Tukar ke Akaun Profesional.

  7. Ikuti arahan di skrin. Pilih sama ada anda Pencipta atau Perniagaan dan ketik Seterusnya.

  8. Masukkan maklumat perniagaan anda (telefon, e-mel, alamat).

  9. Kemudian, anda akan sampai ke bahagian Facebook. Anda boleh membuat halaman perniagaan Facebook di tempat. Kami sangat mengesyorkan agar anda melakukan ini.

  10. Ketik Seterusnya, dan itu sahaja. Akaun perniagaan baru anda harus dibuat.

Lihat Profil Perniagaan Baru Anda

Sekarang setelah anda membuat profil perniagaan di Instagram, inilah masanya untuk memperbaruinya. Perkara pertama yang anda perhatikan ialah graf baru di bahagian atas aplikasi Instagram anda. Ketuk padanya. Ia berada di tetingkap Wawasan, yang menunjukkan penglibatan dan statistik berguna lain untuk halaman anda. Anda mahu mendapatkan nombor tersebut, jadi mari kita mulakan.

Kembali ke tetingkap profil dan ketik Edit Profil Anda. Sekarang, anda harus menambah gambar profil, pautan ke laman web anda, dan bio yang menarik. Anda juga boleh memasukkan satu pautan di bio anda, ingatlah (terbaik untuk promosi dan tawaran bersamaan).

Pastikan meletakkan logo jenama anda di gambar profil. Juga, namakan akaun Instagram anda selepas perniagaan. Sekiranya anda belum mempunyai logo, pastikan untuk mendapatkannya dengan pantas. Idea lain yang baik untuk bio anda ialah menambahkan hashtag dan slogan syarikat anda. Sekiranya anda tidak memilikinya, cuba buat sesuatu yang menarik. Selain daripada itu, masukkan penerangan ringkas perniagaan anda di bio.

Nada terbaik untuk Instagram adalah kasual dan menyeronokkan, tidak formal atau terlalu serius.

Luaskan Profil Anda

Anda dapat mengembangkan profil IG anda dengan cepat dengan menambahkan kenalan anda. Klik Jemput Rakan dan cuba dapatkan seberapa banyak orang untuk mengikuti anda. Jangan ragu untuk mendapatkan pengikut dari semua saluran (Facebook, e-mel, Twitter, LinkedIn, dll.). Sekiranya anda kekurangan pengikut, mengapa tidak mengundang rakan anda dan meminta mereka untuk berkongsi halaman anda?

Cara lain untuk mengembangkan profil anda adalah dengan terus mengemas kini profil anda. Terus tambahkan catatan dan cerita di Instagram, bicarakan perniagaan anda, promosi dan lain-lain. Setelah profil anda menjadi lebih popular, anda bahkan boleh menambahkan pautan ke cerita anda (anda memerlukan banyak pengikut untuk itu), jadi anda boleh mempromosikan perkhidmatan anda atau barang dagangan.

Jangan Menyerah

Setiap permulaan berbatu; jangan biarkan itu membuat anda kecewa Benar, semasa anda memulakan halaman perniagaan di Instagram, anda tidak akan mempunyai banyak pengikut. Perkara yang sama berlaku untuk Facebook. Anda harus meningkatkan pengikut anda dari masa ke masa.

Jenama anda akan berkembang juga, anda akan mendapat lebih banyak pelanggan dan perniagaan anda akan berkembang. Semoga berjaya, dan sila beritahu kami mengenai pengalaman anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found